De betekenis van de kleuren van de led op je Copper SB’ LED begrijpen

De Copper SB heeft een ingebouwd led-systeem dat de laadactiviteit weergeeft, de status ervan communiceert en eventuele fouten meldt. De kleurcodering is eenvoudig, gemakkelijk te begrijpen en intuïtief. De led-halo is goed zichtbaar in de rechterbovenhoek van de voorkant van je Copper SB.

De kleur van de led komt overeen met de kleur van het bedieningsscherm van de lader in de myWallbox-app wanneer die verbonden is met je lader.

Hieronder vind je de verschillende kleuren die kunnen worden weergegeven en de betekenis ervan:

ALGEMENE INFORMATIE

GROENInitialisatie en ready-modus
Copper SB, led groen
Wanneer je je Copper SB inschakelt, wordt de led eerst groen. Vervolgens vervaagt hij en wordt daarna weer groen zodra het initialisatieproces voltooid is en je lader gereed is voor gebruik. De led blijft groen totdat je je voertuig aansluit of je lader uitschakelt.
TURQUOISEStand-bymodus
Copper SB, led turquoise
Je elektrische voertuig is klaar om te worden opgeladen, de laadsessie is gepauzeerd of je voertuig is volledig geladen.
TURQUOISE (knipperend)Gereed voor gepland laden
Copper SB, led turquoise knipperend
De geplande laadsessie kan worden gestart.
WITElektrisch voertuig niet aangesloten op je lader
Copper SB, led wit
Het snoer van je elektrische voertuig is niet aangesloten op de lader.
WIT (knipperend)snoer van elektrisch voertuig verkeerd aangesloten op je lader

Het snoer van je elektrische voertuig is verkeerd aangesloten op je lader. Haal de stekker uit je elektrische voertuig en sluit die opnieuw aan om het probleem op te lossen.
DONKERBLAUW (langzaam knipperend)Laadmodus

Je voertuig is verbonden met je Copper SB en de laadsessie is gestart.
GEELvergrendeld

De lader is vergrendeld. De lader kan alleen ontgrendeld worden door een geverifieerde gebruiker. Verificatie van de gebruiker kan via een RFID-kaart of met een PIN. Je EV laadt niet op als de lader in de vergrendelde modus staat.
Als er meer dan een gebruiker aan je lader is toegewezen en de automatische vergrendeling geactiveerd is (wat standaard het geval is), zal je lader na een paar seconden zonder gebruikersactiviteit automatisch worden vergrendeld. Wil je meer weten over het vergrendelsysteem van je Copper SB? Lees dan dit artikel.
ROODFoutmodus

Je lader bevindt zich in de foutmodus. Probeer niet om je voertuig te laden terwijl de lader zich in deze toestand bevindt. Het gedetecteerde probleem kan veroorzaakt zijn door je lader zelf, door je elektrische voertuig of door het elektriciteitsnet. Neem contact op met de Wallbox-serviceafdeling, zodat ons team je kan adviseren over wat je het beste kunt doen.
GROEN (langzaam knipperend) – Software-update

De software van je lader wordt bijgewerkt. Denk eraan dat het led-systeem helemaal wordt uitgeschakeld terwijl de update van de firmware wordt geïnstalleerd. Probeer geen acties uit te voeren terwijl de firmware wordt geïnstalleerd, omdat dit schade aan je Copper SB kan veroorzaken.
ORANJE (knipperend) – MID-configuratiefout
Copper SB - kleurcode - oranje
De communicatie tussen je lader en je MID-meter is verbroken. In dit artikel vind je meer informatie voor het correct installeren en configureren van je MID-meter.

POWER SHARING FOUTMELDING

Je Copper SB kan ook melden dat er een fout is opgetreden wanneer de lader wordt gebruikt voor Power Sharing. Hieronder vind je de kleuren die door het led-systeem kunnen worden weergegeven:

ROOD (30 s) – secundaire lader(s) niet gepaired

Je lader kan geen verbinding maken met secundaire laders in het elektriciteitsnet. Meer informatie kun je vinden in het Power Sharing-artikel.
GROEN/WIT/LICHTBLAUW(alle drie de kleuren afwisselend en knipperend) – standalone-modus

Je Copper SB kon niet worden gepaired met de andere laders in jouw Power Sharing-systeem. Meer informatie kun je vinden in het Power Sharing-artikel.

POWER BOOST-MELDING

Je Copper SB kan ook melden dat er een fout is opgetreden wanneer de lader wordt gebruikt met het Power Boost-systeem. Hieronder vind je de kleuren die door het led-systeem kunnen worden weergegeven:

LICHTBLAUW  (knipperend)

Je elektrische voertuig wacht op toewijzing van vermogen.
Updated on 21/04/2022