Release-opmerkingen van Wallbox

illustration_releaseNotes

Wallbox streeft er altijd naar om al zijn klanten de beste laadervaring te bieden. Daarom zijn we continu bezig met het verbeteren van de functies van onze producten. Hieronder vind je een archief met alle gepubliceerde release-opmerkingen, met een uitleg van alle uitgevoerde updates.

Overzicht

• Nieuwe functionaliteiten
  • Verbeteringen
  • Opgeloste fouten

Release-versies:

Commander

Commander 2

Copper C

Copper S

Copper SB

Pulsar plus

Pulsar

N.v.t.

4.4.6

4.2.7

4.2.7

4.2.7

N.v.t.

N.v.t.

Nieuwe functionaliteiten

MID-meetsoftware-implementatie geïmplementeerd voor verdere activering van MID-compatibele Wallbox-laders.

Bulkacties voor laders, om software op afstand bij te werken en opnieuw op te starten voor alle of een paar laders, via Portal.

Verbeteringen:

• Cloud – lader: Dynamic Power Sharing-configuratie is niet gesynchroniseerd met de backend. Copper S en Copper SB.

Opgeloste fouten

Portal:

• Correcte toewijzing van de lader bij uitnodiging van een gebruiker
  • Onverwacht gedrag voor RFID en PIN
  • Uitnodigingstekst voor gebruiker wijzigen

Lader:

• Lader in enkele gebruiker, slaat sessies op met standaardgebruiker voor Copper SB, Copper C/S en Commander 2.
  • Herstelling in wifi-beheer: onder bepaalde omstandigheden, na een verbroken verbinding, maakt de lader niet automatisch opnieuw verbinding met het wifi-netwerk, voor Copper SB, Copper C/S en Commander 2.
  • Herstelactie van scherm mislukt voor Commander 2.

Overzicht

• Nieuwe functionaliteiten
  • Verbeteringen
  • Opgeloste fouten

Release-versies:

Commander

Commander 2

Copper C

Copper S

Copper SB

Pulsar plus

Pulsar

N.v.t.

4.4.6

4.2.7

4.2.7

4.2.7

N.v.t.

N.v.t.

Nieuwe functionaliteiten

MID-meetsoftware-implementatie geïmplementeerd voor verdere activering van MID-compatibele Wallbox-laders.

Bulkacties voor laders, om software op afstand bij te werken en opnieuw op te starten voor alle of een paar laders, via Portal.

Verbeteringen:

• Cloud – lader: Dynamic Power Sharing-configuratie is niet gesynchroniseerd met de backend. Copper S en Copper SB.

Opgeloste fouten

Portal:

• Correcte toewijzing van de lader bij uitnodiging van een gebruiker
  • Onverwacht gedrag voor RFID en PIN
  • Uitnodigingstekst voor gebruiker wijzigen

Lader:

• Lader in enkele gebruiker, slaat sessies op met standaardgebruiker voor Copper SB, Copper C/S en Commander 2.
  • Herstelling in wifi-beheer: onder bepaalde omstandigheden, na een verbroken verbinding, maakt de lader niet automatisch opnieuw verbinding met het wifi-netwerk, voor Copper SB, Copper C/S en Commander 2.
  • Herstelactie van scherm mislukt voor Commander 2.

Overzicht

• Power Boost/Dynamic Power Sharing
  • HMI
  • Opgeloste fouten
  • Verbeteringen

Release-versies

Commander

Commander 2

Copper C

Copper S

Copper SB

Pulsar plus

Pulsar

3.1.5

4.3.7

4.0.3

4.0.3

4.0.3

4.3.8

N.v.t.

