Fejlfindingsvejledning

Denne fejlfindingsvejledning dækker alle de mest almindelige problemer, vores brugere har oplevet med deres opladere og de metoder, der effektivt har løst dem.

Denne vejledning gælder for alle Wallbox-opladere (afhængigt af de funktioner, de tilbyder).

Indholdsfortegnelse

Forbindelsesproblemer

Fejlfinding af Bluetooth

Hvis du ikke kan forbinde myWallbox-appen til opladeren ved hjælp af Bluetooth, kan du prøve fejlfindingstrinnene nedenfor:

1. Hold dig tæt på opladeren (indenfor seks meter), og sørg for, at der ikke er nogen forhindring mellem dig og opladeren.
  2. Genstart din smartphone. Når den er genstartet, skal du slå Wi-Fi-funktionen fra og lade Bluetooth være tændt
  3. Sørg for, at placeringstilladelse er aktiveret for myWallbox-appen i app-indstillingerne på din smartphone.
  4. Sluk for opladerens strømforsyning i et par sekunder, og tænd den igen. Vent, indtil opladeren genstarter, og dens LED bliver grøn igen.
  5. Log ind på myWallbox-appen, og vælg din oplader fra listen. Hvis opladeren ikke vises, skal du sikre dig, at du allerede har tilføjet den til din myWallbox-konto.
  6. Din smartphone beder om Bluetooth-tilladelse. Tryk på “Accepter”.
  7. Vent, indtil der er blevet oprettet Bluetooth-forbindelse mellem appen og din oplader.
  8. Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse til din oplader, kan du downloade myWallbox-appen på en anden smartphone og prøve at oprette forbindelse til opladeren. Du kan bruge de samme Wallbox-kontooplysninger til at logge ind på myWallbox-appen på tværs af alle enheder:
  • Den anden smartphone KAN oprette forbindelse til opladeren: problemet kan være din smartphone.
  • Den anden smartphone KAN IKKE oprette forbindelse til opladeren: udfør en fuldstændig gendannelse af din oplader, og prøv at oprette forbindelse til den igen.

Wi-Fi-fejlfinding

Før du udfører fejlfindingstrinnene nedenfor, skal du sikre, at myWallbox-appen og opladeren er korrekt tilsluttet via Bluetooth (se artiklen Bluetooth for at få flere oplysninger).

Jeg kan ikke tilslutte opladeren til min routers Wi-Fi

Kontrollér, om din router kan oprette forbindelse til denne adresse (brug din smartphone, og stå tæt på opladeren): https://api.wall-box.com/api/ping

Hvis meddelelsen “OK” vises, kan din router oprette forbindelse til vores servere.

Nedenfor er de anbefalede maksimale afstande mellem din oplader og router for en optimal internetforbindelse:

• Ingen vægge og intet loft 25 m
  • Én væg eller ét loft: 15 m
  • To vægge eller to lofter, eller én væg og ét loft: 5 m

Sørg for, at opladeren og routeren er inden for disse områder.

Hvis du kan oprette forbindelse til vores servere, og afstanden mellem din router og opladeren er korrekt, skal du gennemgå disse trin:

1. Sørg for, at routeren er tændt og fungerer med andre enheder.
  2. Genstart routeren helt.
  3. Afinstaller myWallbox-appen helt, og installer den igen.
  4. Genstart telefonen helt.
  5. Sluk for opladeren, og tænd den igen. Sluk for strømforsyningen til opladeren i mindst 20 sekunder, og vent, indtil dens LED lyser grønt.
  6. Brug din smartphone som et internethotspot, og tilslut opladeren til den.
  7. Gendan opladeren gennem appen, og prøv at oprette forbindelse.
  8. Opdater opladersoftwaren, hvis det er nødvendigt, og prøv at oprette forbindelse.

