Hur använder jag en publik Wallbox-laddare?

Du kan ladda din elbil med en publik Wallbox-laddare genom att skanna QR-koden på laddaren.

Som ägare av en Wallbox-laddare kan du ställa in din laddpunkt så att alla användare som är registrerade i myWallbox-appen kan få tillgång till den med hjälp av funktionen för Betalning per laddning.

1. Starta en ny laddningssession

1. Öppna myWallbox-appen För att stegen nedan ska fungera smidigt ska du se till att din app har den senaste versionen (du kan kontrollera appversionen i Play Store eller App Store).
  2. Logga in på myWallbox-appen med dina inloggningsuppgifter. Har du inget konto? Du kan skapa ett genom att följa stegen i den här artikeln
  3. När du har loggat in trycker du på Publik laddning och sen på Starta laddning.
  4.  Tillåt åtkomst till kameran på telefonen om det efterfrågas.
  5. Skanna QR-koden på laddaren.
  6. Ange hur länge laddningen ska pågå.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Välj din betalningsmetod.

När du använder Apple Pay eller Google Pay drar Wallbox 80,00€ från ditt kort på förhand, sen registreras det exakta beloppet och du återbetalas när din laddningssession är klar.

1. Klicka på bekräfta.
  2. Anslut laddkontakten till din bil.

Laddningssessionen startar.

2. Avsluta en laddningssession

1. Öppna myWallbox-appen och lås upp laddkontakten genom att trycka på knappen “Avsluta laddning“.
  2. Koppla bort laddkontakten och sätt tillbaka den i hölstret.
  3. Vänta tills betalningsprocessen är avslutad.
  4. Laddningen är nu klar.

Du kan få tillgång till alla dina fakturor för dina laddningssessioner genom att gå till Profil > Betalningsinformation > Betalningsavgifter.

Vanliga frågor

Jag debiterades 80,00€ för min laddningssession trots att jag inte laddade för det beloppet. Vad hände?
När du använder Apple Pay eller Google Pay drar Wallbox 80,00€ från ditt kort på förhand, sen registreras det exakta beloppet och du återbetalas den summa du inte använde. Återbetalningen visas vanligtvis omedelbart, men det kan ta upp till 5-10 arbetsdagar innan den syns på ditt konto, beroende på din bank.
Laddningssessionen startade inte eller ett felmeddelande visades. Vad kan jag göra?
För att lösa problemet kan du koppla bort laddkontakten och testa att starta laddningssessionen på nytt.
Updated on 03/08/2023