Wallbox Pulsar/Pulsar Plus LED-statuslampor

Wallbox Pulsar och Pulsar Plus har en LED-halo som återspeglar dess laddningsaktivitet med en enkel och intuitiv färgkodning.

Här ser du de olika färgerna som visas på din laddare beroende på enhetens status.

1. Introduktion

Wallbox vill alltid förse sina kunder med de bästa produkterna, tjänsterna och användarupplevelsen. En viktig del av användarupplevelsen är användargränssnittet för våra produkter. Alla har olika sätt att rapportera status för laddaren (laddning, standby …) till våra kunder för att säkerställa att användaren alltid har tydlig information om laddarens status och laddning.

Wallbox Pulsar och Pulsar Plus har en LED-halo som återspeglar dess laddningsaktivitet med en enkel och intuitiv färgkodning.

2. LED-färgkoden för Wallbox Pulsar och Wallbox Pulsar Plus.

Här ser du de olika färgerna som visas på din laddare beroende på enhetens status:

1.- STANDBY-läge (grön)

Laddningssystemet förblir i denna position om användaren inte har anslutit fordonet.

2.- KLAR-läge (turkos)

Laddaren känner av att den är ansluten till en bil. Inkopplat läge är en övergångsstatus.

Detta innebär olika scenarier:

1. Laddaren är ansluten till fordonet och kommunikationen mellan dem håller på att etableras. När du väntar på att slutföra detta kommando och starta laddningsprocessen, förblir enheten i denna position.
  2. Laddaren, som är ansluten till fordonet, känner av om laddningsprocessen har slutförts eller om fordonet inte medger ytterligare laddning. (Till exempel: vissa fordon utför programmerad laddning.) Laddaren förblir i detta läge tills fordonet har kopplats ur eller fordonet återupptar laddningen.
  3. Laddning pausad: användaren har pausat laddningen via appen.
  4. Slut på schema (endast Pulsar): när ett schema är färdigt stoppar laddaren laddningen och kommer att förbli i detta Klar-läge tills fordonet är urkopplat eller användaren startar om laddningen via appen.

3.- KLAR med PROGRAM-läge (turkos blinkande)

Det är vanligt att programmera laddningar av olika anledningar, allt från energitillgänglighet, effektivitet, kostnader eller livsstil. Wallbox Pulsar/Pulsar Plus schemainställning programmeras via mobilappen.

Om du ansluter fordonet mer än 12 tim. före schemat, kommer fordonet att börja laddas automatiskt.

4.- LADDNINGS-läge (blinkar blått)

När den säkra anslutningen mellan laddaren och fordonet har upprättats börjar laddningsprocessen. Då kommer ljusindikatorn att visa ett blinkande blått ljus.

För att nå detta läge säkerställer laddningssystemet att anslutningen är säker.

Detta begränsar den maximala ström som fordonet kan begära och parametrar som alla interna operativa variabler (temperatur, spänning, ström osv.) är inom säkerhetsområdet.

Processen avbryts när:

1. Fordonets laddning är slutförd.
  2. Användaren låser upp och frigör laddningskontakten från fordonet.
  3. Laddningsprocessen avbryts på grund av ett fel med antingen fordonet eller laddaren.

5.- ”Synkronisera”-läge (lila)

Detta läge är endast för Wallbox Pulsar (inte för Pulsar Plus).

När appen är ansluten via Bluetooth till Pulsar visas ett lila rouletthjul i några sekunder. I denna process uppdateras Pulsar med telefonens datum.

Dessutom skickas alla data från Pulsar till appen och till molnet, så att du kan se alla data på portalen (myWallbox).

6.- Lås-läge (gul)

Denna färg visas i laddaren när användaren låser laddaren (och elbilen inte är ansluten):

1. Genom appen via Bluetooth-anslutning eller Wi-Fi (den senare endast Pulsar Plus).
  2. Genom portalen via Wi-Fi (endast Pulsar Plus).
  3. Om det finns mer än en användare tilldelad till laddaren, kommer den att låsa automatiskt efter några sekunder utan användaraktivitet.

Så snart laddaren är olåst på det tidigare angivna sättet, återgår den till Klar-läge. Om laddaren väntar på ett schema eller en laddning kommer färgkoden för de tidigare nämnda lägena att gälla.

7.- FEL-läge (röd)

Laddaren är i felläge. Försök inte att ladda i detta tillstånd. Kontakta Wallbox Service så de kan ge dig råd.

Följande tillstånd kan leda till felläge:

1. Laddaren har hittat ett nätverksproblem som inte tillåter säker laddning.
  2. Fordonet kommunicerar ett fel genom Control Pilot och avaktiverar laddningsprocessen.
  3. Laddaren upptäcker ett fel eller onormal aktivitet genom det interna övervakningssystemet i realtid
Updated on 30/12/2019