Hoe maak je een factureringtarief voor ‘Pay per Month’ aan en wijs je dat toe aan je lader(s)?

Om je lader(s) in te stellen voor de factureringoplossing ‘Pay per Month’, moet je factureringtarieven aanmaken en die aan je lader toewijzen om gebruikers van je lader kosten in rekening te brengen.

Om een tarief aan te kunnen maken moet je ingelogd zijn als Super-Admin van de ruimte, een myWallbox Business-abonnement hebben en een Stripe-account aan je Wallbox-account koppelen

Voor de maandelijkse factureringoplossing kun je, net als voor de Betalen per lading-optie, kiezen tussen drie afrekenmethodes op basis van variabele tarieven:

• Laadtijd afrekenen (in rekening gebracht in – euro*/uur)
  • Afgenomen energie afrekenen (in rekening gebracht in euro*/kWh) – je lader moet zijn voorzien van een MID-meter om deze methode te kunnen gebruiken.
  • Gereserveerde tijd afrekenen (in rekening gebracht in – euro*/uur)

Boven op deze variabele vergoeding kun je een vast servicetarief hanteren dat geldt voor alle oplaadsessies van je gebruikers (je zou dat kunnen beschouwen als de ‘ontgrendelingskosten’ van een lader).

*De valuta hangt af van de configuratie van jouw ruimte.

Een factureringtarief voor ‘Pay per Month’ aanmaken en toewijzen

Via de onderstaande stappen kun je een tarief aanmaken en toewijzen aan je lader(s):

1. Log in op de myWallbox-portal.
  2. Ga naar Laders.
  3. Selecteer de lader waaraan je een factureringtarief wilt toewijzen.
  4. Klik op Instellingen voor betalingen.
  5. Schakel de optie Gasttoegang in.
  6. (Aanbevolen:) Je kunt daar ook de Automatische vergrendelbeveiligingstijd instellen. Deze optie vergrendelt je lader automatisch na een bepaalde tijd om die te beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik.
  7. Activeer de knop voor ‘Pay per Month’ en klik in het keuzemenu op Tarieven.
  8. Klik op Een nieuw tarief aanmaken. Je komt dan terecht op de pagina waar je tarieven kunt aanmaken.
  9. Geef je nieuwe tarief en naam en maak de instellingen.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Je tarief is nu toegewezen aan je lader(s)/locatie(s).

Je tarieven beheren

Zoals al vermeld in de eerdere stappen, kun je al je tarieven volledig beheren in de speciale sectie Betalingen > Tarieven.

Daar kun je in een oogopslag al je tarieven, de eigenschappen ervan (variabel tarief, vaste prijs, …) bekijken en controleren of ze zijn toegewezen. Je kunt vanuit deze sectie ook direct nieuwe tarieven aanmaken, tarieven verwijderen of aanpassen.

Updated on 21/04/2022