Verbeteringen en nieuwe functionaliteiten

Nieuwe functionaliteit:

• Scherm Commander/Commander 2
  1. De knop “Uitschakelen” toegevoegd om het besturingssysteem uit te schakelen voordat de lader wordt uitgeschakeld

Verbeteringen:

• Power Boost
  1. Stabiliteit bij gebruik van Temco-meter (alle laders)
  2. Ondersteuning voor negatieve stroom (alle laders)
  • Copper C/S
  1. Verbetering van bruikbaarheid HMI (Copper C/S)

Opgeloste fouten

• RFID – App/Cloud stuurt de juiste RFID-informatie naar de lader. (Cloud)
  • RFID – RFID-instelling van admin door superadmin. (Cloud)
  • ROL GEBRUIKER – Gebruikersrol bijgewerkt. (Cloud)
  • Status oplader – Commander toont de juiste lopende oplaadsessie. (Commander)
  • Power Boost – Het beheren van stroom boven 65 A (alle laders)

Overzicht

• Er is een nieuwe firmware/software uitgebracht voor elk product. Deze kan worden bijgewerkt via de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C/S Copper SB
n.v.t. n.v.t. 3.1.1 4.3.4 n.v.t. n.v.t.

Verbeteringen en nieuwe functionaliteiten

[TOUCH SCREEN INTERFACE]

• IJslandse interface is beschikbaar voor Wallbox Commander
  • IJslandse, Noorse, Zweedse, Catalaanse, Italiaanse interface is beschikbaar voor Wallbox Commander 2

[WIFI CONNECTIVITY]

• Verbeteringen in het automatisch opnieuw verbinden met wifi nadat de verbinding is verbroken.

Overzicht

• In deze release zijn verbeteringen in de Wallbox Android- en iOS-app opgenomen.

Wallbox raadt je aan om deze update uit te voeren.

Release-versies

IOS-app: 2020.2.11

Android-app: 2020.2.11

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C Copper S/SB
n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

Verbeteringen

• [QUASAR]
    o Netwerkcodes V2G-configuratie via Wallbox-app
  • [APP]_ Gebruikerservaring
    o Verbeteringen met betrekking tot gebruikerservaring van de app

Overzicht

• In deze release zijn verbeteringen in de Wallbox Android-app en myWallbox-portal opgenomen.

Wallbox raadt je aan om deze update uit te voeren.

Release-versies

IOS-app: n.v.t.

Android app: 2020.2.4

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C Copper S/SB
n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

Verbeteringen

• myWallbox
      • Compatibel met Android 6-versie.
    • Abonnementen
      • Wallbox Basic-accounts hebben nu toegang tot de statistieken van de oplaadsessies en kunnen deze downloaden als een .csv-rapport met het myWallbox-portaal.

Overzicht

• Er is een nieuwe firmware/software voor Pulsar Plus uitgebracht. Deze kan worden bijgewerkt via de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

IOS-app: n.v.t.

Android-app: n.v.t.

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C Copper S/SB
n.v.t. 4.3.5 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

Verbeteringen en nieuwe functionaliteiten

• [POWER SHARING SMART]
    Verhoogde robuustheid en betrouwbaarheid van de Power Sharing Smart-functionaliteit

Overzicht

• In deze release zijn verbeteringen in de Wallbox iOS-app beschikbaar.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

IOS-app: 2020.1.21

Android-app: n.v.t.

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C Copper S/SB
n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

Overzicht

• In deze release zijn er verbeteringen in de myWallbox-portal en Wallbox-app beschikbaar, evenals nieuwe functionaliteiten.
  • Er is ook nieuwe firmware/software uitgebracht voor elk product. Deze kan worden bijgewerkt via de nieuwe versie van de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C Copper S/SB
3.7.3 4.2.2 3.0.6 4.2.6 3.9.4 3.9.3

Verbeteringen en nieuwe functionaliteiten:

• [SUBSCRIPTIONS PLANS]

Wallbox biedt momenteel drie softwareplannen en elke organisatie/groep kan het meest geschikte abonnement selecteren.

