Hur lägger man till, ändrar och tar bort debiteringsscheman med myWallbox?

Det har aldrig varit enklare att hantera Wallbox-laddarens schemalagda laddningssessioner. Med myWallbox kan du enkelt skapa, ta bort och ändra laddningsscheman. Oavsett om du befinner dig nära din laddare eller flera mil bort, visar den här guiden hur du tar fullständig kontroll över dina schemalagda laddningstillfällen.

1. Lägg till ett schema

Att lägga till en schemalagd laddningssession är enkelt med myWallbox. Så här gör du:

Steg 1: Anslut appen till laddaren

1. Innan du börjar bör du kontrollera att Wallbox-laddaren och myWallbox-appen har de senaste versionerna.
  1. Öppna myWallbox-appen och logga in med dina autentiseringsuppgifter. Du kan enkelt registrera registrera dig i appen om du ännu inte har något konto.
  1. Välj laddare och se till att din smartphone är inom Bluetooth-räckvidd under hela konfigurationsprocessen. Om laddaren inte är kopplad till ditt myWallbox-konto följer du dessa instruktioner .
  2. Om det är första gången du ansluter din laddare till myWallbox-appen, upprätta en Bluetooth-anslutning . Om du redan har gjort detta, vänta tills Bluetooth- eller molnanslutningen har upprättats.

Fjärrkontroll: Om du behöver skapa ditt schema medan du är borta från din laddare måste den vara ansluten till Internet. Följ dessa dessa instruktioner för att ansluta laddaren till Wi-Fi.

Steg 2: Lägg till ditt schema

1. Tryck på alternativet “Lägg till scheman”.
  2. Ange start- och sluttid samt dagar för den schemalagda laddningssessionen. När du är klar trycker du på “Lägg till schema” för att bekräfta.

Kom ihåg att om laddaren är låst när du ansluter din elbil kommer den schemalagda laddningen inte att kunna påbörjas.

Ditt schema är nu på plats och kommer att visas på laddarens kontrollskärm. Du får också ett meddelande på din smartphone 10 minuter innan den schemalagda laddningen börjar om laddaren är låst eller elbilen inte är inkopplad, så att du inte glömmer det!

2. Ta bort ett schema

1. Navigera till Scheman: Tryck på dina schemalagda laddningssessioner.
  2. Välj Schema: Välj den schemalagda avgift som du vill ta bort.
  3. Bekräfta borttagningen: Tryck på “Radera” längst ned på skärmen.

Ditt schema är nu raderat.

3. Ändra ett schema

1. Navigera till Scheman: Tryck på dina schemalagda laddningssessioner.
  2. Välj Schema: Välj den schemalagda avgift som du vill ändra.
  3. Gör ändringar: Du kan direkt hantera datum och tid för din schemalagda laddning.
  4. Spara ändringarna: Efter ändring, tryck på “Spara” för att bekräfta ändringarna.

Ditt schema är nu uppdaterat.

Vanliga frågor

Kommer min schemalagda laddning att starta även om jag ansluter min elbil senare?
Ja, den schemalagda laddningen påbörjas så länge du ansluter din elbil inom tidsintervallet för det programmerade schemat, oavsett den planerade laddningens starttid.
Kan jag ha flera laddningar planerade av andra användare och mig själv?
Absolut. Om du delar din laddare med andra kan alla se och schemalägga laddningar för laddaren.
Kommer en schemalagd laddning att starta om laddaren är låst?
Nej, en schemalagd laddning kräver att laddaren är olåst när du kopplar in din elbil. Se till att låsa upp laddaren i förväg.

Felsökning

Har du problem med en planerad laddning som inte startar? De flesta problem kan lösas genom att följa våra felsökningssteg .