Hoe laadschema’s toevoegen, wijzigen en verwijderen met de myWallbox App?

Het beheren van de geplande laadsessies van je Wallbox-lader is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de myWallbox app kun je gemakkelijk oplaadschema’s maken, verwijderen en wijzigen. Of je nu in de buurt van je oplader bent of kilometers verderop, deze gids laat je zien hoe je volledige controle krijgt over je geplande oplaadsessies.

1. Een schema toevoegen

Een geplande oplaadsessie toevoegen is een fluitje van een cent met de myWallbox app. Dit is hoe:

Stap 1: Sluit je app aan op je oplader

1. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je Wallbox oplader en myWallbox app de laatste versies hebben.
  1. Open de myWallbox app en log in met je gegevens. Je kunt je eenvoudig registreren in de app als je nog geen account hebt.
  1. Selecteer je oplader en zorg ervoor dat je smartphone tijdens het configuratieproces binnen Bluetooth-bereik blijft. Als uw oplader niet is gekoppeld aan uw myWallbox account, volg dan deze instructies .
  2. Als het de eerste keer is dat u uw oplader verbindt met de myWallbox app, Maak een Bluetooth-verbinding . Als je dit al hebt gedaan, wacht dan tot de Bluetooth- of Cloud-verbinding tot stand is gebracht.

Afstandsbediening: Als u uw planning moet maken terwijl u niet in de buurt bent van uw oplader, moet deze verbonden zijn met internet. Volg deze instructies om je oplader aan te sluiten op de Wi-Fi.

Stap 2: Voeg uw planning toe

1. Tik op de optie “Schema’s toevoegen”.
  2. Geef de begin- en eindtijd op en stel de dagen van de geplande oplaadsessie in. Zodra u klaar bent, tikt u op “Schema toevoegen” om te bevestigen.

Onthoud dat als je lader vergrendeld is wanneer je je EV aansluit, de geplande laadsessie niet zal kunnen starten.

Je schema is nu klaar en wordt weergegeven op het bedieningsscherm van je lader. Je ontvangt ook een melding op je smartphone 10 minuten voordat de geplande lading begint als je lader is vergrendeld of je EV niet is aangesloten, zodat je het niet vergeet!

2. Een planning verwijderen

1. Navigeer naar Schema’s: Tik op je geplande oplaadsessies.
  2. Selecteer de planning: Kies de geplande lading die je wilt verwijderen.
  3. Bevestig verwijdering: Tik onderaan het scherm op “Verwijderen”.

Je agenda is nu verwijderd.

3. Een planning wijzigen

1. Navigeer naar Schema’s: Tik op je geplande oplaadsessies.
  2. Selecteer de planning: Kies de geplande lading die je wilt wijzigen.
  3. Wijzigingen aanbrengen: Je kunt de datum en tijd van je geplande lading direct beheren.
  4. Wijzigingen opslaan: Tik na het wijzigen op “Opslaan” om de wijzigingen te bevestigen.

Je planning is nu bijgewerkt.

FAQs

Start mijn geplande lading ook als ik mijn EV later aansluit?
Ja, de geplande lading zal starten zolang je je EV aansluit binnen het tijdsbereik van het geprogrammeerde schema, ongeacht de starttijd van de geplande lading.
Kan ik meerdere ladingen laten plannen door andere gebruikers en mezelf?
Absoluut. Als je je lader met anderen deelt, kan iedereen de ladingen voor de lader bekijken en plannen.
Wordt een geplande lading gestart als mijn lader is vergrendeld?
Nee, voor een geplande lading moet de lader ontgrendeld zijn op het moment dat je je EV aansluit. Zorg ervoor dat je je oplader van tevoren ontgrendelt.

Probleemoplossing

Problemen met een geplande lading die niet wil starten? De meeste problemen kunnen worden opgelost door onze stappen voor probleemoplossing .

Updated on 09/01/2024