• Wallbox Basic
      • Standaard laderbeheer inclusief toevoegen, configuratie, status en verwijderen alleen via de app
      • Standaard gebruikersbeheer inclusief uitnodigen, toestemmingen en verwijderen
      • Standaardstatistieken van energieverbruik, oplaadsessies en kosten alleen via de app
      • Beheer Power Boost en pas de oplaadstroom aan afhankelijk van het huishoudelijk verbruik en de beschikbare resterende stroom.
      • Beheer Power Sharing en verdeel de beschikbare stroom gelijkmatig over alle laders.
    • Wallbox Standard
      • Alle Wallbox Basic -functionaliteiten inbegrepen
      • Dynamic Power Sharing (tot 100 A) meet op ieder moment de stroom die beschikbaar is voor het oplaadnetwerk en verdeelt deze dynamisch over alle laders
      • Geavanceerde statistieken van energieverbruik, kosten, actieve sessies, historische gegevens in real time en gegenereerde verslagen in CSV met filters
      • Geavanceerd gebruikersbeheer met subgroep-configuratie en gedetailleerde toestemmingen
      • Geavanceerd laderbeheer met locatieconfiguratie en gedetailleerd toezicht
    • Wallbox Business
      • Alle Wallbox Standard functionaliteiten inbegrepen
      • Accountinstelling inclusief laders en gebruikers
      • Betalingssysteem volledig geautomatiseerd met QR-gebaseerde microbetalingen
      • Automatische verslaglegging met een maandelijkse e-mail inclusief kerninzichten en gegenereerd verslag in CSV

SuperAdmin van een groep kan een abonnement op een betaald plan configureren via:

• Zijn plan upgraden of downgraden
    • Factureringsinformatie
    • Betalingswijze
    • Alle voorgaande facturen bekijken
    • Factuur downloaden in pdf
    • Abonnement annuleren

• [SMARTWATCH]
    • De Wallbox App is nu compatibel met Apple Watch en Wear OS-apparaten.
  • [NOTIFICATIONS]
    • De Wallbox App bevat een meldingssysteem dat je zal helpen het beheer van je oplaadoplossing voor elektrische voertuigen te verbeteren.
  • [OTHER IMPROVEMENTS]
    • Bij het uitnodigen van een nieuwe Admin-gebruiker, kunnen portalgebruikers toegang tot specifieke laders configureren
    • Er zijn nieuwe ondersteunde talen toegevoegd voor de app:
      1. Engels
      2. Spaans
      3. Duits
      4. Frans
      5. Nederlands
      6. Italiaans
      7. Portugees
      8. Noors
      9. Zweeds
      10. Catalaans
      11. Tsjechisch
      12. Deens
      13. Estisch
      14. Fins
      15. Grieks
      16. Hongaars
      17. IJslands
      18. Hebreeuws
      19. Lets
      20. Pools
      21. Roemeens
      22. Slowaaks
      23. Oekraïens

Overzicht

• Er is een nieuwe firmware/software uitgebracht voor elk product. Deze kan worden bijgewerkt via de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C Copper S/SB
n.v.t. 4.2.2 3.1.0 4.3.3 3.9.4 3.9.3

Verbeteringen en nieuwe functionaliteiten:

• IJslandse interface voor Wallbox Commander en Commander 2
  • Verbeteringen in de gebruikersfeedback van het Firmware-updateproces via de Wallbox app
  • Verbeteringen in het automatisch opnieuw verbinden met wifi nadat de verbinding is verbroken.

Overzicht

• In deze release zijn er verbeteringen in de Wallbox-app beschikbaar.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

IOS-app: 2019.11.13

Android-app: 2019.11.13

Verbeteringen en nieuwe functionaliteiten:

• Power Boost_iOS & Android Wallbox-app
    • Af en toe werd de power boost niet gedeactiveerd door de functie om via de Wallbox-app de power boost te activeren en deactiveren; deze wordt nu op elk moment correct gedeactiveerd.
  • Planningen_Android Wallbox-app
    • Wanneer de gebruiker via de Android Wallbox-app was aangesloten op de lader en een actieve planning had voor zondag, werd deze planning niet herkend en verbonden. Nu kunt u perfect verbinding maken met de lader en de planningen voor elke dag en elk tijdstip zien.

