On i com puc carregar el meu vehicle?

Where-can-I-charge

A part del que hem comentat al nostre primer article «Temps de càrrega: La baula més feble», una altra pregunta freqüent és on i com carregar el vehicle. En primer lloc, és important aclarir el concepte de mode de càrrega, que per resumir són les diferents maneres en què es pot carregar el vehicle.

Mode 1:

El mode 1 consisteix a connectar directament el vehicle a la xarxa domèstica mitjançant un endoll convencional. Aquest mode de càrrega no és compatible amb cap vehicle perquè no compleix els requisits mínims de seguretat per la manca d’un protocol de comunicació o d’un dispositiu de seguretat durant el procés de càrrega.

Mode 2:

Aquest mode és una evolució del mode 1 de càrrega. En aquest cas, el vehicle també està connectat a un endoll convencional, però no directament, perquè l’endoll utilitzat en aquesta modalitat de càrrega té un dispositiu de control per gestionar la seguretat del procés de càrrega. L’avantatge d’aquest mode de càrrega és la possibilitat de carregar en qualsevol endoll convencional disponible utilitzant aquest cable de connexió amb el dispositiu de seguretat integrat. De tota manera, aquest mode no permet potències de càrrega superiors a 2,3 – 3 kW. A més, aquest mode és més sensible als problemes durant el procés de càrrega perquè la caixa de control d’aquest dispositiu portàtil té algunes limitacions.

Mode 3:

El Mode 3 consisteix a instal·lar un punt de càrrega al vostre garatge privat per carregar el vehicle. Aquest dispositiu s’instal·la connectant-lo directament a la xarxa domèstica, i optimitza la potència que pot oferir la instal·lació domèstica. L’avantatge d’aquest mode és que es poden obtenir potències de càrrega de fins a 7,4 kW en una fase i de 22 kW en tres fases, i el nivell de seguretat és molt alt, amb una taxa d’error mínima durant el procés de càrrega.

Mode 4:

Tots els modes anteriors són sempre modes de càrrega de corrent altern, amb el mode 4, el vehicle es connecta a un punt de recàrrega que proporciona directament corrent continu a la bateria del vehicle. Aquest és el mode de càrrega per a punts de càrrega ultrarràpids. En aquest tipus d’instal·lacions, es pot carregar el vehicle fins a 50 kW. Com a conseqüència, el temps de càrrega es redueix dràsticament, la qual cosa possibilita carregar la bateria fins a un 80 % en menys de 30 minuts; aquest és el gran avantatge d’aquest mode de càrrega. L’inconvenient d’aquest mode és que requereix una mena d’instal·lació i infraestructura que només està disponible per a les estacions de càrrega públiques. A més, el vehicle ha de tenir instal·lat el connector adequat per a aquest tipus de mode de càrrega (a l’article següent parlarem dels diferents connectors per a vehicles endollables)

En qualsevol cas, Wallbox ha llançat el seu nou carregador domèstic de corrent continu, que permetrà als nostres clients proporcionar corrent continu directament als seus vehicles, amb la qual cosa disposaran de velocitats de càrrega més altes i capacitats de càrrega bidireccionals en funció de l’estàndard de càrrega del vehicle, així com del model.

La proposta de Wallbox

Els dispositius fabricats per Wallbox han estat creats per funcionar en mode 3. Tots els nostres productes han estat dissenyats per optimitzar el procés de càrrega agafant la màxima potència disponible de la xarxa de cada client.

Així mateix, Wallbox ha llançat el carregador de corrent continu més petit del mercat, que permetrà que els nostres gestors gestionin completament la seva energia.

Actualment, Wallbox està treballant en futures novetats per oferir solucions per a la resta de modes de càrrega de què disposen els clients.