Geplande laadsessies aanmaken en beheren met de myWallbox-app

U kunt op elk moment geplande laadsessies voor uw Wallbox-lader aanmaken, verwijderen en beheren met de myWallbox-app. U kunt deze handelingen uitvoeren terwijl u dicht bij uw lader bent via Bluetooth of op afstand via Wi-Fi als uw lader deze optie heeft.

Let op: als uw oplader is vergrendeld wanneer u uw EV aansluit, kan de geplande oplaadsessie niet starten.

1. Een geplande laadsessie aanmaken

1. Om er zeker van te zijn dat de onderstaande stappen goed verlopen, raden we aan te controleren of zowel uw oplader als de app over de meest recente versie beschikken (u kunt de app-versie controleren in uw Play Store of App Store, en de software-versie in de paragraaf Uitgifte-informatie).
  2. Log in op de myWallbox-app.
  3. Selecteer uw oplader uit de lijst.
  4. Zorg ervoor dat u binnen het Bluetooth-bereik van uw lader blijft en wacht tot de Bluetooth-verbinding tussen de app en de lader tot stand is gebracht.
  5. ( Afstandsbediening ) Als u uw planning moet maken terwijl u niet in de buurt bent van uw lader, moet deze verbonden zijn met internet.
  6. Tik op +Schema toevoegen.
  7. Definieer de begin-/eindtijden, de dag(en) en het aantal keer voor de geplande laadsessie(s). Tik op Schema toevoegen om te valideren.
    1. Uw planningsschema is klaar en wordt nu weergegeven op het bedieningsscherm van uw oplader onder “Aankomend schema”. U ontvangt 10 minuten voor aanvang van de geplande laadsessie een melding op uw smartphone.

Als u uw auto aansluit en er een geplande laadsessie actief is, knippert de LED van uw oplader in turkoois en begint het opladen.

2. Een geplande laadsessie verwijderen

1. Maak verbinding met de myWallbox-app en selecteer uw oplader uit de lijst.
  2. Wacht tot de Bluetooth- of Wi-Fi-verbinding tot stand is gebracht.
  3. Tik op “Aankomend schema“.
  4. Selecteer de geplande laadsessie die u wilt verwijderen.
  5. Tik op “VERWIJDEREN” onderaan het scherm en valideer uw keuze in het bevestigingsvenster dat verschijnt.
  6. Uw geplande oplaadsessie is nu verwijderd.

3. Een geplande laadsessie wijzigen

1. Maak verbinding met de myWallbox-app en selecteer uw oplader uit de lijst.
  2. Wacht tot de Bluetooth- of Wi-Fi-verbinding tot stand is gebracht.
  3. Tik op “Aankomend schema“.
  4. Selecteer de geplande laadsessie die u wilt wijzigen.
  5. U kunt de datum/tijd van de geplande sessie direct wijzigen.
  6. Tik op “OPSLAAN” om de wijzigingen te bewaren.

Veelgestelde vragen

Start mijn geplande laadsessie als ik mijn EV later aansluit?
Ja, de geplande sessie start automatisch wanneer u uw EV gedurende de tijdspanne van een geplande laadsessie aansluit, ongeacht de geplande starttijd van de laadsessie.
Kunnen er verschillende laadsessies worden gepland door andere gebruikers en mijzelf?
Ja, als u uw oplader met anderen deelt, kunt u laadsessies voor de oplader bekijken en plannen.
Start een geplande laadsessie als mijn oplader vergrendeld is?
Nee, uw oplader moet ontgrendeld zijn om een geplande laadsessie te starten. Ontgrendel uw oplader voor de sessie!

Problemen oplossen

U hebt een laadsessie gepland in uw app, maar deze start niet. Dit probleem kan meestal worden opgelost door onze stappen in “Problemen oplossen” te volgen.

Updated on 20/10/2022