Hur aktiverar man Power Sharing?

Förbättra laddningsprestandan för din infrastruktur genom att aktivera Power Sharing. Denna innovativa funktion säkerställer effektiv energidistribution mellan alla anslutna laddare, vilket optimerar laddningsaktiviteterna.

Observera att Power Sharing inte kan användas samtidigt som Eco-Smart. Se till att du väljer det lämpligaste alternativet för energihantering för dina specifika behov.

1. Aktivera kraftdelning

Steg 1: Anslut appen till laddaren

1. Innan du börjar bör du kontrollera att Wallbox-laddaren och myWallbox-appen har de senaste versionerna.
  2. Öppna myWallbox-appen och logga in med dina autentiseringsuppgifter. Du kan enkelt registrera registrera dig i appen om du ännu inte har något konto.
  3. Välj laddare och se till att din smartphone är inom Bluetooth-räckvidd under hela konfigurationsprocessen. Om laddaren inte är kopplad till ditt myWallbox-konto följer du dessa instruktioner .
  4. Om det är första gången du ansluter din laddare till myWallbox-appen, upprätta en Bluetooth-anslutning . Om du redan har gjort detta, vänta tills Bluetooth-anslutningen har upprättats.

Steg 2: Konfigurera strömdelning

1. När laddaren och myWallbox-appen är anslutna navigerar du till Inställningar.
  2. Tryck på Uppgraderingar i inställningsmenyn.
  3. Hitta och tryck på Power Sharing-ikonen.
  4. Ange antalet laddare i din anläggning.

Steg 3: Anpassa inställningar

1. I den Max. ström per fas anger du huvudbrytarens märkström eller abonnerade ström (i ampere) och väljer det lägre värdet.
  2. Definiera Min. ström per laddare (i ampere) för varje laddare.
  3. Tryck på Spara och kontrollera att statusen “Primär laddare med alla sekundära laddare parkopplade” visas.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt aktivera Power Sharing och avsevärt förbättra laddningsprestandan för dina anslutna laddare.

2. Statusmeddelanden

Nedan hittar du en sammanfattning av alla statusmeddelanden som visas, var de finns i appen och hur de förklaras.

Status textVisas iBeskrivning
“Primär konfigurerad med alla sekundära kopplade”InställningarEndast på den primära enheten.
Nätverket har upprättats framgångsrikt.
Alla laddare är anslutna till primärnätet.
“Primär konfigurerad med några sekundära som inte är parkopplade”InställningarEndast på den primära enheten. Nätverket har upprättats framgångsrikt. Vissa sekundära enheter är inte anslutna.
Kontrollera att inställningen “antal laddare” i primärenheten överensstämmer med antalet laddare i systemet. Kontrollera kablarna.
“Power Sharing inte konfigurerat”Laddare SkärmDetta är den initiala statusen efter påslagning av strömmen.
Enheten är parkopplad med primärenheten, men den upptäcker att den väntar på att konfigureras.
Laddarna blinkar med rött sken.
“Primär inte konfigurerad”InställningarDetta är den initiala statusen efter påslagning av strömmen.
Enheten är parkopplad med primärenheten, men den upptäcker att den väntar på att konfigureras.
Laddarna blinkar med rött sken.
“Primärt inte parat”InställningarEndast på den sekundära enheten.
Antalet laddare i konfigurationen överensstämmer inte med de som är anslutna till Primary. Gå igenom avsnitt 2 och 3 för att säkerställa att alla steg har förståtts.
“Sekundär ihopkopplad med nätverk”InställningarSekundär ansluten till primär. Installationen har varit framgångsrik.
“Sekundär inte kopplad till nätverk”InställningarDen sekundära enheten är inte ansluten till den primära enheten i Power Sharing-nätverket. Detta tillstånd uppnås efter 30 sekunder utan framgångsrik kommunikation.
I detta läge kommer Pulsar Plus att ha en snabbt blinkande Halo. Kom ihåg att sekundären endast kan laddas med 6 A i detta tillstånd.
“Väntar på energi
Power Sharing återupptar laddningen”
Laddare SkärmDet finns inte tillräckligt med ström tillgängligt för denna laddare.
Om strömmen redan har reducerats till ett minimum kommer de nyanslutna bilarna att gå in i detta tillstånd.
När systemet har tillräckligt med ström tillgängligt (t.ex. när en bil är fulladdad) börjar det ladda. Laddaren blinkar långsamt.

3. Felsökning

Om ikonen för Power Sharing inte är valbar, följ dessa steg:

1. Stäng av och sätt på laddaren.
  2. Kontrollera att alla kablar är rätt inkopplade,
  3. Kontrollera att kabeltypen är korrekt.
  4. Kontrollera att omkopplaren är korrekt inställd på “T” eller “NT”.
  5. Kontrollera att laddarens inbyggda programvara är uppdaterad.
  6. Kontrollera att appen är ansluten till laddaren via Bluetooth.