LED-lampjes voor status van Pulsar Plus & Pulsar Plus Socket – betekenis van kleuren

Wallbox-laders hebben een LED-lampje dat de huidige status weergeeft en eventuele fouten meldt. Het LED-lampje is zichtbaar op de voorkant van je lader (zie de afbeeldingen in de vervolgkeuzelijsten hieronder).

De kleurcodering is ontworpen om eenvoudig en intuïtief te zijn. Hieronder vind je de definities die bij elke weer te geven kleur horen.

De LED zal overeenkomen met de kleur van het scherm van het laadwiel van de myWallbox appwanneer deze is aangesloten op uw lader.

ALGEMENE SIGNALEN

TURKOOISStand-by

Deze kleur kan in drie verschillende situaties worden weergegeven:
– Je voertuig is aangesloten en klaar om opgeladen te worden.
– De oplaadsessie is gepauzeerd.
– Uw voertuig is volledig opgeladen.
TURQUOISE (knipperend) –  Geplandelading gereed

De geplande oplaadsessie die je hebt aangemaakt is klaar om te beginnen. Sluit de connector aan op je voertuig om het opladen te starten.
DONKER BLAUW (LED’s knipperen langzaam)Bezig met opladen

Je voertuig is aangesloten op je lader en de laadsessie is bezig.
Zodra het opladen is voltooid, wordt het LED-lampje turquoise.
GEEL Lader vergrendeld

De lader is vergrendeld. Je moet het ontgrendelen om een oplaadsessie te starten. Alleen vooraf gedefinieerde bevoegde gebruikers kunnen een lader ontgrendelen.
Vergeet niet dat als de automatische vergrendeling is ingeschakeld, de lader automatisch wordt vergrendeld nadat er een paar seconden geen gebruikersactiviteit is geweest. In dit artikel lees je meer over hoe je het vergrendelingssysteem van je lader gebruikt. artikel.
WHITE (high-speed roulette beweging)Lader updates

De software van de lader wordt bijgewerkt. De LED gaat aan en uit tijdens het updateproces. Je kunt de voortgang van de update volgen op de myWallbox app. Voer geen actie uit totdat de software-update is voltooid.
Als je meer hulp nodig hebt bij het updateproces, kun je dit artikel .
GROEN – initialisatie

Wanneer je de lader inschakelt, wordt de LED groen, vervaagt en wordt groen zodra het initialisatieproces is voltooid. Je oplader is nu klaar voor gebruik.
De LED blijft groen totdat je de auto aansluit of de oplader uitschakelt.

FOUTSTATUS

Algemene fouten

ROOD – Fout opgetreden

Uw acculader staat in de foutmodus. Het gedetecteerde probleem kan afkomstig zijn van je oplader, je elektrische voertuig of het elektriciteitsnet. Probeer niet op te laden in deze toestand. Neem contact op met de Wallbox Klantenservice zodat ons team het probleem kan diagnosticeren en advies kan geven over de beste procedure.
ORANJE (LED knippert) – Configuratiefout MID-meter

De communicatie tussen uw Pulsar Plus en uw MID meter is mislukt. U kunt dit artikel voor meer informatie over het installeren en configureren van uw MID-meter.

Fouten bij Power Sharing

ROOD (LED blijft 30 sec. branden) – “Fout secundair”, secundaire laders zijn verkeerd geconfigureerd

Als je Power Sharing hebt geïnstalleerd en de LED rood wordt en 30 seconden lang in deze kleur blijft branden, zijn je Secondaries-opladers verkeerd geconfigureerd en kunnen ze niet worden gekoppeld met je oplader. U kunt het Power Sharing artikel of de EMS Installatiegids voor meer informatie over het correct configureren van secundaire laders.
Als de fout zich blijft voordoen, kun je het gedeelte Problemen oplossen van de chatbot gebruiken en uiteindelijk contact opnemen met de Wallbox Klantenservice als je het probleem niet kunt oplossen.
GROEN/WIT/TURKOOIS (alle drie de kleuren knipperen afwisselend) – Stand-alone modus

Uw lader kon niet worden gekoppeld met de secundaire laders van uw Power Sharing systeem. Deze fout lijkt een beetje op de vorige fout “Secundaire lader niet gekoppeld”, met dit verschil dat de verkeerde configuratie dit keer afkomstig is van de huidige lader (de primaire) en niet van de secundaire.
U kunt het Power Sharing artikel of de EMS Installatiegids voor meer informatie over het correct configureren van secundaire laders.
Als de fout zich blijft voordoen, kun je het gedeelte Problemen oplossen van de chatbot gebruiken en uiteindelijk contact opnemen met de Wallbox Klantenservice als je het probleem niet kunt oplossen.

Fout bij Power Boost

TURQUOISE (LED knippert) – Wacht op voeding

Uw elektrische voertuig wacht op een stroomtoewijzing. Het opladen begint zodra er voldoende stroom beschikbaar is op het elektriciteitsnet.
Je kunt het Power Boost artikel of de EMS Installatiegids voor meer informatie over het correct configureren van Secondaries laders.
Als de fout zich blijft voordoen, kun je het gedeelte Problemen oplossen van de chatbot gebruiken en uiteindelijk contact opnemen met de Wallbox Klantenservice als je het probleem niet kunt oplossen.
Updated on 16/01/2024