Overzicht

• In deze release zijn er verbeteringen in de myWallbox-portal en Wallbox-app beschikbaar.
  • Er is ook nieuwe firmware/software uitgebracht voor elk product. Deze kan worden bijgewerkt via de nieuwe versie van de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

IOS-app: 2019.10.22

Android-app: 2019.10.22

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C Copper S/SB
3.7.3 4.1.5 3.0.5 4.2.6 3.8.5 3.8.5

Verbeteringen en nieuwe functionaliteiten:

• Dynamisch Power Sharing Beschikbaar voor klanten met een Wallbox PRO-licentie
    • Het dynamisch delen van stroom (Dynamic Power Sharing, DPS) houdt toezicht op de vraag van een gebouw en vergelijkt dit met de maximaal toelaatbare waarde. Wanneer het lager is dan het maximum, kan het alle resterende beschikbare stroom leveren om het maximum aan het laadstation door te geven. Als de vraag van het gebouw daarentegen gelijk is aan of groter is dan de maximaal toegestane waarde, wordt er geen stroom geleverd aan het oplaadstation. Alleen al door te profiteren van perioden waarin de vraag van de kant van het gebouw laag is, kan de vraag van het oplaadstation worden vervuld zonder dat de totale stroom van de installatie hoeft te worden verhoogd.
    • Om dit slimme energiedistributiesysteem te realiseren zijn de functionaliteiten Power Boost en Power Sharing samengevoegd om het dynamisch stroom delen (Dynamic Power Sharing) te creëren.
    • Alle Wallbox-laders kunnen in deze configuratie worden geïnstalleerd. Een PULSAR kan echter nooit de MASTER van het netwerk zijn.
    • Deze functionaliteit moet worden geconfigureerd via de app of het aanraakscherm van de Wallbox Commander-familie
  • Automatische rapportage Beschikbaar voor klanten met een Wallbox PRO-licentie
    • Automatisch e-mail verzenden van maandstatistiekenrapport voor elke groep laders aan de gebruikers die super-administrator zijn
    • Het rapport bevat standaard de CSV-indeling zoals gegenereerd in myWallbox-portal voor de groep
    • Het rapport wordt verzonden rond middernacht (tijdzone UTC) van de laatste dag van elke maand
    • Het rapport bevat gegevens over oplaadsessies voor alle dagen van de afgesloten maand
  • App_Onboarding
    Er zijn twee verschillende soorten onboarding:
    • Onboarding voor nieuwkomers:
      • Set dia’s die basisfunctionaliteiten presenteert voor nieuw aangemaakt account
      • Dia’s worden weergegeven vlak na het aanmelden en nadat het account is aangemaakt
    • Aankondiging van nieuwe functies:
      • Set dia’s die nieuwe functionaliteiten voor bestaande accounts presenteert
      • De dia’s worden weergegeven nadat de app is bijgewerkt en wordt geopend
  • Update op afstand van ladersoftware
    • Via internet via de app
    • Geldt voor alle Wallbox-laders die met het internet zijn verbonden, behalve de Wallbox Pulsar
  • Groepen op organisatieniveau
    • Groep wijzigen op portaalniveau
  • Voorladen
    • Voorladen verlengd tot 5 seconden
    • Wallbox-laders zijn nu compatibel met zowel Smart Mercedes- als Kia Niro-auto’s, waardoor de problemen met planningen die in het verleden zijn gedetecteerd nu zijn opgelost
    • Van toepassing op de modellen Wallbox Pulsar en Commander 1

Overzicht

• In deze release zijn er verbeteringen in de myWallbox-portal en Wallbox-app beschikbaar.
  • Er is ook nieuwe firmware/software uitgebracht voor elk product. Deze kan worden bijgewerkt via de nieuwe versie van de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

