Hoe machtsdeling activeren?

Verbeter de laadprestaties van je infrastructuur door Power Sharing te activeren. Deze innovatieve functie zorgt voor een efficiënte energieverdeling tussen alle aangesloten laders, waardoor de laadactiviteiten worden geoptimaliseerd.

Houd er rekening mee dat Power Sharing niet tegelijkertijd met Eco-Smart kan worden gebruikt. Zorg ervoor dat je de meest geschikte energiebeheeroptie kiest voor je specifieke behoeften.

1. Stroomdeling inschakelen

Stap 1: Sluit je app aan op je oplader

1. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je Wallbox oplader en myWallbox app de laatste versies hebben.
  2. Open de myWallbox app en log in met je gegevens. Je kunt je eenvoudig registreren in de app als je nog geen account hebt.
  3. Selecteer je oplader en zorg ervoor dat je smartphone tijdens het configuratieproces binnen Bluetooth-bereik blijft. Als uw oplader niet is gekoppeld aan uw myWallbox account, volg dan deze instructies .
  4. Als het de eerste keer is dat u uw oplader verbindt met de myWallbox app, Maak een Bluetooth-verbinding . Als je dit al hebt gedaan, wacht dan tot de Bluetooth-verbinding tot stand is gebracht.

Stap 2: Stroomdeling instellen

1. Zodra je oplader en myWallbox app verbonden zijn, navigeer je naar Instellingen.
  2. Raak Upgrades aan in het instellingenmenu.
  3. Zoek en tik op het pictogram voor delen van energie.
  4. Geef het aantal laders in je installatie op.

Stap 3: Instellingen aanpassen

1. In de Max. stroom per fase veld, voer de door de hoofdschakelaar bepaalde stroom of de onderschreven stroom (in ampère) in en selecteer de laagste waarde.
  2. Bepaal de min. stroom per lader (in ampère) voor elke lader.
  3. Tik op Opslaan en controleer of de status “Primaire lader met alle secundaire laders gekoppeld” verschijnt.

Door deze stappen te volgen, kunt u eenvoudig Power Sharing activeren en de laadprestaties van uw aangesloten laders aanzienlijk verbeteren.

2. Statusberichten

Hieronder vind je een overzicht van alle weergegeven statusberichten, hun locatie in de app en hun uitleg.

Status tekstAfgebeeld inBeschrijving
“Primair geconfigureerd met alle secundaire gekoppeld”.InstellingenAlleen op de primaire eenheid.
Het netwerk is met succes opgezet.
Alle laders zijn aangesloten op de Primary.
“Primair geconfigureerd met sommige secondaries niet gekoppeld”InstellingenAlleen op de primaire eenheid. Het netwerk is met succes opgezet. Sommige secundaire eenheden zijn niet aangesloten.
Controleer of de instelling “aantal laders” in de primaire eenheid overeenkomt met het aantal laders in het systeem. Controleer de bedrading.
“Gedeelde voeding niet geconfigureerd”.Lader SchermDit is de beginstatus na het inschakelen van de set-up.
De eenheid is gekoppeld met de primaire eenheid, maar detecteert dat deze nog geconfigureerd moet worden.
De laders knipperen rood.
“Primair niet geconfigureerd”.InstellingenDit is de beginstatus na het inschakelen van de set-up.
De eenheid is gekoppeld met de primaire eenheid, maar detecteert dat deze nog geconfigureerd moet worden.
De laders knipperen rood.
“Primair niet gekoppeld”InstellingenAlleen op de secundaire eenheid.
Het aantal laders in de configuratie komt niet overeen met de laders die verbonden zijn met de Primaire. Neem sectie 2 en 3 door om er zeker van te zijn dat alle stappen worden begrepen.
“Secundair gekoppeld aan netwerk”InstellingenSecundair verbonden met primair. De installatie is geslaagd.
“Secondary niet gekoppeld met netwerk”.InstellingenDe secundaire is niet succesvol verbonden met de primaire op het Power Sharing netwerk. Deze status wordt bereikt na 30 seconden zonder succesvolle communicatie.
In deze toestand heeft de Pulsar Plus een snel knipperende halo. Vergeet niet dat de secundaire in deze toestand slechts met 6 A kan opladen.
“Wachten op energie
Power Sharing zal het opladen hervatten.
Lader SchermEr is niet genoeg stroom beschikbaar voor deze lader.
Als het vermogen al tot het minimum is teruggebracht, zullen de nieuw aangesloten auto’s in deze toestand terechtkomen.
Zodra het systeem voldoende stroom beschikbaar heeft (bv. een auto is volledig opgeladen), begint het met opladen. De oplader knippert langzaam.

3. Problemen oplossen

Als het pictogram voor delen van energie niet kan worden geselecteerd, volg dan deze stappen:

1. Schakel de oplader uit en in.
  2. Controleer of alle kabels correct zijn geïnstalleerd,
  3. Controleer of het kabeltype juist is.
  4. Controleer of de schakelaar correct is ingesteld op “T” of “NT”.
  5. Controleer of de firmware van je oplader up-to-date is.
  6. Zorg ervoor dat de app via Bluetooth verbonden is met de oplader.
Updated on 09/01/2024