Andre Wi-Fi-problemer

1. Kontrollér, at du kan se din Wi-Fi i din smartphones Wi-Fi-indstillinger, og at du kan oprette forbindelse til den. Hvis ikke, skal du genstarte din internetrouter og din smartphone.
  2. Når du kan se dit Wi-Fi vises på din smartphones Wi-Fi-liste, skal du genstarte myWallbox-appen.
  3. Prøv igen at forbinde din oplader til dit Wi-Fi i myWallbox-appen.

Bluetooth-forbindelsen er ikke etableret korrekt, hvis forbindelsesikonet ikke kan vælges i appen. Se afsnittet “Jeg kan ikke forbinde min oplader til myWallbox-appen via Bluetooth” i denne artikel for at løse problemet.

1. Sørg for, at din internetkilde er tæt nok på din oplader, at der ikke er væsentlige forhindringer mellem den og opladeren, og at Wi-Fi-signalet er stærkt nok.
  2. Hvis dit Wi-Fi-navn eller din adgangskode indeholder specialtegn fra ASCII-tegnet, skal du fjerne dem.
  3. Genstart din internetkilde, myWallbox-appen og opladeren.
  4. Prøv at oprette forbindelse til dit Wi-Fi igen.

Bemærk, at Commander 1 og Copper kun understøtter 2,4 GHz bånd. Alle andre opladere understøtter både 2,4 GHz og 5 GHz bånd.

Afbrydelser kan være forårsaget af mange faktorer, herunder:

• Der er betydelige forhindringer mellem din internetrouter og oplader, hvilket resulterer i et svagt Wi-Fi-signal. Flyt internetrouteren tættere på opladeren.
  • Din internetrouter er ikke tæt nok på opladerens Wi-Fi-rækkevidde, hvilket resulterer i et svagt Wi-Fi-signal. Prøv at flytte den tættere på opladeren.
  • Din internetrouter er forkert konfigureret. Du kan kontakte din internetudbyder for at kontrollere dens konfiguration. Fast Roaming understøttes ikke og skal deaktiveres for korrekt funktion.

Hvis ingen af fejlfindingstrinnene nedenfor løser dit problem, kan du overveje at efterse internetrouteren (eller enhver enhed, du bruger som internethotspot).

Fejlfinding af Ethernet

Dette afsnit er kun relevant for opladere udstyret med et Ethernet-stik, dvs. Copper SB, Commander/Commander 2 og 2s og Quasar.

1. Prøv Ethernet-kablet med en anden enhed:

1. Hvis kablet stadig ikke virker, kan du prøve at bruge et andet Ethernet-kabel.

2. Hvis kablet virker, skal du fortsætte med trin 2.

2. Tænd for Wi-Fi-funktionen på opladeren, og prøv at tilslutte Ethernet-kablet igen.
  3. Hvis forbindelsen stadig ikke fungerer, skal du kontakte din internetudbyder.

Problemer med gendannelse og opdatering

Opladerens software er direkte forbundet med din opladers Wi-Fi, Bluetooth og cloudbaserede funktioner. Desuden er det afgørende at holde den opdateret. myWallbox-appen giver dig automatisk besked, når en ny softwareversion udgives. Derudover kan du se den seneste softwareversion for hver oplader i vores afsnit med produktbemærkninger.

Følg de trin, der er beskrevet i denne artikel, for at opdatere din opladers software.

Hvis du oplever problemer med opdateringsprocessen:

1. Genstart din oplader med myWallbox-appen eller portalen (Tandhjul > Avancerede indstillinger > Genstart). Følg denne artikel, hvis du ikke ved, hvordan man gør dette.
  2. Åbn og luk myWallbox-appen eller portalen, afhængigt af din løsning.
  3. Genstart opdateringsprocessen.

Hvis du stadig oplever problemer, kan du kontakte Wallbox-supportteamet.

Gendannelse af din oplader er den mest effektive metode til at løse forbindelsesproblemer. For at udføre en fuld gendannelse skal du følge trinnene i den dedikerede artikel.

