Pay Per Charge-faktureringsløsning: en omfattende guide

1. Forståelse af Pay per Charge

Tjen penge på dine wallbox-opladere med Pay per Charge

Du kan nemt tjene penge på dine Wallbox-opladere ved at bruge faktureringsløsningen Pay per Charge. Med denne metode kan du oplade brugerne, hver gang de bruger din oplader til at oplade deres elektriske køretøjer (EV’er). Det er nemt at administrere betalinger takket være den brugervenlige grænseflade i myWallbox.

Foretrækker du månedlige abonnementer? Intet problem!
Hvis du har en fast brugerskare, f.eks. din virksomheds medarbejdere, og foretrækker at tilbyde dem et månedligt abonnement, kan du vælge Pay Per Month-metoden. Find ud af mere om det her.

Hvad er Pay per Charge?
Pay per Charge (PPC) er en enkel faktureringsløsning, der er tilgængelig via myWallbox. Brugere kan oplade deres biler ved blot at scanne QR-koden på din Wallbox-oplader med myWallbox. De vil blive faktureret umiddelbart efter, at deres opladningssession er slut, baseret på den pris, du har angivet.
Hvor meget koster det?
For hver opladningssession opkræver Wallbox et gebyr på 5% af den samlede pris. Dette gebyr fratrækkes, før betalingen når frem til dig via Stripe. Hvis en bruger f.eks. betaler 5,00 € for en opladningssession, vil du modtage 4,75 € efter fradrag af gebyret på 5 %.
Hjælp brugerne med at finde dine opladere
Brugere kan nemt finde deres Wallbox-opladere ved at trykke på “On the go” i myWallbox. Du skal dog tilføje dine opladere til Electromaps for at blive vist på opladningskortet. Lær, hvordan du tilføjer dine opladere her.
Det er nemt at starte en opladningssession
Brugerne skal blot downloade myWallbox, oprette en konto, tilføje en betalingsmetode og scanne QR-koden på din oplader for at starte opladningen.

Du kan også bruge vores værktøj til at generere en redigerbar PDF med instruktioner, som du kan printe og hænge op i nærheden af din oplader.

2. Før du starter

2.1. Opsætning af din Wallbox-konto

For at begynde at bruge Pay per Charge skal du:

1. Opret en myWallbox.
  2. Tilføj din(e) oplader(e) til din konto.
  3. Forbind din Stripe-konto til din myWallbox i portalen.

Når din konto er oprettet, skal du sikre dig, at de tekniske krav nedenfor er opfyldt:

2.2. Tekniske krav

For at Pay per Charge skal fungere problemfrit, skal du sikre dig:

1. Internetforbindelse: Både brugerens myWallbox og din oplader skal være forbundet til internettet.
  2. MID: Dine opladere skal være udstyret med en MID for at kunne sælge energi i bestemte lande.

3. Oprettelse af en afregningspris pr. opladning for din(e) oplader(e)

En takst er et gebyr, du definerer i myWallbox, og som faktureres, når nogen oplader deres elbiler med din oplader. De kan i høj grad tilpasses og ændres når som helst.

3.1. Tilgængelige prismuligheder

Pay per Charge-funktionen er ligesom den månedlige faktureringsløsning (Pay per Month), kan du vælge mellem tre opkrævningsmetoder:

1. Gebyr for tidsreservation (opkræves i pris – EUR* / time)
  2. Gebyr for forbrugt energi (opkræves i pris – EUR* / kWh) – din oplader skal være udstyret med en MID for at bruge denne opladningsmetode.
  3. Gebyr for opladningstid (opkrævet i pris – EUR* / time)

Ud over de ovennævnte gebyrer kan du tilføje et fast servicegebyr, der gælder for alle dine brugeres opladningssessioner. Det kan sammenlignes med et gebyr for oplåsning af opladeren.

Du kan også tildele en pris til en bestemt tidsplan.

*Valutaen afhænger af din organisations konfiguration.

3.2. Oprettelse og tildeling af en Pay per Charge-pris

For at tjene penge på din(e) oplader(e) skal du oprette faktureringspriser og tildele dem til din oplader. Følg nedenstående trin for at oprette og tildele en pris til en oplader:

1. Log ind på myWallbox.
  2. Gå til Chargers.
  3. Vælg den oplader, du vil tjene penge på.
  4. I sektionen Connectivity skal du klikke på Payments og derefter Pay per Charge.
  5. Aktivér indstillingen Betal pr. opladning.
  6. Vælg eller opret en pris.
  7. Tilføj satsen til en tidsplan.
  8. Navngiv og konfigurer din pris.
  9. Gem.

Din pris er nu tildelt din oplader!

3.3. Ændring af dine priser

Du kan til enhver tid ændre og fuldt ud administrere alle dine priser ved at følge denne sti: Betalinger (i menuen til venstre) > Priser.

Derfra kan du se alle dine priser og deres egenskaber (variabel gebyrtype, pris, tidsplan …) og kontrollere, om de er tildelt på et øjeblik. Du kan også oprette nye priser, slette dem eller ændre dem direkte fra dette område.

4. Gør din oplader tilgængelig for brugerne

Din oplader er nu indstillet korrekt. De sidste trin, du skal igennem for at sikre, at dine brugere kan få adgang til dine ladestandere, er følgende:

4.1. Generer QR-koden til opladningssessionen

For at starte en opladningssession med din oplader skal Wallbox-brugere scanne den unikke QR-kode, der er knyttet til opladeren, med myWallbox.

Du kan nemt generere denne QR-kode via dit myWallbox Portal-dashboard. Følg disse trin for at oprette QR-koden:

1. Log ind på myWallbox.
  2. Gå til Chargers.
  3. Vælg den oplader, du vil generere en QR-kode til.
  4. Gå til Indstillinger.
  5. Rul til indstillingen Betal pr. opladning.
  6. Klik på knappen“QR-kode“.
  7. En unik QR-kode i PDF-format downloades.
  8. Du kan nu vise denne QR-kode ved siden af din oplader.

Knappen til generering af QR-koden vises kun, hvis Pay per Charge er fuldt konfigureret for opladeren, og der er tildelt en pris.

4.2. Generer opladningsinstruktionerne

For at hjælpe din bruger kan du downloade opladningsinstruktioner i PDF-format fra myWallbox og vise dem på din ladestander:

1. Log ind på myWallbox.
  2. Gå til Chargers.
  3. Vælg den oplader, du vil generere instruktioner til.
  4. Gå til Indstillinger.
  5. Rul til indstillingen Betal pr. opladning.
  6. Klik på knappenOpladningsinstruktioner” .
  7. Opladningsvejledningen kan downloades i PDF.
  8. Du kan nu redigere denne PDF med din titel og branding og gøre den synlig ved siden af din oplader for at hjælpe dine brugere.
Updated on 17/04/2024