Hoe Pay per Month (maandabonnement) instellen?

U kunt factureren voor het gebruik van uw Wallbox laders en alle betalingen van uw gebruikers beheren via het Wallbox portaal . Je kunt twee factureringsmethoden gebruiken: Pay per Charge en Pay per Month.

Wat is Pay per Month?
Pay per Month is een factureringsoplossing die u kunt configureren in het Wallbox portaal, waardoor de door u uitgenodigde Wallbox gebruiker(s) gebruik kunnen maken van uw oplaadpunt en maandelijks worden afgerekend op basis van het door u gedefinieerde tarief en/of abonnementskosten.
Hoeveel kost deze functie?
Voor elke sessie die wordt uitgevoerd en betaald door uw gebruikers, neemt Wallbox een vergoeding van 5% van de totale prijs van de laadsessie die wordt bereikt voordat de betaling op uw bankrekening binnenkomt.

Voorbeeld: de gebruiker voert een laadsessie uit voor een bedrag van € 5,00. Het totale bedrag dat je ontvangt is 5 – 0,25 (5% van 5) = 4,75€.
Hoe configureer ik Pay per Month voor mijn oplaadpunt(en)?
Zodra u een Wallbox account hebt aangemaakt en uw lader(s) aan uw account hebt toegevoegd moet u:

1. Maak en koppel je Stripe account in het Wallbox portaal .
2. Maak Pay per Month tarieven aan en wijs deze toe aan uw lader(s). .
3. Nodig uw gebruiker(s) uit om uw oplaadpunten te gebruiken.
4. Definieer een toegangsmethode voor uw gebruiker(s):
– Zonder verificatie (gratis toegang)
– Met verificatie ( RFID-kaart , Wallbox app, pincode (alleen voor Commander))

Merk op dat je de Superbeheerder van je Opslagruimte moet zijn om deze stappen uit te voeren.
Hoe kunnen gebruikers mijn oplaadpunt gebruiken?
Gebruikers moeten akkoord gaan met de abonnementsovereenkomst die automatisch per e-mail wordt verstuurd en de aangegeven stappen volgen om uw laders te kunnen gebruiken. U kunt dit artikel voor meer details.
Wat zijn de installatievereisten voor Pay per Month?
Internetverbinding
Voor een goed gebruik van je oplaadstructuur is het essentieel om te begrijpen dat gebruikers een oplader alleen kunnen ontgrendelen als zowel de app als de oplader een internetverbinding hebben.
Merk op dat deze systeemvereiste de oplossing beperkend maakt voor specifieke installatiescenario’s. Toch zijn deze beperkingen nodig om de veiligheid van authenticaties via de Wallbox cloud te garanderen.

MID meting
Om energie te verkopen in bepaalde landen, moeten uw laders uitgerust zijn met een MID-meter . Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over het installeren van dit apparaat.
Updated on 26/06/2024