Hoe Dynamic Power Sharing activeren?

Dynamic Power Sharing (DPS) is een slimme functie die voortdurend de energiebehoeften van uw gebouw controleert en de energiedistributie naar Wallbox-laders op intelligente wijze beheert. Deze handleiding helpt je om DPS in te schakelen, zodat je het maximale uit je laadinfrastructuur haalt met behoud van energie-efficiëntie.

Hoe werkt het?

Dynamic Power Sharing (DPS) is een technologie die de energiebehoeften van je gebouw nauwlettend in de gaten houdt. Het vergelijkt de energievraag met de maximaal toegestane waarde. Wanneer de vraag lager is dan het maximum, leidt DPS de overtollige stroom efficiënt naar uw laadnetwerk. Als de vraag van het gebouw echter gelijk is aan of hoger is dan de maximumlimiet, wordt er geen extra energie geleverd aan de laadstations. Dit zorgt voor een optimaal stroomgebruik zonder het elektrische systeem te overbelasten.

Een van de belangrijkste voordelen van DPS is de mogelijkheid om optimaal te profiteren van periodes waarin de energievraag van je gebouw minimaal is. Tijdens deze perioden kan DPS stroom leveren aan het laadnetwerk zonder het totale stroomverbruik te verhogen. Met deze slimme aanpak kun je je elektrische voertuigen effectief opladen met behoud van energie-efficiëntie.

2. Installatievereisten

Dynamic Power Sharing (DPS) kan niet tegelijkertijd met Eco-Smart worden gebruikt. Zorg ervoor dat je de meest geschikte energiebeheeroptie kiest voor je specifieke behoeften.

Voordat je kunt profiteren van de voordelen van Dynamic Power Sharing, moet je een compatibele stroommeter hebben en installeren. Kies de energiemeter die compatibel is met je elektriciteitsnetwerk, je vindt compatibele meters in de Wallbox-catalogus.

2. Dynamic Power Sharing inschakelen

Wanneer je lader en bijbehorende stroommeter correct zijn geïnstalleerd volgens de instructies in hun respectievelijke installatiegidsen, kun je Dynamic Power Sharing inschakelen en instellen met de myWallbox app. Volg deze stappen om Dynamic Power Sharing in te schakelen voor uw Wallbox-oplader:

Stap 1: Sluit je app aan op je oplader

1. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je Wallbox oplader en myWallbox app de laatste versies hebben.
  1. Open de myWallbox app en log in met je gegevens. Je kunt je eenvoudig registreren in de app als je nog geen account hebt.
  1. Selecteer je oplader en zorg ervoor dat je smartphone tijdens het configuratieproces binnen Bluetooth-bereik blijft. Als uw oplader niet is gekoppeld aan uw myWallbox account, volg dan deze instructies .
  2. Als het de eerste keer is dat u uw oplader verbindt met de myWallbox app, Maak een Bluetooth-verbinding . Als je dit al hebt gedaan, wacht dan tot de Bluetooth-verbinding tot stand is gebracht.

Als je een Commander 2 oplader hebt, kun je Dynamic Power Sharing rechtstreeks op het touchscreen configureren.

Stap 2: Dynamic Power Sharing instellen

Zodra uw oplader en myWallbox app zijn gesynchroniseerd, volgt u deze stappen:

1. Navigeer naar “Instellingen”.
  2. Klik op “Upgrades”.
  3. Selecteer het pictogram “Power Sharing”.

Stap 3: Instellingen aanpassen

1. Geef het aantal laders op je installatie op.
  2. Definieer de “Maximale stroom gebouwonderbreker”, die overeenkomt met de maximale stroom per fase voor zowel het Power Sharing netwerk als het gebouw.
  3. Bepaal de “Minimale stroom per lader” (in ampère) voor elke lader.
  4. Schakel Dynamic Power Sharing in.
  5. Klik op “Opslaan” en bevestig dat de status “Primaire lader met alle secundaire laders gekoppeld” verschijnt.

Alleen Max. stroom per fase groter dan 6 ampère wordt geaccepteerd voor correcte prestaties. Neem contact op met Wallbox Service in geval van twijfel.

Dynamic Power Sharing is nu geconfigureerd en geactiveerd voor uw lader(s).

3. Problemen oplossen

Ga als volgt te werk als het Power Sharing-pictogram niet kan worden geselecteerd:

1. Schakel de oplader uit en in.
  2. Controleer of alle kabels correct zijn geïnstalleerd,
  3. Controleer of het kabeltype juist is.
  4. Controleer of de schakelaar correct is ingesteld op “T” of “NT”.
  5. Controleer of de firmware van je oplader up-to-date is.
  6. Zorg ervoor dat de app via Bluetooth verbonden is met de oplader.
Updated on 09/01/2024