Je oplader verbinden met wifi met de myWallbox-app

Met wifi-connectiviteit kun je oplader verbinding maken met de Wallbox Cloud, waardoor realtime communicatie tussen de app, de oplader en de afstandsbediening mogelijk is.

Zorg, voordat je van start gaat, dat je een werkende wifi-verbinding hebt binnen de reikwijdte van je oplader en dat er zich geen grote obstakels bevinden tussen de oplader en de router.

Als er geen internetverbinding in de buurt is, kun je je smartphone gebruiken als wifi-hotspot.

Je oplader aan wifi verbinden

Om er zeker van te zijn dat de onderstaande stappen goed verlopen, raden we aan te controleren of zowel je oplader als de myWallbox-app over de meest recente softwareversie beschikken (je kunt de app-versie controleren in je Play Store of App Store, en de software-versie in de paragraaf Opmerkingen bij deze release).

Fast Roaming moet zijn uitgeschakeld in de instellingen van je router, want deze functie is incompatibel met Wallbox-opladers.

De oplader moet via Bluetooth worden verbonden aan je app om een wifi-verbinding te configureren. Volg deze stappen om je app en je oplader via Bluetooth te verbinden.

1. Log in op de myWallbox-app.
  2. Selecteer je oplader uit de lijst.
  3. Wacht tot de Bluetooth-verbinding tussen je app en je oplader tot stand is gebracht.
  4. Tik op het tandwielpictogram Instellingen.
  5. Ga naar CONNECTIVITEIT.
  6. Tik op WIFI.
  7. Schakel de wifi-knop aan om de lijst met beschikbare netwerken weer te geven.
  8. Vul de naam van je wifi in om hem te verbinden. Voer het wifi-wachtwoord in als dat wordt gevraagd.
  9. Eenmaal verbonden, verschijnt er een netwerkicoon naast de naam van je oplader.

Klik op het ‘i’-icoon voor informatie over het netwerk.

Problemen oplossen

Kun je je oplader nog steeds niet verbinden met de wifi? Raadpleeg onze paragraaf ‘Problemen oplossen’ over wifi om dit probleem op te lossen.

Updated on 31/01/2023