Feilsøkingsveiledning

Denne feilsøkingsveilederen dekker alle de vanligste problemene som våre brukere har opplevd med sine ladere og metodene som effektivt har løst disse.

Denne veiledningen gjelder for alle Wallbox-ladere (avhengig av hvilken funksjonalitet de tilbyr).

Innhold

Tilkoplingsproblemer

Bluetooth feilsøking

Dersom du ikke får koplet til myWallbox-appen til laderen din ved hjelp av Bluetooth, prøv feilsøkingstrinnene nedenfor:

1. Hold deg i nærheten av laderen (innenfor seks meters avstand) og påse at det ikke er noen hindring mellom deg og laderen.
  2. Restart smarttelefonen din helt. Når den har startet opp igjen, slå av Wi-Fi-funksjonen, og la Bluetooth være på
  3. Påse at lokasjonstillatelse er gitt myWallbox-appen i innstillingene på smarttelefonen din.
  4. Slå av laderens strømforsyning i et par sekunder og slå den på igjen. Vent til laderen starter på nytt og dens LED-lys blir grønt igjen.
  5. Logg inn på myWallbox-appen og velg laderen din fra listen. Dersom laderen ikke vises, påse at du allerede har lagt den til på din myWallbox-konto.
  6. Smarttelefonen din vil be om Bluetooth-tillatelser. Trykk “Godta”.
  7. Vent til Bluetooth-tilkoplingen mellom laderen din og appen er etablert.
  8. Hvis du fremdeles ikke kan kople til laderen, last ned myWallbox-appen til en annen smarttelefon og forsøk å kople til laderen. Du kan bruke de samme Wallbox kontoinnstillingene for å logge inn på myWallbox-appen på tvers av alle enheter:

Wi-Fi-feilsøking

Før du går igjennom feilsøkingstrinnene nedenfor, påse at myWallbox-appen og laderen din er koplet riktig til via Bluetooth (se Bluetooth-artikkelen for mer informasjon).

Jeg får ikke koplet laderen til min routers Wi-Fi

Påse at routeren kan kople seg til våre servere ved å besøke denne adressen (ved bruk av smarttelefonen din og mens du står nært laderen): https://api.wall-box.com/api/ping

Hvis du får beskjeden “OK”, kan routeren din kople seg til våre servere.

Nedenfor finner du de anbefalte maksimale avstandene mellom laderen din og routeren for en optimal internett-tilkopling:

• Ingen vegger og ingen himling på 25 m
  • En vegg eller en himling: 15 m
  • To vegger eller to himlinger, eller én vegg og en himling: 5 m

Påse at laderen og routeren er innenfor disse områdene.

Hvis du kan kople til våre servere og avstanden mellom routeren din og laderen er riktig, følg disse trinnene:

1. Påse at routeren er på og fungerer med andre enheter.
  2. Restart routeren helt.
  3. Avinstaller myWallbox-appen helt og installer den på nytt.
  4. Restart telefonen din helt.
  5. Start laderen på nytt. Slå av strømforsyningen til laderen i minst 20 sekunder og vent til LED-lyset blir grønt.
  6. Bruk smarttelefonen din som en internett-hotspot og kople laderen til denne.
  7. Gjenopprett laderen gjennom appen og forsøk å kople til.
  8. Oppdater laderprogramvaren hvis nødvendig og forsøk å kople til.

Andre Wi-Fi-problemer

1. Påse at du kan se at Wi-Fi-en din vises i din smarttelefons Wi-Fi-innstillinger og at du kan kople til denne. Hvis ikke, restart internett-routeren og smarttelefonen.
  2. Når du kan se at din Wi-Fi vises i din smarttelefonens Wi-Fi-liste, restart myWallbox-appen.
  3. Prøv igjen å kople laderen din til din Wi-Fi i myWallbox-appen.

Bluetooth-tilkoplingen er ikke etablert riktig dersom tilkoplingsikonet ikke kan velges i appen. Se “Jeg får ikke koplet laderen min til myWallbox-appen via Bluetooth“-avsnittet i denne artikkelen for å fikse dette problemet.

1. Påse at internettkilden er nært nok til laderen, at det ikke er vesentlige hindringer mellom den og laderen, og at Wi-Fi-signalet er sterkt nok.
  2. Dersom ditt Wi-Fi-navn eller passord inneholder særtegn som skiller seg fra ASCII-skrivbare tegn, fjern disse.
  3. Restart internettkilden din, myWallbox-appen og laderen.
  4. Prøv å kople til din Wi-Fi igjen.

Merk at Commander 1 og Copper kun støtter et 2,4 GHz bånd. Alle andre ladere støtter både 2,4 GHz og 5 GHz bånd.

Frakoplinger kan skyldes mange faktorer, herunder:

• Det er vesentlige hindringer mellom din internett-router og laderen, noe som fører til et svakt Wi-Fi-signal. Flytt internett-routeren nærmere laderen din.
  • Internett-routeren din er ikke nær nok Wi-Fi-området til laderen din, noe som fører til et svakt Wi-Fi-signal. Forsøk å flytte den nærmere laderen.
  • Internett-routeren din er feilkonfigurert. Du kan høre med internettleverandøren din for å sjekke konfigurasjonen. Rask roaming støttes ikke og må deaktiveres for normal funksjonalitet.

Dersom ingen av feilsøkingstrinnene fikser problemet ditt, vurder å sjekke internett-routeren din (eller enheten som du bruker som en internett-hotspot).

