Hoe beheer je de Auto-lock van je lader?

De Auto-lock-functie vergrendelt je oplader automatisch na een bepaalde tijd of aan het einde van een laadsessie om hem te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik.

Om een lader te gebruiken met de Auto-lock ingeschakeld, moeten gebruikers zich authenticeren.

De functie voor Auto-lock is standaard ingeschakeld.

Auto-lock in-/uitschakelen vanuit de Wallbox-app

Om de Auto-lock-status van je lader op afstand te beheren, moet deze momenteel verbonden zijn met het internet.

1. Zorg ervoor dat je Wallbox-lader en mobiele Wallbox-app op je mobiel werken met de laatste versie (je kunt de versie controleren in je PlayStore of AppStore).
  2. Log in de Wallbox app met je inloggegevens, of meld je aan als je nog geen account hebt.
  3. Selecteer je lader. Wacht tot de Bluetooth- of Wi-Fi-verbinding tot stand is gebracht.
  4. Tik op het Instellingenpictogram.
  5. Voer ‘Geavanceerde opties‘ in.
  6. De modus ‘Private Charge‘ is standaard ingeschakeld. Je kunt deze modus op elk moment in- of uitschakelen.
  7. Bovendien kun je een timer instellen om de lader na een bepaalde tijd te vergrendelen.
  8. Tik op Opslaan.

Als je je lader snel moet vergrendelen/ontgrendelen, kun je ook deze snellere methode volgen:

1. Zorg ervoor dat je Wallbox-lader en mobiele Wallbox-app op je mobiel de laatste versie hebben (je kunt de versie controleren in je PlayStore of AppStore).
  2. Log in de Wallbox app met je inloggegevens, of meld je aan als je nog geen account hebt.
  3. Selecteer je lader. Wacht tot de Bluetooth- of Wi-Fi-verbinding tot stand is gebracht.
  4. Tik op het pictogram Vergrendelen om je lader te vergrendelen en te ontgrendelen.

Automatisch vergrendelen inschakelen/uitschakelen vanuit de portal

Auto-lock-beveiliging kan alleen via de portal worden in- of uitgeschakeld als je lader verbonden is met het internet.

1. Log in op de Wallbox-portal.
  2. Klik op Laders in het linkermenu.
  3. Selecteer de relevante lader.
  4. Ga naar het tabblad Instellingen.
  5. Schakel ‘Beperkte of Betaalde toegang‘ in als je je oplader wilt vergrendelen of ‘Open toegang‘ als je hem ontgrendeld wilt laten.
  6. Als je besluit hem te vergrendelen, kun je een timer instellen om de oplader na een bepaalde tijd te vergrendelen.
  7. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.
Updated on 15/11/2022