De betekenis van de kleuren van de led op je Commander 2

De Commander 2 heeft een ingebouwd led-systeem dat de laadactiviteit weergeeft, de status communiceert en eventuele fouten meldt. De kleurcodering is eenvoudig, gemakkelijk te begrijpen en intuïtief. De led-halo is goed zichtbaar op de voorkant van je Commander 2.

De kleur van de led komt overeen met de kleur van het bedieningsscherm van de lader in de myWallbox-app wanneer die verbonden is met je lader.

Hieronder vind je de verschillende kleuren die de led kan hebben en de betekenis ervan:

ALGEMENE INFORMATIE

GROENInitialisatie en ready-modus

Wanneer je je Commander 2 inschakelt wordt de led eerst groen, vervaagt dan en wordt dan opnieuw groen zodra het initialisatieproces voltooid is en de lader gereed is voor gebruik. De led blijft groen tot je je voertuig aansluit of je lader uitschakelt.
TURQUOISE – Standby-modus

Je elektrische voertuig is klaar om te worden opgeladen, de laadsessie is gepauzeerd of je voertuig is volledig geladen.
TURQUOISE (knipperend) – Gepland laden ready-modus

De geplande laadsessie kan worden gestart.
DONKERBLAUW (langzaam knipperend)Bezig met laden

Je voertuig is verbonden met je Commander 2 en de laadsessie is gestart.
GEEL Vergrendelde modus

De led-halo zal donkerblauw knipperen zodra de beveiligde verbinding tussen je lader en je voertuig tot stand is gebracht en het laadproces gestart is.
GEEL – Vergrendelde modus

De lader is vergrendeld. De lader kan alleen ontgrendeld worden door een geverifieerde gebruiker. Verificatie van de gebruiker kan via een RFID-kaart of met een PIN. Je EV laadt niet op als de lader in de vergrendelde modus staat.
Als er meer dan één gebruiker aan je lader is toegewezen en de automatische vergrendeling is ingeschakeld, wordt deze automatisch vergrendeld na een paar seconden zonder gebruikersactiviteit. Lees meer over het vergrendelsysteem van je Commander 2 in dit artikel.
ROOD – storingsmodus

Je lader bevindt zich in de foutmodus. Het gedetecteerde probleem kan veroorzaakt zijn door je lader zelf, je elektrische voertuig of door het elektriciteitsnet. Probeer niet om je voertuig te laden terwijl de lader zich in deze toestand bevindt. Neem contact op met de Wallbox-serviceafdeling, zodat ons team je kan adviseren over wat je het beste kunt doen.
GROEN (langzaam knipperend) – Software-update

De firmware van je lader wordt bijgewerkt. Denk eraan dat het led-systeem helemaal wordt uitgeschakeld terwijl de update van de firmware wordt geïnstalleerd. Probeer geen acties uit te voeren terwijl de firmware wordt geïnstalleerd, omdat dit schade aan je Copper SB kan veroorzaken.
ORANJE (knipperend) – MID-configuratiefout

De communicatie tussen je lader en je MID-meter is verbroken. In dit artikel vind je meer informatie voor het correct installeren en configureren van je MID-meter.

POWER SHARING FOUTMELDING

Je Commander 2 kan ook melden dat er een fout is opgetreden wanneer de lader wordt gebruikt voor Power Sharing. Hieronder vind je de kleuren die door het led-systeem kunnen worden weergegeven:

ROOD (30 s) – secundaire lader(s) niet gepaired

Je lader kan geen verbinding maken met secundaire laders in het elektriciteitsnet. Meer informatie kun je vinden in het Power Sharing-artikel.
GROEN/WIT/LICHTBLAUW (knipperend) – Standalone-modus

Je Commander 2 kon niet worden gepaired met de andere laders in je Power Sharing-systeem. Meer informatie kun je vinden in het Power Sharing-artikel.

POWER BOOST KENNISGEVING

Je Commander 2 kan ook melden dat er een fout is opgetreden wanneer de lader wordt gebruikt met het Power Boost-systeem. Hieronder vind je de kleuren die door het led-systeem kunnen worden weergegeven:

LICHTBLAUW (knipperend)
Lichtblauw

Je elektrische voertuig wacht op toewijzing van stroom.
Updated on 01/03/2022