Hoe activeer je V2H (Vehicle to Home)?

Met V2H (Vehicle to Home) kan de Quasar energie uit de batterij van je EV leveren aan je huis of mogelijk ander gebouw.

V2H kan niet gelijktijdig met Eco-Smart worden gebruikt.

1. Geschikte Wallbox-opladers

Hieronder volgt de lijst van Wallbox-opladers die compatibel zijn met Vehicle to Home:

• Quasar

2. Vereisten voor de installatie

Om Vehicle to Home in te schakelen op je Quasar, moet je hem combineren met een Vermogensmeter.

Kies de Vermogensmeter die compatibel is met je elektriciteitsnet, uit de compatibele meters hieronder:

• Carlo Gavazzi EM112 versie PF.B*
  • Inepro PRO2 of N1 CT

*Carlo Gavazzi EM112 versie PF.B. PF.A-versies zijn niet compatibel.

Om te zien of je een versie B van de Carlo Gavazzi hebt, kun je kijken naar de volgende symbolen op de voorkant van de meter.

2. Vehicle to Home inschakelen

Volg deze stappen om Vehicle to Home voor je Quasar te activeren:

1. Zorg ervoor dat je Wallbox-oplader en myWallbox-app de laatste versie hebben (je kunt de versie controleren in je PlayStore of AppStore).
  2. Log in de myWallbox app met je inloggegevens, of meld je aan als je nog geen account hebt.
  3. Selecteer de oplader en blijf binnen het Bluetooth-bereik tijdens alle volgende stappen. Volg deze instructies als je je oplader nog niet aan je myWallbox-account hebt gekoppeld.
  4. Verbind je oplader via Bluetooth en wacht tot het paren is afgerond.
  5. Om Vehicle to Home te activeren, moet je eerst Power Boost inschakelen. Dit Power Boost artikel helpt u met de activatie.
  6. Stel Power Boost eer correct in en ga dan naar Instellingen.
  7. Klik op Upgrades.
  8. Klik op Vehicle to Home.
  9. Zet Vehicle to Home aan door de knop AAN te zetten.
  10. Specificeer in Max stroom per installatiefase (in ampère) de nominale stroom van de hoofdschakelaar. De opgegeven waarde moet gelijk zijn aan of groter zijn dan de MAX. STROOM PER FASE (in ampère) ingesteld voor Power Boost.ost.
  11. Klik op Opslaan.
    1. [SCENARIO 1] Als de Max stroom per fase van de installatie groter is dan de Power Boost stroom, moet Preventief Ontladen worden ingeschakeld. Hierna klik je op OPSLAAN en Vehicle to Home zal volledig geconfigureerd zijn.
    2.  [SCENARIO 2] Als de Max stroom per fase ingesteld in Vehicle to Home gelijk is aan de Power Boost stroom per fase, klik dan op OPSLAAN en Vehicle to Home zal worden geactiveerd.
    3. [SCENARIO 3] Als Max Stroom per fase van de installatie ingesteld in Vehicle to Home lager is dan Power Boost stroom per fase, zul je niet in staat zijn om deze configuratie op te slaan en zal een foutmelding verschijnen. Stel een waarde in die groter of gelijk is aan de Power Boost stroom per fase om Vehicle to Home in te schakelen.

Problemen oplossen

Ga als volgt te werk als het Vehicle to Home-pictogram niet kan worden geselecteerd:

1. Zet de oplader uit en aan,
  2. Controleer of alle kabels correct zijn geïnstalleerd,
  3. Controleer of het juiste kabeltype wordt gebruikt,
  4. Controleer of de schakelaar correct op “T” of “NT” is gezet,
  5. Controleer of de software van de oplader up-to-date is.
  6. Controleer of je via Bluetooth een verbinding met je oplader hebt.
Updated on 24/11/2022