Tarieven van opladers beheren in de portal

De tarieven die je hebt ingesteld voor de Betalen-per-maand- en de Betalen-per-lading-opties zijn toegankelijk op één plaats, de Betalingen-zone. Je kunt hier je huidige tarieven bewerken of verwijderen en nieuwe aanmaken.

Ook kun je gemakkelijk in één oogopslag zien of een tarief wordt gebruikt door een van je opladers (‘toegekend’), zijn naam, soort tarief, enz.

Beschikbare tariefmethodes

Voor de Betalen-per-lading– en de Betalen-per-maand-opties, kun je kiezen tussen drie afrekenmethodes op basis van variabele tarieven:

• Tarief voor gereserveerde tijd (in rekening gebracht in – euro*/uur)
  • Tarief voor afgenomen energie (in rekening gebracht in euro*/kWh) – je oplader moet zijn voorzien van een MID-meter om deze methode te kunnen gebruiken.
  • Tarief voor laadtijd (in rekening gebracht in – euro*/uur)

Boven op deze variabele vergoeding kun je een vast servicetarief hanteren dat geldt voor alle laadsessies van je gebruikers (je zou dat kunnen beschouwen als de ‘ontgrendelingskosten’ van een oplader).

*De valuta hangt af van de configuratie van je organisatie.

Een tarief bewerken

1. Log in op de myWallbox-portal.
  2. Klik op Betalingen in het linkermenu.
  3. Klik op de knop Bewerken naast het tarief.
  4. Bewerk de gegevens.
  5. Klik op Opslaan.

Je tarief is nu bewerkt.

Een tarief verwijderen

1. Log in op de myWallbox-portal.
  2. Klik op Betalingen in het linkermenu.
  3. Klik op de knop Verwijderen naast het tarief.
  4. Klik in het validatieveld op Verwijderen om je keus te bevestigen.

Het tarief is nu verwijderd.

Een nieuw tarief aanmaken

1. Log in op de myWallbox-portal.
  2. Klik op Betalingen in het linkermenu.
  3. Klik op de knop + Tarief aanmaken.
  4. Definieer de tariefgegevens.
  5. Klik daarna op Opslaan.

Je tarief is nu aangemaakt.

Updated on 15/02/2023