Slik konfigurerer du Wallbox-ladere for optimal skykommunikasjon

Wallbox-ladere krever en internettforbindelse for å kommunisere med Wallbox Cloud og aktivere alle smartfunksjonene. Ved å la laderen kommunisere fullt ut med skyen vår, sikrer vi at vi gir den beste bruker- og supportopplevelsen. Følg denne veiledningen for å konfigurere Wallbox-enhetene riktig og sikre korrekt kommunikasjon med Wallbox Cloud.

Denne artikkelen er primært rettet mot nettverksadministratorer og personer som administrerer et lokalt nettverk. Hvis du eier en Wallbox-lader og ønsker å koble laderen til Wi-Fi, kan du følge disse artiklene:
Hvordan kobler du laderen til Wi-Fi med myWallbox?
Hvordan installerer jeg 4G-dongelen som følger med Copper SB?
Hvordan installerer jeg 4G-dongelen som følger med Commander 2?

1. Generelle nettverksspesifikasjoner

Nedenfor finner du de generelle nettverksspesifikasjonene for Wallbox-ladere:

• Wallbox-ladere støtter ikke installasjon av CA-sertifikater.
  • Wallbox-ladere støtter ikke Active Directory-nettverk (AD).
  • Wallbox-ladere støtter ikke IPv6.

2. Wi-Fi-spesifikasjoner

Gå gjennom spesifikasjonene nedenfor for Wallbox-laderenes Wi-Fi for å sikre at de fungerer som de skal:

• Wallbox-produkter støtter nettverk med WPA2-godkjenning. WPA3-godkjenning støttes ikke. Laderen kan koble seg til nettverk som ikke krever passord, men bare nettverk som ikke krever ytterligere autentisering (f.eks. pålogging i en nettportal).
  • Wallbox anbefaler å bruke et 2,4 GHz-nettverk for bedre rekkevidde. Enkelte ladermodeller har kanskje ikke støtte for 5 GHz.
  • Wallbox-produkter støtter ikke båndbytte eller Fast Roaming.
  • Wi-Fi-signalet må være på minst -75 dBm for å sikre en stabil tilkobling.
  • Både nettverkets SSID og nettverkspassordet kan bestå av opptil 50 tegn. Laderen støtter alle ASCII-kodede tegn i SSID eller passord. Nettverks-SSID-er må ikke ha mellomrom etter seg.
  • Hvis ingen standard IP-adresse tildeles ved første tilkobling, er det ikke mulig å konfigurere en statisk IP-adresse.
  • Wallbox-produkter støtter følgende IEEE802.11-standarder:
ProduktmodellRevisjonWiFi Standard
Pulsar PlusA, C, D802.11 a/b/g/n/ac
Pulsar PlusE802.11 b/g/n
Pulsar PlusF, G, H (og nyere)802.11a/b/g/n/ac
Copper SBB, D, E, F802.11 a/b/g/n/ac
Copper SBG, H, I, J, K, L, M, N (og nyere)802.11a/b/g/n/ac
Commander 2A, B, C802.11 a/b/g/n/ac
Commander 2D, E802.11a/b/g/n/ac
Pulsar MaxAlle802.11a/b/g/n/ac
Pulsar ProAlle802.11a/b/g/n/ac
Pulsar Plus NAA, B802.11 a/b/g/n/ac
Pulsar Plus NAC802.11 b/g/n
Pulsar Plus NAD802.11 a/b/g/n/ac
Pulsar Plus eAlle802.11a/b/g/n/ac
Pulsar Pro NAAlle802.11a/b/g/n/ac
Pulsar Plus SocketAlle802.11a/b/g/n/ac

3. Spesifikasjoner for mobiltilkobling

Noen Wallbox-ladere støtter også Mobile Connectivity. Noen ladere, som Commander 2 og Copper SB, krever en USB-dongle for å aktivere mobiltilkobling, mens andre, som Pulsar Pro, har en integrert SIM-modul.

3.1. Frekvenser for mobiltilkobling

• Wallbox-ladere som bruker en USB-dongle som tilbehør, støtter følgende frekvensbånd:
    • LTE B1/B3/B7/B8/B20/B28
    • 3G B1/B8
    • 2G 850/900/1800/1900
  • Wallbox-ladere med integrert SIM-modul støtter følgende frekvensbånd:
    • LTE-TDD B34/B38/B39/B40/B41
    • LTE-FDD B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B18/B19/B20/B25/B26/ B28/B66
    • UMTS/HSPA+ B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
    • GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz

3.2. Slik konfigurerer du en mobiltilkobling med Wallbox SIM-kort

Når du konfigurerer tilkoblingen med Wallbox SIM-kort, er det bare nødvendig å fylle ut APN-feltet med følgende APN:

• inetd.vfes

Denne kan konfigureres ved hjelp av Wallbox-appen og kobles til laderen via Bluetooth. Se mer informasjon i Hvordan installere 4G-dongelen som følger med Copper SB? og Hvordan installere 4G-dongelen som følger med Commander 2?