Ethernet-feilsøking

Dette avsnittet er kun relevant for ladere utstyrt med en ethernet-tilkopler, som for eksempel Copper SB, Commander/Commander 2 & 2s, og Quasar.

1. Prøv ethernet-kabelen med en annen enhet:

1. Dersom kabelen fremdeles ikke fungerer, prøv å bruke en annen ethernet-kabel.

2. Dersom kabelen fungerer, fortsett med trinn 2.

2. Slå på Wi-Fi-funksjonen på laderen din og forsøk å kople ethernet-kabelen til igjen.
  3. Dersom tilkoplingen fremdeles ikke fungerer, ta kontakt med internettleverandøren din.

Problemer med gjenoppretting og oppdatering

Laderens programvare er direkte lenket til laderens Wi-Fi-, Bluetooth- og skybaserte funksjonaliteter. Videre er det avgjørende at den holdes oppdatert. myWallbox-appen lar deg automatisk vite når en ny programvareversjon er utgitt. I tillegg kan du sjekke den seneste programvareversjonen for hver lader i vårt avsnitt om utgivelsesmerknader.

Følg trinnene forklart i denne artikkelen for å oppdatere din laders programvare.

Hvis du opplever problemer med oppdateringsprosessen:

1. Restart laderen din med myWallbox-appen eller portalen (Innstillingshjulet > Avanserte alternativer > Restart). Følg denne artikkelen dersom du ikke vet hvordan du gjør det.
  2. Åpne og lukk myWallbox-appen eller portalen, avhengig av din løsning.
  3. Start oppdateringsprosessen på nytt.

Dersom du fremdeles opplever problemer, ta kontakt med Wallbox kundestøtte.

Gjenoppretting av laderen er den mest effektive måten å løse tilkoplingsproblemer på. For å gjennomføre en full gjenoppretting, følg trinnene i denne artikkelen.

Dersom du ikke kan gjenopprette laderen din via appen eller portalen, kontakt Wallbox kundestøtte.

Problemer med effekt og lading

Effektbegrensninger kan oppstå på grunn av flere faktorer:

• Din bils innstillinger kan begrense effekten. Sørg for å sjekke dem.
  • Antall faser i laderen din eller den elektriske installasjonen kan begrense effekten.
  • Ditt bilbatteri kan være nesten fullt allerede, og laderegimet reduseres automatisk for å sørge for en trygg lading.
  • Noen bilmodeller må ha lukkede dører for å utføre en full lading. Sjekk om din bil har denne funksjonen.
  • Effekten begrenses i myWallbox-appen:
    1. Logg inn i myWallbox-appen.
    2. Velg laderen din.
    3. Øk hjulkontrolleren på laderskjermen for å endre effektbegrensningen.

Hvis du forsøker å starte en lading, men myWallbox-appen setter seg fast ved “Venter på bilbeskjed”, forsøk disse feilsøkingstrinnene:

1. Påse at kontakten er riktig og godt koplet til bilen.
  2. Sørg for at laderen din er tilkoplet internett og at programvaren er oppdatert (se vår artikkel om programvareoppdatering).
  3. Påse at du kjører den siste versjonen av myWallbox-appen (du kan sjekke appen din i Play Store/App Store på telefonen din).
  4. Sørg for at det ikke er noen planlagte økter i myWallbox-appen eller i din bils system.
  5. Lukk din bils vinduer og lås den.
  6. Restart myWallbox-appen og forsøk å starte lading igjen.

Dersom problemet vedvarer, nøl ikke med å kontakte vår kundestøtte for ytterligere assistanse.

Problemer med myWallbox-appen og portalen

For mer informasjon om planlagte ladeøkter, gå til vår artikkel: Hvordan opprette planlagte ladeøkter med myWallbox-appen.

Har du en ladeøkt planlagt i appen din, som ikke vil starte? Dette problemet kan normalt løses med noen få enkle trinn:

1. Sjekk at ingen ladeøkter er planlagt allerede i din bils innstillinger via kontrollpanelet.
  2. Påse at smarttelefonen din og laderen er koplet ved hjelp av Bluetooth gjennom myWallbox-appen
  3. Dersom kontakten er koplet til bilen din, trekk den ut og lås opp laderen din dersom den er låst.
  4. Slett alle planlagte ladeøkter som du måtte ha i myWallbox-appen.
  5. Opprett en ny “test” med en planlagt ladeøkt som skal starte i løpet av de neste 5 minuttene.
  6. Kople til bilen din og vent til den planlagte testladeøkten starter.
  7. Dersom problemet er løst, slett den planlagte testladeøkten som du opprettet og fortsett med dine ønskede planlagte økter.

Dersom du trenger mer informasjon om ladeøktstatistikk, les vår spesielle veiledning om temaet.

Dersom du savner alt eller deler av din øktstatistikk finner du noen trinn til å gjenopprette dem nedenfor:

1. Påse at smarttelefonen din er koplet til internett.
  2. Normalt vil lukking av appen helt (sørg for at den ikke går som en “bakgrunnsapp” heller), og gjenåpning av den, fikse problemet. Dersom problemet vedvarer:
  3. Slett og reinstaller myWallbox-appen. Logg inn i appen igjen etter at den er reinstallert.
  4. Slå av strømmen på laderen din i minst 5 sekunder og slå den på igjen.

5. Kople til laderen igjen via Bluetooth. Dersom hjulet blir lilla i appen, utføres det synkronisering mellom laderen din og appen, og problemet bør forsvinne.

Dersom problemet vedvarer, kan gjenoppretting av laderen din fikse problemet.

Updated on 31/01/2023