Dynamic load management i installationer med en laddare – Aktivering och användarhandbok

Tack vare Dynamic load management (DLM) kan du mäta hur mycket energi du använder och ge resten till din bil – släcker du lamporna i ett rum? DLM anpassar automatiskt den elektriska strömmen och ger bästa möjliga laddningsupplevelse.

Om du behöver installera DLM i en installation med flera laddare, se den här guiden.

2. Installationskrav

Du måste kombinera DLM med en energimätare för att aktivera den för din laddare.

Välj den energimätare som är kompatibel med ditt elnät. Kompatibla mätare finns i Wallbox katalogen .

2. Aktivering av DLM

Följ dessa steg för att aktivera DLM i en enda laddningsinstallation:

1. Se till att din Wallbox-laddare och Wallbox-appen har den senaste tillgängliga versionen (du kan kontrollera versionen i Play Store eller App Store).
  2. Logga in i appen genom att fylla i dina inloggningsuppgifter, eller registrera dig om du inte har något konto ännu.

Om din laddare är en Commander 2 kan du också konfigurera DLM direkt på dess pekskärm.

1. Välj den laddare som du vill aktivera DLM för och håll dig inom dess Bluetooth-räckvidd under följande steg. Om du inte har kopplat din laddare till ditt Wallbox-konto ännu, följ dessa instruktioner för att göra det.
  2. Parkoppla med laddaren via Bluetooth.
  3. När synkroniseringen mellan din laddare och din app är klar går du till Inställningar.
  4. Klicka på Uppgraderingar.
  5. Klicka på ikonen Dynamic load management.
  6. Aktivera DLM-funktionen genom att vrida knappen till läge ON.
  7. I fältet Maxström per fas anger du den lägsta av huvudbrytarens märkström och den abonnerade strömmen (i ampere).
  8. Klicka på Accept för att aktivera DLM.

För korrekt prestanda accepteras endast maxström per fas som är större än 6 ampere. Om du är osäker, kontakta Wallbox kundtjänst.

1. DLM är nu korrekt konfigurerad.

Felsökning

Om DLM inte kan väljas, följ stegen nedan:

1. Stäng av och slå på laddaren,
  2. Kontrollera att alla kablar är rätt inkopplade,
  3. Kontrollera att rätt kabeltyp används,
  4. Kontrollera att brytaren står i rätt läge (”T” eller ”NT”),
  5. Kontrollera om din laddare programvara är uppdaterad,
  6. Se till att du är ansluten till din laddare via Bluetooth.

Statusindikeringar för Commander 2*

*Dessa ikoner visas på skärmen på din Commander 2. Ikonerna kan variera beroende på vilken version av firmware som laddaren har.

Updated on 10/06/2024