Wat zijn netwerkcodes en waarom heb ik ze nodig?

Wat zijn netwerkcodes?

Netwerkcodes zijn de elektrische parameters waarmee je lader veilig, beveiligd en betrouwbaar energie kan leveren aan het elektriciteitsnet.

Waarvoor heb ik netwerkcodes nodig?

De juiste configuratie van deze parameters is essentieel, omdat je lader geen energie kan leveren aan het netwerk.

Waarom kan ik de netwerkcodes niet aanpassen?

Als deze parameters worden aangepast kan dat ertoe leiden dat je lader niet goed werkt. Daarom kunnen ze alleen worden aangepast door een gecertificeerde technicus. Alleen gekwalificeerde en geautoriseerde mensen mogen aanpassingen doen. Verkeerde instellingen kunnen schade veroorzaken en leiden tot boetes.

Toch kun je als gebruiker altijd de instelling van deze parameters en de netwerkcode die in je lader is geconfigureerd bekijken.

Wat moet ik doen als er een probleem ontstaat met betrekking tot de netwerkcodes?

Elk probleem met betrekking tot deze parameters mag alleen worden verholpen door een gecertificeerde technicus. Neem voor meer informatie contact op met ons serviceteam.

Kan ik de netwerkcodes controleren?

Elke gebruiker heeft het recht om deze parameters te bekijken. Ze kunnen echter alleen worden aangepast door installateurs.

Wat moet ik doen als in mijn land, staat of regio geen netwerkcodes beschikbaar zijn?

Als in een land, staat of regio geen netwerkcodes gebruikt worden is dit gedeelte niet toegankelijk voor de installateur. In dat geval is de mogelijkheid om terug te leveren aan het netwerk niet beschikbaar.

De Wallbox Academy Training & Certificering-oplossing is een eendaagse, immersieve ervaring op Wallbox-kantoren in Barcelona of Madrid of op de kantoren van onze partners… Een overzicht ontvangen van alle producten en diensten van Wallbox. Als u meer informatie wenst, aarzel dan niet en neem contact met ons op

Updated on 17/01/2022