Je lader op afstand herstarten via de myWallbox-portal

Herstarten van je lader op afstand via de myWallbox-portal

1. Inleiding

Wallbox wil zijn klanten altijd de beste producten, diensten en gebruikerservaring bieden. Een zeer belangrijk onderdeel van deze gebruikerservaring is de myWallbox-portal.

Met de myWallbox-portal heb je volledige controle over je laadervaring, het verzamelen van informatie over de laadsessie, statistieken, verbruik, gebruikers, etc. Je kunt ook het energieverbruik en de kostenbesparingen beheren in verband met de invoering van elektrische voertuigen.

Met het Wallbox Standard- of Wallbox Business-abonnement kun je je lader op afstand herstarten. Hierdoor kun je je lader vanaf elke locatie bijwerken zonder fysiek aanwezig te zijn op de locatie van de lader.

2. Vereisten voor het uitvoeren van de herstart

Als je de superbeheerder bent of de beheerder van de groep, kun je de herstart op afstand uitvoeren.

Om herstarten op afstand uit te voeren, moet je ervoor zorgen dat aan de volgende vereisten is voldaan:

• Wallbox Standard- of Wallbox Business-abonnement.
  • De lader moet zijn verbonden met de cloud.
  • Het beschikbare pictogram ‘Herstarten’ op de myWallbox-portal wordt alleen weergegeven als de lader is verbonden met de cloud.
  •  Controleer dat u een lader hebt die compatibel is met herstarten op afstand. Alle laders, met uitzondering van de Wallbox Pulsar, kunnen op afstand worden herstart.

3. Proces voor herstarten op afstand

1. Log in op de myWallbox- portal.

https://my.wallbox.com/

1. Open de pagina Chargers.
  1. Klik op de vereiste lader.

De pagina met ladergegevens wordt weergegeven.

1. Als een herstart niet beschikbaar is, wordt het pictogram ‘Herstarten’ in het grijs weergegeven.
  1. Als een herstart beschikbaar is, wordt het pictogram ‘Herstarten’ in het groen weergegeven.
  1. Beweeg je cursor over het pictogram ‘Herstarten’.

Het bericht “Restart Available” wordt weergegeven.

1. Klik op het pictogram ‘Herstarten’ om het bijwerkproces te starten.

Het modaalvenster CHARGER RESTART met de details van de update verschijnt.

1. Klik op OKAY.

Het herstartproces begint.

Het pictogram ‘Laderstatus’ wordt grijs.

Opmerking: De lader is niet beschikbaar voor gebruik tijdens het herstarten.  Het bijwerkproces van de lader begint en je kunt de lader enkele minuten nadat het bijwerken is voltooid weer gebruiken.

Hoe annuleer ik het bijwerken?

Je kunt het bijwerken annuleren door buiten de modaal te klikken. De modaal verdwijnt.

Wat gebeurt er als de herstart mislukt?

Momenteel is er geen manier om te weten te komen dat de herstart op afstand is mislukt.

[elementor-template id="1022"]
Updated on 12/05/2021