Sådan opsætter du wallbox-opladere til optimal cloud-kommunikation

Wallbox-opladere kræver en internetforbindelse for at kommunikere med Wallbox Cloud og aktivere alle de smarte funktioner. Ved at give opladeren mulighed for at kommunikere fuldt ud med vores Cloud sikrer vi, at vi giver den bedste bruger- og supportoplevelse. Følg denne vejledning for at konfigurere dine Wallbox-enheder korrekt og sikre korrekt kommunikation med Wallbox Cloud.

Denne artikel henvender sig primært til netværksadministratorer og folk, der administrerer et on-site netværk. Hvis du ejer en Wallbox-oplader og ønsker at forbinde din oplader til dit Wi-Fi, skal du følge disse artikler:
Hvordan forbinder man sin oplader til Wi-Fi med myWallbox?
Hvordan installerer man den 4G-dongle, der følger med Copper SB?
Hvordan installerer man den 4G-dongle, der følger med Commander 2?

1. Generelle netværksspecifikationer

Nedenfor finder du de generelle netværksspecifikationer for Wallbox-opladere:

• Wallbox-opladere understøtter ikke installation af CA-certifikater.
  • Wallbox-opladere understøtter ikke Active Directory-netværk (AD).
  • Wallbox-opladere understøtter ikke IPv6.

2. Wi-Fi-specifikationer

Gennemgå venligst nedenstående specifikationer for Wallbox-opladernes Wi-Fi for at sikre, at de fungerer korrekt:

• Wallbox-produkter understøtter netværk med WPA2-godkendelse. WPA3-godkendelse understøttes ikke. Opladeren kan oprette forbindelse til netværk, der ikke kræver en adgangskode, men kun dem, der ikke kræver yderligere godkendelse (f.eks. login i en webportal).
  • Wallbox anbefaler at bruge et 2,4 GHz-netværk for bedre rækkevidde. Understøttelse af 5 GHz er muligvis ikke tilgængelig for nogle opladermodeller.
  • Wallbox-produkter understøtter ikke band-switching eller Fast Roaming.
  • Wi-Fi-signalet skal være mindst -75 dBm for at sikre en stabil forbindelse.
  • Både netværkets SSID og netværkets adgangskode kan bestå af op til 50 tegn. Opladeren understøtter alle ASCII-kodede tegn i SSID’et eller adgangskoden. Netværks-SSID’er må ikke have efterfølgende mellemrum.
  • Hvis der ikke tildeles en standard-IP-adresse ved den første tilslutning, er det ikke muligt at konfigurere en statisk IP-adresse.
  • Wallbox-produkter understøtter følgende IEEE802.11-standarder:
ProduktmodelRevisionWiFi Standard
Pulsar PlusA, C, D802.11 a/b/g/n/ac
Pulsar PlusE802.11 b/g/n
Pulsar PlusF, G, H (og nyere)802.11a/b/g/n/ac
Copper SBB, D, E, F802.11 a/b/g/n/ac
Copper SBG, H, I, J, K, L, M, N (og nyere)802.11a/b/g/n/ac
Commander 2A, B, C802.11 a/b/g/n/ac
Commander 2D, E802.11a/b/g/n/ac
Pulsar MaxAlle802.11a/b/g/n/ac
Pulsar ProAlle802.11a/b/g/n/ac
Pulsar Plus NAA, B802.11 a/b/g/n/ac
Pulsar Plus NAC802.11 b/g/n
Pulsar Plus NAD802.11 a/b/g/n/ac
Pulsar Plus eAlle802.11a/b/g/n/ac
Pulsar Pro NAAlle802.11a/b/g/n/ac
Pulsar Plus SocketAlle802.11a/b/g/n/ac

3. Specifikationer for mobilforbindelse

Nogle Wallbox-opladere understøtter også Mobile Connectivity. Nogle opladere som Commander 2 og Copper SB kræver en USB-dongle for at aktivere Mobile Connectivity, mens andre, som Pulsar Pro, har et integreret SIM-modul.

3.1. Frekvenser for mobil opkobling

• Wallbox-opladere, der bruger en USB-dongle som tilbehør, understøtter følgende frekvensbånd:
    • LTE B1/B3/B7/B8/B20/B28
    • 3G B1/B8
    • 2G 850/900/1800/1900
  • Wallbox-opladere med et integreret SIM-modul understøtter følgende frekvensbånd:
    • LTE-TDD B34/B38/B39/B40/B41
    • LTE-FDD B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B18/B19/B20/B25/B26/ B28/B66
    • UMTS/HSPA+ B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
    • GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz

3.2. Sådan opretter du en mobilforbindelse med Wallbox SIM-kort

Når du opretter forbindelsen med Wallbox SIM-kort, er det kun nødvendigt at udfylde APN-feltet med følgende APN:

• inetd.vfes

Den kan konfigureres med Wallbox-appen og forbindes til opladeren via Bluetooth. Se flere oplysninger i Hvordan installeres den 4G-dongle, der følger med Copper SB? og Hvordan installeres den 4G-dongle, der følger med Commander 2?

