Hvordan aktiverer man Dynamic Power Sharing?

Dynamic Power Sharing (DPS) er en smart funktion, der løbende overvåger din bygnings energibehov og intelligent styrer strømfordelingen til Wallbox-opladere. Denne vejledning hjælper dig med at aktivere DPS, så du kan få mest muligt ud af din opladningsinfrastruktur og samtidig bevare energieffektiviteten.

Hvordan fungerer det?

Dynamic Power Sharing (DPS ) er en teknologi, der holder nøje øje med din bygnings energibehov. Den sammenligner energibehovet med den maksimalt tilladte værdi. Når efterspørgslen er lavere end den maksimale, leder DPS effektivt den overskydende strøm til dit opladningsnetværk. Men hvis bygningens behov er lig med eller overstiger den maksimale grænse, tilføres der ikke ekstra energi til ladestationerne. Det sikrer optimal udnyttelse af strømmen uden at overbelaste det elektriske system.

En af de største fordele ved DPS er dens evne til at få mest muligt ud af de perioder, hvor bygningens energibehov er minimalt. I disse perioder kan DPS levere strøm til opladningsnetværket uden at øge det samlede strømforbrug. Med denne smarte tilgang kan du oplade dine elbiler effektivt og samtidig bevare energieffektiviteten.

2. Installationskrav

Bemærk, at Dynamic Power Sharing (DPS) ikke kan bruges sammen med Eco-Smart. Sørg for, at du vælger den strømstyringsmulighed, der passer bedst til dine specifikke behov.

Før du kan nyde fordelene ved Dynamic Power Sharing, skal du have og installere en kompatibel strømmåler. Vælg den energimåler, der er kompatibel med dit elektriske netværk, du kan finde kompatible målere i Wallbox-kataloget.

2. Aktivering af Dynamic Power Sharing

Når din oplader og dens strømmåler er installeret korrekt i henhold til instruktionerne i deres respektive installationsvejledninger, kan du aktivere og konfigurere Dynamic Power Sharing med myWallbox. Følg disse trin for at aktivere Dynamic Power Sharing for din Wallbox-oplader:

Trin 1: Forbind din app til din oplader

1. Før du begynder, skal du sikre dig, at din Wallbox-oplader og myWallbox-app kører de nyeste versioner.
  1. Åbn myWallbox-appen, og log ind med dine legitimationsoplysninger. Du kan nemt registrere dig i appen hvis du ikke har en konto endnu.
  1. Vælg din oplader, og sørg for, at din smartphone forbliver inden for Bluetooth-rækkevidde under hele konfigurationsprocessen. Hvis din oplader ikke er knyttet til din myWallbox-konto, skal du følge disse instruktioner .
  2. Hvis det er første gang, du forbinder din oplader med myWallbox-appen, skal du oprette en Bluetooth-forbindelse . Hvis du allerede har gjort det, skal du vente, indtil Bluetooth-forbindelsen er oprettet.

Hvis du ejer en Commander 2, kan du konfigurere Dynamic Power Sharing direkte på dens touchscreen.

Trin 2: Opsætning af Dynamic Power Sharing

Når din oplader og myWallbox er synkroniseret, skal du følge disse trin:

1. Naviger til “Indstillinger”.
  2. Klik på “Opgraderinger”.
  3. Vælg ikonetPower Sharing”.

Trin 3: Tilpas indstillinger

1. Angiv antallet af opladere på din installation.
  2. Definer “Building breaker max. current”, svarende til den maksimale strøm pr. fase for både Power Sharing + bygningen.
  3. Definer “Minimum strøm pr. oplader” (i ampere), som hver oplader skal køre med.
  4. Slå Dynamic Power Sharing til.
  5. Klik på “Save”, og bekræft, at status “Primary charger with all secondary chargers paired” vises.

Kun Max. strøm pr. fase større end 6 ampere accepteres for korrekt ydelse. Kontakt Wallbox Service i tilfælde af tvivl.

Dynamic Power Sharing er nu konfigureret og aktiveret for din(e) oplader(e).

3. Fejlfinding

Hvis du ikke kan trykke på ikonet for Power Sharing, så følg trinene herunder:

1. Sluk og tænd for din oplader.
  2. Kontrollér, at alle kabler er sat korrekt i,
  3. Sørg for, at kabeltypen er korrekt.
  4. Kontrollér, at kontakten er korrekt indstillet til “T” eller “NT”.
  5. Kontrollér, at opladerens firmware er opdateret.
  6. Sørg for, at appen er forbundet til opladeren via Bluetooth.