Håndtering af ladekabellåseindstilling til Copper SB

Copper SB er en “stikudtagsbaseret” oplader, der passer til alle elbilsladestik, hvor man slipper for at have ladekabler liggende, når opladeren ikke er i brug.

Men i nogle tilfælde vil du muligvis gerne bruge din Copper SB som en forbundet enhed. I denne forbindelse kan du bruge ladekabellåsefunktionen. Når den aktiveres vil opladeren aktivere sin låsemekanisme, når den registrerer et tilsluttet elbilsladekabel for at sikre stikket, indtil funktionen deaktiveres.

Sådan kalder man ladekabellåseindstillingen frem fra myWallbox-appen

Du skal have superadministrator- eller administratorrettigheder for at kunne administrere Copper SB-ladekabellåseindstillinger.

For at aktivere funktionen skal du sørge for, at opladersoftwareversionen er 5.13 eller nyere, og at myWallbox-appen er opdateret til den nyeste version.

For at aktivere ladekabellåsefunktionen til din Copper SB skal du først tilføje din oplader til din myWallbox-konto. Følg nedenstående trin, når din oplader er blevet tilføjet:

1. Log på din myWallbox-konto.
  2. Vælg din Copper SB på listen over opladere.
  3. Vent, indtil din oplader opretter forbindelse til appen via Bluetooth eller clouden (Wi-Fi).
  4. Gå til indstillinger ved at trykke på tandhjulssymbolet.
  5. Gå til Avancerede indstillinger.
  6. Aktiver eller deaktiver ladekabellåsefunktionen.

Dit Copper SB-ladekabel er nu låst / låst op.

Sådan kalder man ladekabellåseindstillingen frem fra myWallbox-portalen

Du skal have superadministrator- eller administratorrettigheder for at kunne administrere Copper SB-ladekabellåseindstillinger.

For at aktivere funktionen skal du sørge for, at opladersoftwareversionen er 5.13 eller nyere, og at myWallbox-appen er opdateret til den nyeste version.

For at aktivere ladekabellåsefunktionen til din Copper SB skal du først tilføje din oplader til din myWallbox-konto. Følg nedenstående trin, når din oplader er blevet tilføjet:

1. Log på din myWallbox-konto.
  2. Gå til Opladere, og vælg din Copper SB på listen over opladere.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Ladekabellås
  5. Aktiver eller deaktiver ladekabellåsefunktionen.

Dit Copper SB-ladekabel er nu låst / låst op.

På myWallbox-portalen er indstillingen tilgængelig under Avancerede indstillinger >> Ladekabellås:

OCPP-kompatibilitet

Hvis OCPP’en allerede tillader låsning af stik, vil ladekabellåsefunktionen blive deaktiveret for at undgå at forstyrre backend-tjenesteudbyderens mulighed for at låse/oplåse ladekablet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der, hvis ladekabellåsefunktionen er aktiveret, og der er strømsvigt?
Eftersom funktionens formål er at sikre, at elbilsladekablet er sikret til opladeren, vil låsen blive ved med at være aktiveret også i forbindelse med et strømsvigt.
Hvad sker der, hvis ladekabellåsefunktionen er aktiveret, og kablet sidder fast?
Der er indbygget en sikkerhedsfunktion som backup, hvis det usandsynlige scenarie, at elbilsladekablet, sidder fast, skulle gøre sig gældende.
Installatøren skal udføre en cyklus, hvor strømkilden slukkes og herefter tændes igen. Under genstarten udfører opladeren en sikkerhedsoplåsning efter et par sekunder, der giver brugeren 30 sek. til at tage elbilsstikket ud.
Hvis ladekablet ikke tages ud i dette tidsrum, vil opladeren låse kablet igen.
Hvad sker der, hvis ladekabellåsefunktionen er aktiveret, og opladeren skifter til fejltilstand (rød LED)?
Eftersom funktionens formål er at sikre, at elbilsladekablet er sikret til opladeren, vil låsen blive ved med at være aktiveret i tilfælde af en fejl.