IOS-app: 2019.09.16

Android-app: 2019.09.18

Pulsar Pulsar Plus Commander Commander 2 Copper C Copper S/SB
3.7.1 4.0.2 2.9.3 4.1.3 3.7.3 3.7.3

Verbeteringen en nieuwe functionaliteiten:

• Statistiekenrapport
    • Op ‘gebruikersniveau’ hebben gebruikers mogelijk geen
      • Gebruikers hebben de optie om indeling en tijdzone te selecteren bij het exporteren van statistiekenrapport als CSV-bestand vanuit de myWallbox-portal
      • Verbeterd statistiekenrapport van de lader, waarin nieuwe velden zijn opgenomen en de logica van weergegeven gegevens in kolommen is verbeterd
      • De energiewaarde wordt op de juiste wijze doorgegeven in [kWh]
      • De statistiekenrapporten van de lader omvatten en ondersteunen ook informatie over het beheer van betalingen op basis van de gebruikstijd van de lader
  • Betalingssysteem Beschikbaar voor klanten met een Wallbox PRO-licentie
    • Beschikbaar voor laders uit de Commander- en Copper-familie
    • Klanten met een Wallbox PRO-licentie kunnen hun laders ter beschikking stellen aan derden (eindgebruikers), waarbij een opbrengst kan worden gegenereerd die is berekend op basis van de gebruikstijd
    • Dit proces wordt uitgevoerd door middel van een betaalsysteemdienst
      • Eindgebruikers kunnen deze dienst gebruiken via de Wallbox-app, door een QR-code te scannen die zich naast de lader bevindt en hun betaalmethode in te stellen
      • Klanten met een Wallbox PRO-licentie (superbeheerder-gebruiker) kunnen de myWallbox-portal gebruiken om hun betalingsvoorkeuren te configureren en betalingssessies te beheren
  • Beheer van subgroepen Beschikbaar voor klanten met een Wallbox PRO-licentie
    • Beschikbaar voor alle Wallbox-laders
    • SUBGROEPEN VAN LADERS:
      • Superbeheerder-gebruiker kan subgroepen van laders van zijn/haar groep aanmaken en verwijderen
      • Superbeheerder- of beheerder-gebruiker kan subgroepen van gebruikers in zijn/haar groep aanmaken, bewerken en verwijderen
    • SUBGROEPEN VAN GEBRUIKERS
      • Eindgebruikers kunnen deze dienst gebruiken via de Wallbox-app, door een QR-code te scannen die zich naast de lader bevindt en hun betaalmethode in te stellen
      • Klanten met een Wallbox PRO-licentie (superbeheerder-gebruiker) kunnen de myWallbox-portal gebruiken om hun betalingsvoorkeuren te configureren en betalingssessies te beheren
  • RFID Beschikbaar voor Wallbox Copper C/S/SB
    • RFID is standaard ingeschakeld op alle Wallbox Copper-modellen
  • Mobielvriendelijke gebruikersregistratie
    • Wanneer nieuwe gebruikers per e-mail een uitnodiging ontvangen, kunnen zij het registratieproces rechtstreeks in hun mobiel voltooien via de app als deze is geïnstalleerd. Zo niet, dan leidt het proces de gebruiker rechtstreeks naar de Play Store/App Store.
  • Laderinformatie Land en staat
    • Gebruikers moeten het land en de staat toevoegen bij het toevoegen en aanpassen van een nieuwe lader
    • Bij het gebruik van online betalingen helpt deze informatie bij het berekenen van de bijbehorende belastingtarieven van het geselecteerde land

Overzicht

• Er is nieuwe firmware voor Wallbox Copper C/S & Copper SB uitgebracht

Deze nieuwe firmware helpt de WB Copper S & Copper SB om te voorkomen dat de oplaadstekker wordt vergrendeld en niet wordt vrijgegeven, ook al is de auto losgekoppeld.