Hvis du ikke kan gendanne din oplader via appen eller portalen, skal du kontakte Wallbox-supportteamet.

Problemer med strøm og opladning

Strømbegrænsning kan skyldes forskellige faktorer:

• Dine bilindstillinger kan begrænse strømmen. Sørg for at kontrollere dem.
  • Antallet af faser i din oplader eller den elektriske installation kan begrænse strømmen.
  • Dit bilbatteri kan allerede være næsten fuldt, og opladningen reduceres automatisk for at sikre en sikker opladning.
  • Nogle bilmodeller skal være lukkede døre for at udføre en fuld strømopladning. Sørg for at kontrollere, om din bil har denne funktion.
  • Strømmen er begrænset i myWallbox-appen:
    1. Log ind på myWallbox-appen.
    2. Vælg din oplader.
    3. Skru op for hjul-controlleren på opladerskærmen for at ændre strømbegrænsningen.

Hvis du prøver at starte en opladning, men myWallbox-appen sidder fast ved “Venter på anmodning fra bilen”, kan du teste disse fejlfindingstrin:

1. Sørg for, at ladepistolen er korrekt tilsluttet til bilen.
  2. Sørg for, at din oplader er forbundet til internettet, og at dens software er opdateret (se vores artikel om softwareopdatering).
  3. Sørg for, at du kører den sidste myWallbox-appversion (du kan tjekke din app i Play Store/App Store på telefonen).
  4. Sørg for, at der ikke er nogen planlagt opladning i myWallbox-appen eller dit bilsystem.
  5. Luk vinduerne i din bil, og lås bilen.
  6. Genstart myWallbox-appen, og prøv at starte en opladning igen.

Hvis problemet fortsætter, er du velkommen til at kontakte vores supportteam for at få yderligere hjælp.

Problemer med myWallbox-appen og portalen

Du kan finde flere oplysninger om planlagte opladninger i vores dedikerede artikel: Sådan opretter du planlagte opladninger med myWallbox-appen.

Har du en opladning planlagt i din app, men den vil ikke starte? Dette særlige problem kan typisk løses i nogle få nemme trin:

1. Kontrollér, at der ikke allerede er planlagt opladninger i dine bilindstillinger via kontrolpanelet.
  2. Sørg for, at din smartphone og oplader er tilsluttet til Bluetooth via myWallbox-appen
  3. Hvis ladepistolen er tilsluttet til bilen, skal du frakoble den, og oplåse opladeren, hvis den er låst.
  4. Slet alle de planlagte opladninger, du måtte have i myWallbox-appen.
  5. Opret en ny planlagt “test”-opladning med start om 5 minutter.
  6. Tilslut bilen, og vent på, at den planlagte “test”-opladning starter.
  7. Hvis problemet løses, skal du slette den planlagte “test”-opladning, du har oprettet, og gå videre med den tidsplan, du har brug for.

Hvis du har brug for yderligere oplysninger om opladningssessioners statistik, kan du læse vores dedikerede vejledning.

Hvis du mangler hele eller en del af din sessionsstatistik, er der nedenfor et par trin til at hente dem:

1. Sørg for, at din smartphone er forbundet til internettet.
  2. Normalt kan man løse problemet ved at lukke appen helt (sørg for, at den heller ikke kører som en baggrunds-app) og åbne den igen. Hvis problemet fortsætter:
  3. Slet og geninstaller myWallbox-appen. Log tilbage på appen, når den er geninstalleret.
  4. Sluk for opladeren i mindst 5 sekunder, og tænd den igen.

5. Tilslut opladeren igen via Bluetooth. Hvis hjulet bliver lilla i appen, udføres synkroniseringen mellem din oplader og appen, og problemet bør være løst.

Hvis problemet fortsætter, kan gendannelse af opladeren muligvis løse problemet.

Updated on 31/01/2023