Pulsar Max Status led-lampjes – betekenis kleuren

Wallbox-opladers hebben een led-lampje dat de huidige status weergeeft en eventuele fouten meldt. Het ledlampje is zichtbaar op de voorkant van je oplader (zie de afbeeldingen in de vervolgkeuzelijsten hieronder).

De kleurcodering is ontworpen om eenvoudig en intuïtief te zijn. Hieronder vind je de definities die bij elke weer te geven kleur horen.

De led zal overeenkomen met de kleur van het laadwiel van de myWallbox-app wanneer hij is aangesloten op je oplader.

ALGEMENE SIGNALEN

TURQUOISE (led knipperend) – Gereed voor gepland laden
PMAX_BLACK_Turqcercles
De geplande laadsessie die je hebt aangemaakt is klaar om te beginnen. Sluit de stekker aan op je voertuig om het laden te starten.
DONKERBLAUW (led knippert langzaam) – Opladen is bezig

PMAX_BLACK_Blue_cercles
Je voertuig is aangesloten op je oplader en de laadsessie is aan de gang.
Zodra het opladen is voltooid, wordt het ledlampje turquoise.
GEEL – Oplader is vergrendeld

PMAX_BLACK_YellowDe oplader is vergrendeld Je moet hem ontgrendelen om een laadsessie te starten. Alleen vooraf gedefinieerde bevoegde gebruikers kunnen een oplader ontgrendelen.
Vergeet niet dat als de automatische vergrendeling is ingeschakeld, de oplader automatisch wordt vergrendeld nadat er een paar seconden geen gebruikersactiviteit is geweest. In dit artikel lees je meer over hoe je het vergrendelingssysteem van je oplader gebruikt.
WITTE (led aan en uit) – Opladerupdates
PMAX_BLACK_White
De software van de oplader wordt bijgewerkt. De led gaat aan en uit tijdens het updateproces. Je kunt de voortgang van de update volgen op de myWallbox-app. Voer geen actie uit totdat de software-update is voltooid.
Je kunt dit artikel raadplegen voor meer informatie over het updateproces.
GROEN (knipperende beweging) – Initialisatie
Je oplader is geïnitialiseerd en staat aan. De groene led zal snel stoppen met knipperen en stil blijven staan zodra het initialisatieproces is voltooid.
GROEN – Klaar voor gebruik

Je oplader is ingeschakeld en klaar voor gebruik. De led blijft groen totdat je je voertuig aansluit of de oplader uitschakelt.

FOUTSTATUS

Algemene box

ROOD (led blijft 30 seconden branden) – ‘Fout secundair’, secundaire opladers zijn verkeerd geconfigureerd

PMAX_BLACK_Red
Als je Power Sharing hebt geïnstalleerd en de led rood wordt en 30 seconden lang in deze kleur blijft branden, zijn je secundaire opladers verkeerd geconfigureerd en kunnen ze niet worden gekoppeld met je oplader. Je kunt het artikel Power Sharing of de EMS-Installatiehandleiding raadplegen voor meer informatie over het correct configureren van secundaire opladers.
Als de fout zich blijft voordoen, kun je het gedeelte Problemen oplossen van de chatbot gebruiken en uiteindelijk contact opnemen met de Wallbox-Klantenservice als je het probleem niet kunt oplossen.

Power Sharing-fout

ROOD (led blijft 30 seconden branden) – ‘Fout secundair’, secundaire opladers zijn verkeerd geconfigureerd

PMAX_BLACK_Red
Als je Power Sharing hebt geïnstalleerd en de led rood wordt en 30 seconden lang in deze kleur blijft branden, zijn je secundaire opladers verkeerd geconfigureerd en kunnen ze niet worden gekoppeld met je oplader. Je kunt het artikel Power Sharing of de EMS-Installatiehandleiding raadplegen voor meer informatie over het correct configureren van secundaire opladers.
Als de fout zich blijft voordoen, kun je het gedeelte Problemen oplossen van de chatbot gebruiken en uiteindelijk contact opnemen met de Wallbox-Klantenservice als je het probleem niet kunt oplossen.
GROEN/WIT/TURKOOIS (knippert afwisselend) – ‘Stand-alone fout’, primaire oplader is verkeerd geconfigureerd
PMAX_BLACK_White Je oplader kon niet worden gekoppeld met de secundaire laders van je Power Sharing-systeem. Deze fout lijkt een beetje op de vorige fout ‘Secundaire oplader niet gekoppeld’, met dit verschil dat de verkeerde configuratie dit keer afkomstig is van de huidige oplader (de primaire) en niet van de secundaire.
Je kunt het artikel Power Sharing of de EMS-installatiehandleiding raadplegen voor meer informatie over het correct configureren van secundaire opladers.
Als de fout zich blijft voordoen, kun je het gedeelte Problemen oplossen van de chatbot gebruiken en uiteindelijk contact opnemen met de Wallbox-Klantenservice als je het probleem niet kunt oplossen.

Power Boost-fout

TURQUOISE (led knippert) – Wachten op stroom

PMAX_BLACK_Turqcercles
Je elektrische voertuig wacht op toewijzing van vermogen. Het opladen begint zodra er voldoende stroom beschikbaar is op het elektriciteitsnet.
Je kunt het artikel Power Boost of de EMS-installatiehandleiding raadplegen voor meer informatie over het correct configureren van secundaire opladers.
Als de fout zich blijft voordoen, kun je het gedeelte Problemen oplossen van de chatbot gebruiken en uiteindelijk contact opnemen met de Wallbox-Klantenservice als je het probleem niet kunt oplossen.
Updated on 22/09/2023