Een openbare Wallbox-oplader gebruiken

Je kunt je EV laden met een openbare Wallbox-oplader door de QR-code die erop is aangebracht te scannen.

Als eigenaar van een Wallbox-oplader kun je instellen dat je laadpunt toegankelijk is voor alle gebruikers met de myWallbox-app met behulp van het Betalen-per-lading-systeem.

1. Een laadsessie starten

1. Open de myWallbox-app. Om de onderstaande stappen soepel te laten verlopen, moet je de laatste versie van de app hebben (je kunt de app-versie controleren in de Play Store of App Store).
  2. Log in met je gegevens in de myWallbox-app. Heb je nog geen account? Je kunt er een aanmaken door dit artikel te volgen.
  3. Eenmaal ingelogd, tik je op Openbaar laden, en vervolgens op de knop ‘Beginnen met laden‘.
  4.  Geef toegang tot de camera van je telefoon als dat gevraagd wordt.
  5. Scan de QR-code die op de oplader is aangebracht door hem uit te lijnen met het kader.
  6. Stel de laadtijd voor de sessie in.
  7. Klik op Verder.
  8. Selecteer je betalingsmethode.

Bij gebruik van Apple Pay of Google Pay past Wallbox een preautorisatie van € 80 toe op je kaart. Daarna wordt het exacte te betalen bedrag ingehouden en wordt de rest teruggestort aan het eind van de laadsessie.

1. Klik op Bevestigen.
  2. Koppel de EV-connector aan je auto.

De laadsessie begint.

2. Een laadsessie beëindigen

1. Open de myWallbox-app en ontgrendel de EV-connector door op de knop ‘Lading beëindigen‘ te drukken.
  2. Maak de connector los en stop hem terug in zijn holster.
  3. Wacht tot het betalingsproces is beëindigd.
  4. De laadsessie is nu voltooid.

Je hebt toegang tot al je facturen voor je laadsessies in Profiel > Betalingsgegevens > Betalingskosten.

Veelgestelde vragen

Er is € 80 van mijn rekening afgeschreven voor mijn laadsessie, maar ik heb dit bedrag niet gebruikt. Wat is er gebeurd?
Bij gebruik van Apple Pay of Google Pay past Wallbox een preautorisatie van € 80 toe op je kaart. Daarna wordt het exacte te betalen bedrag ingehouden en wordt de rest teruggestort. Meestal vindt de terugbetaling direct plaats, maar het kan 5-10 werkdagen duren totdat het op je rekening staat, afhankelijk van je bank.
De laadsessie is niet gestart of er is een foutbericht verschenen. Wat moet ik doen?
Ontkoppel het EV-connector en probeer de laadsessie opnieuw te starten om het probleem op te lossen.
Updated on 03/08/2023