Hur hanterar jag laddarens autolås?

Funktionen Autolås låser automatiskt laddaren efter en angiven tid eller när laddningssessionen är avslutad för att skydda den mot obehörig användning.

För att använda en laddare med aktiverat autolås måste användarna först identifiera sig.

Autolås-funktionen är aktiverad som standard.

Aktivera/inaktivera autolås-funktionen via myWallbox-appen

Om du vill fjärrstyra din laddares autolås måste laddaren vara ansluten till internet.

1. Se till att Wallbox-laddaren och myWallbox-appen har den senaste versionen (du kan kontrollera versionen i Play Store eller App Store).
  2. Logga in på myWallbox-appen med dina inloggningsuppgifter eller registrera dig som ny användare.
  3. Välj din laddare. Vänta tills Bluetooth- eller Wi-Fi-anslutningen har upprättats.
  4. Tryck på ikonen för Inställningar.
  5. Välj “Avancerade inställningar“.
  6. Läget “Privat laddning” är aktiverat som standard. Du kan aktivera eller inaktivera det här läget när som helst.
  7. Dessutom kan du ställa in en timer för att låsa laddaren efter en viss tid.
  8. Tryck på Spara.

Om du behöver låsa/upplåsa laddaren snabbt kan du också följa detta snabbare alternativ:

1. Se till att din Wallbox-laddare och myWallbox-appen har den senaste versionen (du kan kontrollera versionen i Play Store eller App Store).
  2. Logga in på myWallbox-appen med dina inloggningsuppgifter eller registrera dig som ny användare.
  3. Välj din laddare. Vänta tills Bluetooth- eller Wi-Fi-anslutningen har upprättats.
  4. Tryck på ikonen Lås för att låsa och låsa upp laddaren.

Aktivera/inaktivera autolås-funktionen via portalen

Autolås kan bara aktiveras eller inaktiveras via portalen om laddaren är ansluten till internet.

1. Logga in på myWallbox-portalen.
  2. Klicka på Laddare i menyn till vänster.
  3. Välj den aktuella laddaren.
  4. Gå till fliken Inställningar.
  5. Aktivera “Begränsad eller betald åtkomst” om du vill låsa laddaren eller “Öppen åtkomst” om du vill låta den vara olåst.
  6. Om du låser den kan du ställa in en timer för att låsa laddaren efter en viss tid.
  7. Ändringarna sparas automatiskt.
Updated on 15/11/2022