Hur hanterar jag inställningen för att låsa laddkabeln för Copper SB?

Copper SB har ett “Integrerat uttag” som gör det möjligt att ladda med alla typer av laddkontakter och därmed undviker att massa kablar blir liggande när laddaren inte används.

I vissa fall kan du dock vilja använda din Copper SB som en fast inkopplat enhet. För detta kan du aktivera funktionen för att låsa laddkabeln. När funktionen är aktiverad, aktiverar laddaren sin låsmekanism så snart den upptäcker att en laddkabel är inkopplad, för att säkra kontakten tills funktionen är inaktiverad.

Hur får jag tillgång till inställningen för att låsa laddkabeln via myWallbox-appen?

Du måste ha behörighet som Superadmin eller Admin för att hantera inställningar för att låsa laddkabeln för Copper SB.

För att aktivera funktionen måste du se till att laddarens programvaruversion är 5.13 eller högre och att myWallbox-appen är uppdaterad med den senaste versionen.

För att aktivera funktionen för att låsa laddkabeln för din Copper SB måste du först lägga till laddaren till ditt myWallbox-konto. När du har lagt till laddaren följer du stegen nedan:

1. Logga in på ditt myWallbox-konto.
  2. Välj din Copper SB från listan över laddare.
  3. Vänta tills laddaren ansluter till appen via Bluetooth eller Wi-Fi.
  4. Gå till Inställningar genom att trycka på kugghjulsikonen.
  5. Gå till Avancerade inställningar.
  6. Aktivera eller inaktivera att laddkabeln är låst.

Din laddkabel för Copper SB är nu låst/olåst.

Hur får jag tillgång till inställningen för att låsa laddkabeln via myWallbox-portalen?

Du måste ha behörighet som Superadmin eller Admin för att hantera inställningar för att låsa laddkabeln för Copper SB.

För att aktivera funktionen måste du se till att laddarens programvaruversion är 5.13 eller högre och att myWallbox-appen är uppdaterad med den senaste versionen.

För att aktivera funktionen för att låsa laddkabeln för din Copper SB måste du först lägga till laddaren till ditt myWallbox-konto. När du har lagt till laddaren följer du stegen nedan:

1. Logga in på ditt myWallbox-konto.
  2. Gå till Laddare och välj din Copper SB i listan över laddare.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Lås laddkabel.
  5. Aktivera eller inaktivera att laddkabeln är låst.

Din laddkabel för Copper SB är nu låst/olåst.

På MyWallbox-portalen finns den här inställningen i Avancerade inställningar >> Lås laddkabel:

OCPP-kompatibilitet

Om OCPP redan tillåter att sockeln låses kommer funktionen för att låsa laddkabeln att inaktiveras för att undvika att störa backend-tjänsteleverantörens möjlighet att låsa upp/låsa fast laddkabeln.

Vanliga frågor

Vad händer om funktionen för att låsa laddkabeln är aktiverad och det blir strömavbrott?
Eftersom målet är säkerställa att laddkabeln är säkrad i laddaren, förblir låset aktiverat även under ett strömavbrott.
Vad händer om funktionen för att låsa laddkabeln är aktiverad och kabeln fastnar?
En säkerhetsfunktion har installerats som en backup vid den osannolika händelsen att laddkabeln fastnar.
Installatören måste utföra en strömcykel genom att stänga av strömmen från källan och sedan sätta på den igen. Under uppstarten kommer laddaren att utföra en säkerhetsupplåsning efter några sekunder, vilket ger användaren 30 sekunder på sig att ta bort laddkontakten.
Om laddkabeln inte tas bort inom detta intervall kommer laddaren att låsa fast laddkabeln igen.
Vad händer om funktionen för att låsa laddkabeln är aktiverad och laddaren hamnar i felläge (Röd indikatorlampa)?
Eftersom syftet med funktionen är att säkerställa att laddkabeln under alla omständigheter är säkrad i laddaren, förblir låset aktiverat i händelse av att ett fel uppstår.
Updated on 09/11/2022