Instellen van de laadkabelvergrendeling voor Copper SB

De Copper SB is een oplader met “stopcontact” die geschikt is voor alle EV-laadstekkers en losse kabels voorkomt wanneer de oplader niet wordt gebruikt.

Het kan echter zijn dat u de Copper SB in sommige gevallen wilt gebruiken met een vaste kabel. Hiervoor kunt u de laadkabelvergrendelingsfunctie aanschakelen. Wanneer deze functie is aangeschakeld, wordt het vergrendelingsmechanisme van de oplader geactiveerd zodra het een EV-laadkabel detecteert, en vergrendelt het de stekker totdat de functionaliteit wordt uitgeschakeld.

Toegang tot de instellingen van de laadkabelvergrendeling vanaf de myWallbox-app

U moet de permissies van Superbeheerder of Beheerder hebben om de instellingen van de laadkabelvergrendeling van Copper SB te beheren.

Om de functie te activeren, moet de softwareversie van de oplader 5.13 of hoger zijn en de myWallbox-app zijn geüpdatet tot de laatste versie.

Om de laadkabelvergrendelingsfunctie voor uw Copper SB te activeren, moet u eerst de oplader toevoegen aan uw myWallbox-account. Zodra de oplader is toegevoegd, volgt u onderstaande stappen:

1. Log in op uw myWallbox-account.
  2. Selecteer uw Copper SB van de lijst met opladers.
  3. Wacht tot de oplader verbinding maakt met de app via bluetooth of de cloud (wifi).
  4. Ga naar Instellingen door op het tandwieltje te tikken.
  5. Ga naar Geavanceerde opties.
  6. Schakel de laadkabelvergrendeling aan of uit.

Uw Copper SB laadkabel is nu vergrendeld/ontgrendeld.

Toegang tot de instellingen van de laadkabelvergrendeling vanaf de myWallbox-portal

U moet de permissies van Superbeheerder of Beheerder hebben om de instellingen van de laadkabelvergrendeling van Copper SB te beheren.

Om de functie te activeren, moet de softwareversie van de oplader 5.13 of hoger zijn en de myWallbox-app zijn geüpdatet tot de laatste versie.

Om de laadkabelvergrendelingsfunctie voor uw Copper SB te activeren, moet u eerst de oplader toevoegen aan uw myWallbox-account. Zodra de oplader is toegevoegd, volgt u onderstaande stappen:

1. Log in op uw myWallbox-account.
  2. Ga naar Opladers en selecteer uw Copper SB van de lijst met opladers.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Laadkabelvergrendeling.
  5. Schakel de laadkabelvergrendeling aan of uit.

Uw Copper SB laadkabel is nu vergrendeld/ontgrendeld.

In de myWallbox-portal zijn deze instellingen te vinden in de Geavanceerde opties >> Laadkabelvergrendeling:

OCPP-compatibiliteit

Als de OCPP al contactvergrendeling toestaat, wordt de laadkabelvergrendeling uitgeschakeld om voorkomen dat de backend dienstverlener de laadkabel niet meer kan vergrendelen/ontgrendelen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als de laadkabelvergrendelingsfunctie is aangeschakeld en er is een stroomonderbreking?
Het doel is om ervoor te zorgen dat de EV-laadkabel vergrendeld is aan de oplader, dus blijft de vergrendeling actief, zelfs bij een stroomonderbreking.
Wat gebeurt er als een laadkabelvergrendelingsfunctie is aangeschakeld en de kabel zit vast?
Er is een veiligheidsfunctie ingebouwd als back-up voor het onwaarschijnlijke geval dat de EV-laadkabel vast komt te zitten.
De installateur moet een stroomcyclus uitvoeren door de stroom uit te schakelen en weer aan te schakelen. Tijdens deze boot-up zal de oplader een veiligheidsontgrendeling uitvoeren waarbij de gebruiker 30 seconden de tijd heeft om de EV-stekker te verwijderen.
Als de laadkabel binnen dit interval niet wordt verwijderd, vergrendelt de oplader de laadkabel opnieuw.
Wat gebeurt er als een laadkabelvergrendelingsfunctie is aangeschakeld en de oplader gaat in foutmodus (rode LED)?
Het doel van de functie is om ervoor te zorgen dat de EV-laadkabel op elk moment vergrendeld is aan de oplader, dus blijft de vergrendeling actief in het geval van een fout.
Updated on 09/11/2022