Release-versies

Copper C/S Copper SB
3.6.3 3.6.3

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Overzicht

• In deze release zijn er verbeteringen in de myWallbox-portal en Wallbox-app beschikbaar.
  • Er is ook nieuwe firmware uitgebracht voor elk product. Deze kan worden bijgewerkt via de nieuwe versie van de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Release-versies

IOS-app: 2019.06.17

Android-app: 2019.06.17

Pulsar Pulsar Plus Commander Copper C Copper SB
3.7.0 3.9.0 2.8.0 3.6.0 3.6.0

Verbeteringen in functionaliteiten:

• Gebruikersmachtigingen
    • Op ‘gebruikersniveau’ hebben gebruikers mogelijk geen
      • toegang tot de configuratie-instellingen van de lader,
      • de mogelijkheid om planningen in te stellen
      • de mogelijkheid om de energie-intensiteit te wijzigen
      • en kunnen alleen vergrendelen/ontgrendelen en afspelen/pauzeren gebruiken.
  • Verbeteringen in het concept voor meerdere gebruikers introductie van de functionaliteit van ‘Lader beveiligd’
    • Ervan uitgaande dat
      • voor omgevingen met meerdere gebruikers de functionaliteit automatisch vergrendelen altijd is geactiveerd
      • Er kan een lader worden ingesteld in gastmodus en deze zal nooit vergrendelen
      • Een enkele gebruiker heeft de mogelijkheid om de automatische vergrendelingsfunctie te activeren/deactiveren

We hebben het gedrag van ‘meerdere gebruikers’ aangepast, om de klanten de mogelijkheid te geven om een ‘gast’-lader te hebben en de enkele gebruiker de mogelijkheid te geven om over ‘automatisch vergrendelen’ te beschikken.

Beschikbaar voor alle Wallbox-laders

• Externe planningen
    • Laadplanningen kunnen nu niet alleen via bluetooth worden geconfigureerd, maar ook op afstand

Beschikbaar voor de laders Pulsar Plus, Commander, Copper C en Copper S/SB

• Mobiele connectiviteit
    • Optimalisatie van het gegevensuitwisselingsproces tussen lader en cloud met behoud van dezelfde realtime functies.
    • Optimalisatie van de configuratie en herverbinding van de 3G-dongle.

Beschikbaar voor de laders Commander, Copper C en Copper S/SB

• PULSAR-laders
    • Laadsessies: Er is een disclaimer toegevoegd om de eindtijd van de oplaadsessie te melden wanneer de EV is losgekoppeld.
    • Firmware-update verbeteren: Hoewel het uitvoeren van een firmware-update in grote mate afhankelijk is van het merk, model en besturingssysteem van een mobiele telefoon, zijn we erin geslaagd om de uitvoeringstijd van deze actie te verkorten

Overzicht

In deze release zijn verbeteringen in mobiele connectiviteit beschikbaar.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Copper SB

Release-versie: 3.5.3

Verbeteringen_Copper SB

• Optimalisatie van gegevensverbruik bij gebruik van mobiele connectiviteit.
    • De uitwisseling van gegevens tussen de lader en de myWallbox-cloud wordt verminderd bij gebruik van mobiele connectiviteit.
  • Verbeteringen in de afhandeling van wijzigingen in simkaart-parameters (bijv. nieuwe parameters van de provider van de simkaart).
  • Verbeteringen in de stabiliteit en robuustheid van mobiele connectiviteit.