3.3. Sådan opretter du en mobilforbindelse med tredjeparts SIM-kort

Wallbox-opladere kan også konfigureres til at bruge SIM-kort fra tredjeparter. Disse SIM-kort kan også konfigureres med Wallbox-appen og forbindes til opladeren via Bluetooth.

I dette tilfælde afhænger konfigurationen af SIM-udbyderen.

3.4. Forudkonfigurerede opladere fra fabrikken

Derudover kan opladere som Pulsar Pro også leveres med en forudkonfigureret mobilforbindelse fra fabrikken. I dette tilfælde kræves der ingen opsætning ved installationen, og opladeren opretter automatisk forbindelse til netværket, når den starter op første gang. Hvis opladeren gendannes til fabriksindstillingerne, vil den indlæse fabrikskonfigurationen igen.

4. Sikkerhed på netværket

Al kommunikation mellem Wallbox-opladerne og skyen er krypteret. For at kunne interagere korrekt med opladeren via Wallbox Cloud (herunder myWallbox og myWallbox Portal plus resten af Wallbox-løsningerne) og OCPP, skal opladerne være forbundet til et netværk, der tillader følgende forbindelser:

Disse indstillinger er normalt ikke nødvendige i et hjemmenetværk. Det er dog ikke ualmindeligt, at virksomhedsnetværk blokerer for en del af den udgående trafik.

• HTTPS (TCP-port 443): De nyeste versioner af Wallbox-softwaren bruger udelukkende HTTPS-kommunikation. Følgende domæner bruges til cloud-kommunikation og softwareopdateringer:
    • *.wallbox.com
    • *.wall-box.com
    • *.wallboxapis.com
  • HTTP (TCP-port 80): Ældre Wallbox-softwareversioner (5.16.X og lavere) bruger HTTP-kommunikation til nogle funktioner. I dette tilfælde er det nødvendigt at tillade HTTP-trafik til følgende domæner for at kunne opgradere til den nyeste version:
    • *.wallbox.com
    • *.wall-box.com
    • *.wallboxapis.com

Når opladeren gendannes til fabriksindstillingerne, ruller softwaren tilbage til produktionsversionen, hvilket kan kræve en HTTP-forbindelse for at fungere.

• NTP (UDP-port 123): Når Wallbox-opladere er forbundet til skyen, kan det være nødvendigt at synkronisere deres interne realtidsur. Denne kommunikation foregår via UDP-port 123, og de anvendte servere er time1.google.com, time2.google.com, time3.google.com og time4.google.com. Serveren, der bruges til NTP, er statisk, og den kan ikke ændres af brugeren.

4.1. Anbefalinger til administrerede netværk

Mange virksomhedskunder har administrerede netværk af sikkerhedshensyn. Nedenfor finder du nogle anbefalinger til, hvordan du opsætter Wallbox-opladere i administrerede netværk:

• Konfigurer netværket under hensyntagen til de generelle specifikationer.
  • Tillad al den trafik, der er anført ovenfor i Netværkssikkerhed.
  • Hvis det ikke er muligt, foreslår vi følgende muligheder:
    • Opret et separat netværk til opladerne.
      • Separat netværksrouter med Wi-Fi eller Ethernet til opladere
      • 4G-router med Wi-Fi eller Ethernet til opladere
      • 4G-dongles til opladere, der understøtter dem
    • Konfigurer et VLAN i dit netværk, som sikrer, at trafikken til opladerne er adskilt fra trafikken til resten af virksomheden.

5. Fejlfinding

Jeg kan ikke forbinde opladeren til min routers Wi-Fi

Min oplader er forbundet til Wi-Fi, men vises offline i myWallbox App/Portal

• Sørg for, at netværket har whitelistet slutpunkterne og portene i Network Security.
  • Opret forbindelse til opladeren via Bluetooth med Wallbox-appen, og sørg for, at den har fået tildelt en gyldig IP-adresse.

Min oplader er forbundet til Wi-Fi, men bliver ofte afbrudt

• Hold opladeren opdateret, da nyere softwareversioner forbedrer softwarens stabilitet og tilslutningsmuligheder.
  • Gennemgå Wi-Fi-specifikationerne, nogle netværksfunktioner som band-switching eller Fast Roaming kan forårsage netværksproblemer.
  • Sørg for, at netværket har whitelistet slutpunkterne og portene i Network Security.

Min oplader er online, men jeg kan ikke opdatere den

• Sørg for, at netværket har whitelistet slutpunkterne og portene i Network Security.
Updated on 29/04/2024