De facturatie-oplossing ‘Betalen-per-lading’ instellen om laders toegankelijk te maken voor myWallbox-gebruikers

U kunt het gebruik van uw Wallbox-laders in rekening brengen en de betalingen door uw gebruikers beheren via de myWallbox-portal. U kunt kiezen uit twee facturatie-oplossingen of deze combineren: Betalen-per-maand en Betalen-per-lading.

Wat is Betalen-per-lading?
Betalen-per-lading is een facturatie-oplossing die u kunt configureren in demyWallbox-portal en waarmee alle gebruikers met de myWallbox-app uw laadpunt kunnen gebruiken door een QR-code te scannen. Gebruikers worden onmiddellijk na het laden gefactureerd volgens het door u ingestelde tarief.
Hoe configureer ik Betalen-per-lading voor mijn laadpunt(en)?
Zodra u een myWallbox-account hebt aangemaakt en uw lader(s) hebt toegevoegd aan uw account, moet u:
1. Een Stripe-account aanmaken en deze koppelen met de myWallbox-portal.
2. Een Betalen-per-lading-tarief (of meerdere tarieven) aanmaken en deze toekennen aan uw lader(s).
3. Een QR-code aanmaken waarmee gebruikers hun laadsessie kunnen beginnen.

Let op: voor deze stappen moet u de superbeheerder van uw Space zijn.
Hoeveel kost deze functie?
Voor elke sessie die door uw gebruikers wordt uitgevoerd en betaald, brengt Wallbox een tarief van 5% van de totale prijs van de laadsessie in rekening voordat de betaling u via Stripe bereikt.

Bijvoorbeeld: de gebruiker voert een laadsessie uit van een bedrag van € 5. Het totale bedrag dat u ontvangt is € 5 – € 0,25 (5% van € 5) = € 4,75.
Hoe kunnen gebruikers mijn laadpunt vinden?
De myWallbox-gebruikers kunnen uw laadpunt eenvoudig vinden met Electromaps. Volg deze stappen in ons artikel en voeg uw laadpunt toe aan Electromaps om het toegankelijk te maken voor EV-gebruikers.
Hoe kunnen gebruikers mijn laadpunt gebruiken?
Dit artikel legt uit hoe gebruikers toegang kunnen krijgen en hoe ze uw openbare laders kunnen gebruiken met Betalen-per-lading.

U kunt ook een bewerkbare pdf met instructies aanmaken voor het gebruik van een openbaar Wallbox-laadpunt en deze met de gebruiker delen.
Wat zijn de installatievereisten voor Betalen-per-lading?
Internetverbinding
Voor een juist gebruik van het systeem is het van essentieel belang om te begrijpen dat gebruikers de lader alleen kunnen ontgrendelen als zowel de app als de lader zijn verbonden met het internet
Let op: deze systeemvereiste zorgt ervoor dat de oplossing beperkt is tot bepaalde soorten installaties. Deze beperkingen zijn echter nodig om de toegangsbeveiliging via de myWallbox-cloud te kunnen garanderen.

MID-meter
In bepaalde landen moeten laadpunten verplicht zijn uitgerust met een MID-meter om energie te mogen verkopen. Lees dit artikel voor meer informatie over de installatie van dit apparaat.
Updated on 09/12/2022