Overzicht

In deze release zijn verbeteringen in stabiliteit en gebruikerservaring via de myWallbox-portal en de Wallbox-app beschikbaar.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Verbeteringen

• Verbeteringen in gezichtsherkenning (Copper C en Copper S): Kortere reactietijd bij ontgrendeling van de lader via het gezichtsherkenningsproces
  • myWallbox-portal
    • Lader
      • Laderlijst laadt sneller
      • De optie Lader toevoegen aan groep is alleen beschikbaar voor gebruikers met rechten als beheerder of superbeheerder
    • Statistieken
      • Gebruikers kunnen nu alle historische sessies weergeven, niet alleen die van de afgelopen 12 maanden
      • Verbeteringen in filtering op datum
      • Weergave is nu gebruiksvriendelijker en intuïtiever
    • Gebruikers
      • Pop-upvenster voor validatie van het wachtwoordveld wanneer de gebruiker onjuiste waarden intypt
      • Wanneer er een probleem is bij het uploaden van een gebruikersafbeelding (avatar), verschijnt er een pop-upvenster met een foutmelding die de gebruiker informeert
      • Verbeteringen in het beheer van de managementhiërarchie:
        • Superbeheerder en beheerder kunnen gebruikers verwijderen
        • Superbeheerder kan beheerders verwijderen
      • Verschillende types gebruikers (superbeheerder/beheerder/gebruiker) hebben verschillende pictogrammen die worden weergegeven, zodat ze gemakkelijk kunnen worden onderscheiden
      • Wanneer een gebruiker een lader ontkoppelt, zal deze niet voor de hele groep worden ontkoppeld; geen enkele andere gebruiker in dezelfde groep zal hierdoor worden beïnvloed
      • RFID van bestaande gebruiker verwijderen is toegestaan (Copper-familie)
  • Wallbox-app
    • Optimalisatie van de synchronisatie en communicatie van de app-naar-lader. Functies zoals connectiviteit, Power Sharing en Power Boost zijn pas beschikbaar als de synchronisatie volledig is voltooid.

Release-versies van de Wallbox-app:

• IOS-app: 2019.4.9
  • Android 2019.4.9

Overzicht

• In deze release zijn er verbeteringen in de myWallbox-portal en Wallbox-app beschikbaar.
  • Er is ook nieuwe firmware uitgebracht voor elk product. Deze kan worden bijgewerkt via de nieuwe versie van de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Wallbox-app

Release-versies:

• IOS-app: 2019.2.28 (202)
  • Android 2019.2.28

Verbeteringen in functionaliteiten:

• Wifi-connectiviteit
    • Verbeteringen in het configuratieproces
    • Verbeteringen in de feedback van gebruikers van de wifiverbinding
    • Verbeteringen in het opnieuw verbinden met wifi
    • Het waarschuwt de gebruiker ook wanneer de lader is aangesloten op de router, maar geen actieve internetverbinding heeft.

Beschikbaar voor Copper C, Copper SB en Commander.

myWallbox-portal

Verbeteringen in functionaliteiten:

• Wifi-connectiviteit
    • Verbeteringen in het configuratieproces
    • Verbeteringen in de feedback van gebruikers van de wifiverbinding
    • Verbeteringen in het opnieuw verbinden met wifi
    • Het waarschuwt de gebruiker ook wanneer de lader is aangesloten op de router, maar geen actieve internetverbinding heeft.

Beschikbaar voor Copper C, Copper SB en Commander

• RFID
    • Compatibiliteit met 10 of 17 decimale tekens, of alfanumeriek met 4 of 7-byte, UID’s.
    • Vermindert de tijd van RFID-verificatie met de lader.

Beschikbaar voor Copper C en Copper SB

• Groepsnaam
    • Superbeheerder van portaal kan de naam van de groep bewerken

Beschikbaar voor alle producten

Pulsar

Release-versie: 3.6.3

Verbeteringen

• De becommentarieerde verbeteringen, vermeld op pagina 1, voor dit product (in het portaalgedeelte)

Commander

Release-versie: 2.7.0

Verbeteringen

• De becommentarieerde verbeteringen, vermeld op pagina 1, voor dit product (in de app en het portaalgedeelte)
  • Wifisignaal en cloudverbinding worden weergegeven op het scherm (niet alleen op de app)
  • Branding: De merkafbeelding wordt bewaard in de lader, ook als de internetverbinding verloren gaat.

