Hoe installeer ik de 4G-dongel die bij de Commander 2-bundel wordt geleverd?

Volg de volgende stappen om de 4G-dongel te installeren die bij de Commander 2-bundel wordt geleverd en de 4G-verbinding in te schakelen.

Important:  Deze stappen moeten direct tijdens de installatie van je Commander 2 door je installateur worden uitgevoerd.

A. De 4G-dongel installeren

1. Open de verpakking van je Commander 2.
  2. Haal het scherm eruit en leg het voorzichtig met de schermzijde op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat je het scherm of de elektrische schakelingen eronder niet beschadigt.

commander 2 open

1. Haal de 4G-dongel uit de doos met accessoires en zoek de USB-aansluitingen aan de zijkant van het scherm.

1. Steek de 4G-dongel in de bovenste aansluiting.

Important:  Let er tijdens deze stap op dat je de onbeschermde elektronica niet aanraakt of verkeerd behandelt.

1. Zodra de 4G-dongel correct is aangesloten, ga je verder met de rest van het installatieproces. Dit doe je zoals beschreven in de installatiehandleiding.
  2. Vergeet niet om, zodra de installatie voltooid is, de 4G-connectiviteit in te schakelen (via de myWallbox-app of het Commander 2-scherm).

B. De 4G-connectiviteit inschakelen

Heb je nog geen account?  Meld jezelf dan aan en voeg je lader met behulp van de QR-code (of het serienummer in combinatie met het UID-nummer) toe aan je account.

1. Log in op de myWallbox-app door je inloggegevens in te vullen.

Credentials page

1. Selecteer je Commander 2 en blijf tijdens alle volgende stappen binnen het Bluetooth-bereik van de lader.

Charger selection screen commander2

1. Ga zodra de melding VERBONDEN (Connected) wordt weergegeven naar  Instellingen.

Commander 2 app main screen

1. Open het menu Connectiviteit.

settings menu connectivity

1. Selecteer 3G/4G.

connectivity menu 3G/4G

1. Schakel de 3G/4G-optie in met behulp van de schakelaar en voer in het APN-veld de volgende waarde in:
    inetd.vfes

4g menu
Important:  Laat alle andere velden leeg.

1. Sla de configuratie op door via de knop Opslaan onderaan het scherm.

4g menu save

1. Het 4G-pictogram verschijnt op de lader zodra deze verbonden is met het netwerk. Dat kan een paar minuten duren.

B. Via het scherm van de Commander 2

1. Klik op het menupictogram in de linkerbenedenhoek.

WhiteFrontCamScreen-2

1. Raak het Instellingen-pictogram aan.

1. Druk op CONNECTIVITEIT (Connectivity).

1. Druk op 3G/4G.

3gMenuDisabled

1. Zet de 3G/4G-schakelaar in de stand AAN (ON) en voer in het APN-veld de volgende waarde in:
inetd.vfes

3gMenuEnabled
Important:  Laat de andere velden leeg.

1. Raak OPSLAAN (Save) aan. Het 4G-pictogram verschijnt op de lader zodra deze verbonden is met het netwerk. Dat kan een paar minuten duren.

3gconnected

[elementor-template id="1022"]
Updated on 24/01/2022