3.3. Slik setter du opp en mobilforbindelse med tredjeparts SIM-kort

Wallbox-ladere kan også konfigureres til å bruke SIM-kort fra tredjeparter. Disse SIM-kortene kan også konfigureres ved hjelp av Wallbox-appen og kobles til laderen via Bluetooth.

I dette tilfellet vil konfigurasjonen avhenge av SIM-leverandøren.

3.4. Fabrikkens forhåndskonfigurerte ladere

I tillegg kan ladere som Pulsar Pro leveres med en forhåndskonfigurert mobiltilkobling fra fabrikken. I dette tilfellet er det ikke nødvendig med noe oppsett i installasjonsøyeblikket, og laderen kobler seg automatisk til nettverket etter første oppstart. Hvis laderen tilbakestilles til fabrikkinnstillingene, vil den laste inn fabrikkonfigurasjonen på nytt.

4. Nettverkssikkerhet

All kommunikasjon mellom Wallbox-laderne og skyen er kryptert. For å kunne samhandle med laderen via Wallbox Cloud (inkludert myWallbox, myWallbox Portal og resten av Wallbox-løsningene) og OCPP, må laderne være koblet til et nettverk som tillater følgende tilkoblinger:

Disse innstillingene er vanligvis ikke nødvendige i et hjemmenettverk. Det er imidlertid ikke uvanlig at bedriftsnettverk blokkerer noe utgående trafikk.

• HTTPS (TCP-port 443): De nyeste versjonene av Wallbox-programvaren bruker utelukkende HTTPS-kommunikasjon. Følgende domener brukes til skykommunikasjon og programvareoppdateringer:
    • *.wallbox.com
    • *.wall-box.com
    • *.wallboxapis.com
  • HTTP (TCP-port 80): Eldre Wallbox-programvareversjoner (5.16.X og lavere) bruker HTTP-kommunikasjon for enkelte funksjoner. I dette tilfellet er det nødvendig å tillate HTTP-trafikk til følgende domener for å kunne oppgradere til den nyeste versjonen:
    • *.wallbox.com
    • *.wall-box.com
    • *.wallboxapis.com

Når laderen tilbakestilles til fabrikkinnstillingene, går programvaren tilbake til produksjonsversjonen, noe som kan kreve en HTTP-tilkobling for å fungere.

• NTP (UDP-port 123): Når Wallbox-ladere er koblet til skyen, kan det hende at de må synkronisere sin interne sanntidsklokke. Denne kommunikasjonen foregår via UDP-port 123, og serverne som brukes, er time1.google.com, time2.google.com, time3.google.com og time4.google.com. Serveren som brukes til NTP, er statisk og kan ikke endres av brukeren.

4.1. Anbefalinger for administrerte nettverk

Mange bedriftskunder har administrerte nettverk av sikkerhetshensyn. Nedenfor finner du noen anbefalinger om hvordan du konfigurerer Wallbox-ladere i administrerte nettverk:

• Konfigurer nettverket med utgangspunkt i de generelle spesifikasjonene.
  • Tillat all trafikken som er oppført ovenfor i Nettverkssikkerhet.
  • Hvis dette ikke er mulig, foreslår vi følgende alternativer:
    • Opprett et eget nettverk for laderne.
      • Separat nettverksruter med Wi-Fi eller Ethernet for ladere
      • 4G-ruter med Wi-Fi eller Ethernet for ladere
      • 4G-dongler for ladere som støtter dem
    • Konfigurer et VLAN i nettverket, slik at trafikken til laderne er adskilt fra trafikken til resten av bedriften.

5. Feilsøking

Jeg kan ikke koble laderen til ruterens Wi-Fi.

Laderen er koblet til Wi-Fi, men vises som frakoblet i myWallbox App/Portal.

• Kontroller at nettverket har hvitlistet endepunktene og portene i Network Security.
  • Koble til laderen via Bluetooth ved hjelp av Wallbox-appen og sørg for at den har en gyldig IP-adresse.

Laderen min er koblet til Wi-Fi, men blir ofte frakoblet.

• Hold laderen oppdatert ettersom nyere programvareversjoner forbedrer programvarestabiliteten og tilkoblingsmulighetene.
  • Se gjennom Wi-Fi-spesifikasjonene. Noen nettverksfunksjoner, som båndbytte eller Fast Roaming, kan forårsake nettverksproblemer.
  • Kontroller at nettverket har hvitlistet endepunktene og portene i Network Security.

Laderen min vises på nettet, men jeg klarer ikke å oppdatere den.

• Kontroller at nettverket har hvitlistet endepunktene og portene i Network Security.
Updated on 29/04/2024