Copper C

Release-versie: 3.5.0

Verbeteringen

• De becommentarieerde verbeteringen, vermeld op pagina 1, voor dit product (in de app en het portaalgedeelte)
  • RFID
    • Compatibiliteit met 10 of 17 decimale tekens, of alfanumeriek met 4 of 7-byte, UID’s.
    • Vermindert de tijd van RFID-verificatie met de lader.
  • Bij het ontgrendelen van de lader toont de kleur van de led altijd het verwachte gedrag en loopt onder geen enkele omstandigheid vast.
  • Wifisignaal en cloudverbinding worden weergegeven op het scherm (niet alleen op de app)

Copper SB

Release-versie: 3.5.0

Verbeteringen

• De becommentarieerde verbeteringen, vermeld op pagina 1, voor dit product (in de app en het portaalgedeelte)
  • RFID
    • Compatibiliteit met 10 of 17 decimale tekens, of alfanumeriek met 4 of 7-byte, UID’s.
    • Vermindert de tijd van RFID-verificatie met de lader.
  • Bij het ontgrendelen van de lader toont de kleur van de led altijd het verwachte gedrag en loopt onder geen enkele omstandigheid vast
  • Wifisignaal en cloudverbinding worden weergegeven op het scherm (niet alleen op de app).

Overzicht

• In deze release zijn er verbeteringen in de myWallbox-app beschikbaar.
  • Er is nieuwe Pulsar-firmware uitgebracht. Deze kan worden bijgewerkt via de nieuwe versie van de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze updates uit te voeren.

Wallbox-app

Release-versies:

• IOS app 2019.2.6 (198)
  • Android-app 2019.2.6 (102)

Verbeteringen in functionaliteiten:

• Synchronisatie van de configuratie van de gebarenfunctionaliteit tussen app en Copper-laders
  • Talen: bijgewerkte teksten in het Frans
  • Gebruiker loskoppelen van lader kan nu worden uitgevoerd zonder verbinding te maken met de lader
  • Nieuwe Pulsar-firmware versie 3.6.1 (uitgelegd in paragraaf ‘Pulsar’)

Pulsar

Release-versie: 3.6.1

Verbeteringen

• Opgeloste fout – Energieberekening opgeslagen op sessie

Overzicht

• In deze release zijn er verbeteringen in de Wallbox-app en myWallbox-portal beschikbaar.
  • Er is nieuwe Pulsar-firmware uitgebracht. Deze kan worden bijgewerkt via de nieuwe versie van de Wallbox-app.

Wallbox raadt je aan om deze update uit te voeren.

Wallbox-app

Release-versies:

• iOS 2019.1.24 (195)
  • Android 2019.1.24 (101)

Verbeteringen in functionaliteiten:

• Synchronisatie van de configuratie van de gebarenfunctionaliteit tussen portal, app en Copper-laders
  • Statistieken weergegeven in de portal en de app
  • Configuratie van planning (van alle laders)
  • Synchronisatie van de oplaadsessies tussen app en cloud via bluetooth
  • Nieuwe Pulsar-firmware versie 3.6.0 (uitgelegd in paragraaf ‘Pulsar’)
  • Kleine correcties (vertaalfouten, instelling voor profielafbeelding)

myWallbox-portal

Verbeteringen in functionaliteiten:

• Weergave van grafische gegevens
  • Samenhang en filtering van statistieken en sessiegegevens
  • Lijstgegevens en groepsweergave van laders
  • Toewijzing van lader
  • Statistieken weergegeven in de portal en de app
  • Beheer van portaalgebruikers
  • Beheer van portaallader
  • Kleine correcties (weergave van profielafbeeldingen, vertaalfouten)

Pulsar

Release-versie: 3.6.0

Verbeteringen

• Planningsgedrag en de huidige toewijzing ervan

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp