Dynamic Load Balancing in installaties met één acculader – Activering en gebruikershandleiding

Dankzij Dynamic Load Balancing (DLM) kun je meten hoeveel energie je gebruikt en de rest aan je auto geven – de lichten in een kamer uitdoen? DLM past automatisch het elektrische vermogen aan en zorgt voor de best mogelijke laadervaring.

Raadpleeg deze handleiding als u DLM moet installeren in een installatie met meerdere laders.

2. Installatievereisten

Je moet DLM combineren met een energiemeter om het in te schakelen voor je lader.

Kies de energiemeter die compatibel is met je elektriciteitsnetwerk. Compatibele meters zijn verkrijgbaar in de Wallbox catalogus .

2. DLM inschakelen

Volg deze stappen om DLM te activeren in een installatie met één lader:

1. Zorg ervoor dat je Wallbox oplader en Wallbox app de laatste versie hebben (je kunt de versie controleren in je Play Store of App Store).
  2. Log in op de app door je gegevens in te vullen, of registreer als je nog geen account hebt.

Als uw lader een Commander 2 is, kunt u DLM ook rechtstreeks op het aanraakscherm configureren.

1. Selecteer de lader waarvoor je DLM wilt inschakelen en blijf binnen het Bluetooth-bereik tijdens de volgende stappen. Als je je oplader nog niet hebt gekoppeld aan je Wallbox account, volg dan deze instructies om dat te doen.
  2. Maak via Bluetooth verbinding met je lader.
  3. Zodra de synchronisatie tussen je oplader en je app is voltooid, ga je naar Instellingen.
  4. Klik op Upgrades.
  5. Klik op het pictogram Dynamic Load Balancing.
  6. Schakel de DLM-functie in door de knop op ON te zetten.
  7. Geef in het veld Max. stroom per fase de door de hoofdstroomonderbreker geschatte stroom of de onderschreven stroom (in ampère) op, afhankelijk van welke lager is.
  8. Klik op Accepteren om DLM in te schakelen.

Voor correcte prestaties wordt alleen een maximale stroom per fase van meer dan 6 ampère geaccepteerd. Neem bij twijfel contact op met de Wallbox Klantenservice.

1. DLM is nu correct geconfigureerd.

Probleemoplossing

Als de DLM niet selecteerbaar is, volg dan de onderstaande stappen:

1. Zet je lader uit en weer aan,
  2. Controleer of alle kabels correct zijn geïnstalleerd,
  3. Controleer of het juiste kabeltype wordt gebruikt,
  4. Controleer of de schakelaar correct op “T” of “NT” is gezet,
  5. Controleer of de software up-to-date is,
  6. Controleer of je via Bluetooth een verbinding met je lader hebt.

Statusweergaven voor Commander 2*

*Deze pictogrammen worden weergegeven op het scherm van uw Commander 2. De pictogrammen kunnen verschillen afhankelijk van de firmwareversie van je lader.

Updated on 10/06/2024