Energy Management Solutions

Functionaliteit

Power Boost

Meet hoeveel elektriciteit je verbruikt en geeft de rest aan je auto.
Doe je de lichten uit in een kamer?
Power Boost past de stroom automatisch aan en zorgt voor de best mogelijke laadervaring.

Nu activeren
Dynamic Power Sharing

Dynamic Power Sharing (DPS) controleert de vraag van een gebouw en vergelijkt deze met de maximaal toegestane waarde.
Als de vraag lager is dan het maximum, kan het al het resterende beschikbare vermogen om het maximum te bereiken aan het laadnetwerk leveren.
Als de vraag van het gebouw daarentegen gelijk is aan of groter is dan de maximaal toegestane waarde, wordt er geen stroom geleverd aan de oplaadstations.
Het is duidelijk dat door te profiteren van periodes waarin er weinig vraag is vanuit het gebouw, aan de vraag van het laadnetwerk kan worden voldaan zonder het totale vermogen van de installatie te hoeven verhogen.

Nu activeren
Eco-Smart

Eco-Smart gebruikt de groene energie van zonnepanelen of windturbines in je huis om je EV efficiënt op te laden. Er zijn twee modi: de Eco-modus minimaliseert het gebruik van netstroom door overtollige groene energie te mengen met netstroom om efficiënt op te laden en de Full-Green-modus laadt je auto uitsluitend op met overtollige groene energie als aan de minimumvereisten wordt voldaan.

Nu activeren
Previous
Next
voertuig naar home-pictogram
voertuig naar home-pictogram

Voertuig naar huis

Vehicle to Home maakt het mogelijk om je bidirectionele EV-lader te gebruiken om stroom te leveren van de batterij van je elektrische EV naar je huis of, mogelijk, een ander soort gebouw.

1. EMS installeren

Om het EMS te kunnen gebruiken, is het essentieel om de lader(s) en stroommeter te installeren volgens de onderstaande Energy Management Solutions Installatiegids. In deze handleiding vind je uitgebreide instructies voor het instellen van Power Boost, Eco-Smart, Power Sharing, Dynamic Power Sharing en V2H functionaliteiten.

2. Het EMS activeren

Nadat je de stroommeter en oplader(s) correct hebt geïnstalleerd, is het tijd om je Energy Management System (EMS) aan de slag te zetten via de myWallbox app. Volg de onderstaande gidsen om aan de slag te gaan met de activering: