Hoe kun je Power Boost activeren?

Meten hoeveel energie je verbruikt en de rest aan je auto geven is mogelijk dankzij Power Boost. Het licht uitdoen in een kamer? De Power Boost past automatisch het elektrische vermogen aan en biedt je de best mogelijke laadervaring.

1. Geschikte Wallbox-opladers

Hieronder vind je de lijst van Wallbox opladers die geschikt zijn voor Power Boost:

• Pulsar Plus
  • Pulsar Max
  • Commander 2
  • Commander 2s
  • Copper SB
  • Quasar

2. Vereisten voor de plaatsing

Om Power Boost voor de oplader in te schakelen, moet je deze combineren met een energiemeter.

Kies uit de hieronder vermelde energiemeters de meter die geschikt is voor jouw elektriciteitsnet:

• Carlo Gavazzi EM112 of EM330, EM340 versie PF.B of PF.A
  • Inepro PRO2, PRO380, of N1 CT
  • Temco SPM1-100-AC

3. Power Boost aanzetten

Volg deze stappen om Power Boost te activeren:

1. Zorg ervoor dat je Wallbox-lader en mobiele myWallbox-app werken met de laatste versie (je kunt de versie controleren in je PlayStore of AppStore).
  2. Log in op de app door je inloggegevens in te vullen, of meld jezelf aan als je nog geen account hebt.

Als je oplader een Commander 2 is, kun je Power Boost direct op het touchscreen instellen.

1. Selecteer de oplader waarvoor je Power Boost wilt inschakelen en blijf tijdens alle volgende stappen binnen het Bluetooth-bereik van de oplader. Als je de oplader nog niet aan je myWallbox-account hebt gelinkt, volg dan deze instructies om dat te doen.
  2. Maak via Bluetooth verbinding met je oplader
  3. Zodra de synchronisatie tussen je lader en je app is voltooid, ga je naar Instellingen.
  4. Klik op Upgrades.
  5. Klik op het Power Boost-icoon.
  6. Schakel de functie Power Boost in door de knop in de stand ON te zetten.
  7. In het veld Max. stroom per fase, geef je de maximale stroom (in ampère) per phase voor je type aansluiting, bijvoorbeeld als je 3x25A hebt, vul je 25 in.
  8. Klik daarna op Accepteren om de Power Boost in te schakelen.

Alleen een maximale stroom per fase van meer dan 6 ampère wordt geaccepteerd voor correcte prestaties. Neem in geval van twijfel contact op met de Wallbox Service.

1. Zodra Power Boost is ingeschakeld, zal de vermelding “Power Boost geactiveerd. Wachten in de rij.” getoond worden.

Problemen oplossen

Als Power Boost niet geselecteerd kan worden, volg dan de volgende stappen:

1. Zet de oplader uit en aan,
  2. Controleer of alle kabels correct zijn geïnstalleerd,
  3. Controleer of het juiste kabeltype wordt gebruikt,
  4. Controleer of de schakelaar correct op “T” of “NT” is gezet,
  5. Controleer of de software van de oplader up-to-date is.
  6. Controleer of je via Bluetooth een verbinding met je lader hebt.

Status in het display voor Commander 2*

*Deze pictogrammen worden weergegeven op het scherm van de Commander 2. Pictogrammen kunnen verschillen afhankelijk van de firmwareversie van de oplader.

Updated on 09/12/2022