Een lader toevoegen aan je Wallbox-account

Met behulp van de Wallbox-app en de Wallbox-portal krijg je de volledige controle over uw laadervaring. Ook kun je informatie verzamelen over de oplaadsessie, statistieken, verbruik, gebruikers, enz.

Inleiding

Wallbox wil zijn klanten altijd de beste producten, diensten en gebruikerservaring bieden. Een zeer belangrijk onderdeel van deze gebruikerservaring zijn de Wallbox-app en de Wallbox-portal.

Zowel de app als de portal stellen de klant in staat om de oplaadervaring volledig te beheren, het verzamelen van informatie over de laadsessie, statistieken, verbruik, gebruikers, enz. Dit stelt onze klanten in staat volledig beheer te hebben over hun energieverbruik en kostenbesparingen met betrekking tot het gebruik van elektrische voertuigen.

Een lader toevoegen via de Wallbox-app:

Hieronder vind je de instructies voor het toevoegen van een lader via de Wallbox-app. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van de Wallbox-app op uw telefoon hebt gedownload door de App Store of de Play Store van uw mobiele telefoon te controleren.

Om deze functionaliteit mogelijk te maken moet je mobiele telefoon een internetverbinding hebben. Je hoeft niet dicht bij de lader te staan om dit proces te volgen, en de lader kan worden uitgeschakeld of zelfs nog niet geïnstalleerd zijn.

1. Open de Wallbox-app.
  2. Als je niet automatisch bent aangemeld, vul dan uw aanmeldgegevens in:
  1. Nadat je bent aangemeld, klik je op ‘Ik heb al een lader’.
  1. Het menu ‘Lader toevoegen’ verschijnt. Voer het serienummer en UID (uniek identificatienummer) van de lader in. Deze informatie is te vinden op de installatiehandleiding van de lader en op het etiket dat zich aan de buitenkant van de lader bevindt.

5. Nadat dit proces is voltooid, wordt uw lader weergegeven in het menu ‘Lijst met laders’.

Een lader toevoegen via de Wallbox-portal:

Hieronder vindt u de instructies voor het toevoegen van een lader via de Wallbox-portal. Vergeet niet dat Safari, Chrome en Firefox de ondersteunde browsers voor de Wallbox-portal zijn. Denk eraan dat je een Standard of Business MyWallbox-accountabonnement moet hebben om een lader toe te voegen via het portaal.

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je computer is verbonden met internet. Je hoeft niet dicht bij de lader te zijn om dit proces te volgen, en de lader kan worden uitgeschakeld of zelfs nog niet geïnstalleerd zijn.

1. Meld je eerst aan bij de Wallbox-portal (https://my.wallbox.com/login) en vul je aanmeldgegevens in:
  1. Nadat je bent aangemeld, krijg je toegang tot het hoofdmenu van het portaal. In het menu selecteer je ‘Laders’ en vervolgens ‘Een nieuwe lader toevoegen’:
  1. Er verschijnt een pop-upvenster ‘Lader toevoegen’. Vul zowel het serienummer en UID (uniek identificatienummer) in en druk op ‘Accepteren’. Er verschijnt een pop-upbericht met de melding dat je lader met succes is toegevoegd.
  1. Vervolgens verschijnt de lader automatisch in je lijst met laders.

[elementor-template id="1022"]
Updated on 19/04/2021