Hvordan aktivere Dynamic Power Sharing ?

Dynamic Power Sharing (DPS) er en smart funksjon som kontinuerlig overvåker bygningens energibehov og intelligent styrer strømfordelingen til Wallbox-ladere. Denne guiden vil lede deg gjennom aktivering av DPS, og sikrer at du får mest mulig ut av ladeinfrastrukturen din samtidig som du opprettholder energieffektiviteten.

Hvordan virker det?

Dynamic Power Sharing (DPS) er en teknologi som følger nøye med på bygningens energibehov. Den sammenligner energibehovet med den maksimalt tillatte verdien. Når etterspørselen er lavere enn maksimum, leder DPS effektivt overskuddsstrømmen til ladenettverket ditt. Men hvis byggets behov er lik eller overstiger maksgrensen, tilføres det ikke ekstra energi til ladestasjonene. Dette sikrer optimal kraftutnyttelse uten å overbelaste det elektriske anlegget.

En av de viktigste fordelene med DPS er dens evne til å få mest mulig ut av perioder hvor bygningens energibehov er minimalt. I disse tider kan DPS levere strøm til ladenettverket uten å øke det totale strømforbruket. Denne smarte tilnærmingen lar deg lade elbilene dine effektivt samtidig som du opprettholder energieffektiviteten.

2. Installasjonskrav

Vær oppmerksom på at Dynamic Power Sharing (DPS) ikke kan brukes samtidig med Eco-Smart . Sørg for at du velger det mest passende strømstyringsalternativet for dine spesifikke behov.

Før du kan nyte fordelene med Dynamic Power Sharing , må du ha og installere en kompatibel strømmåler. Velg energimåleren som er kompatibel med ditt elektriske nettverk, du finner kompatible målere i Wallbox-katalogen.

2. Aktivering av Dynamic Power Sharing

Når laderen og strømmåleren er riktig installert i henhold til instruksjonene i deres respektive installasjonsveiledninger, kan du aktivere og konfigurere Dynamic Power Sharing med myWallbox -appen. Følg disse trinnene for å aktivere Dynamic Power Sharing for Wallbox-laderen:

Trinn 1: Koble appen til laderen

1. Før du begynner, sørg for at Wallbox-laderen og myWallbox-appen kjører de nyeste versjonene.
  1. Åpne myWallbox-appen og logg på med legitimasjonen din. Du kan enkelt registrere deg i appen hvis du ikke har en konto ennå.
  1. Velg laderen din og sørg for at smarttelefonen din forblir innenfor Bluetooth-rekkevidde gjennom hele konfigurasjonsprosessen. Hvis laderen din ikke er koblet til myWallbox-kontoen din, følg disse instruksjonene .
  2. Hvis det er første gang du kobler laderen til myWallbox-appen, oppretter du en Bluetooth-tilkobling . Hvis du allerede har gjort dette, vent til Bluetooth-tilkoblingen er opprettet.

Hvis du eier en Commander 2 lader, kan du konfigurere Dynamic Power Sharing direkte på berøringsskjermen.

Trinn 2: Sette opp Dynamic Power Sharing

Når laderen og myWallbox -appen er synkronisert, følger du disse trinnene:

1. Naviger til “Innstillinger”.
  2. Klikk på “Oppgraderinger”.
  3. Velg ” Power Sharing “-ikonet.

Trinn 3: Tilpass innstillinger

1. Angi antall ladere på installasjonen.
  2. Definer “Bygningsbryter maks. strøm”, tilsvarende maksimal strøm per fase for både Power Sharing + bygningen.
  3. Definer “Minimumsstrøm per lader” (i ampere) hver lader skal fungere.
  4. Slå på Dynamic Power Sharing .
  5. Klikk “Lagre” og bekreft at statusen “Primærlader med alle sekundære ladere sammenkoblet” vises.

Bare Maks. strøm per fase mer enn 6 ampere aksepteres for korrekt ytelse. Kontakt Wallbox Service ved tvil.

Dynamic Power Sharing er nå konfigurert og aktivert for laderen(e).

3. Feilsøking

Dersom Power Sharing-ikonet ikke kan velges, følger du trinnene nedenfor:

1. Slå av og på laderen.
  2. Sjekk alle kablene for korrekt installasjon,
  3. Kontroller at kabeltypen er riktig.
  4. Bekreft at bryteren er riktig satt til “T” eller “NT”.
  5. Kontroller at laderens fastvare er oppdatert.
  6. Sørg for at appen er koblet til laderen via Bluetooth.