Pulsar Max – Online installationsguide

1. Tekniska specifikationer

Allmänna specifikationer

Laddningsläge (IEC 61851-1) Läge 3
Mått utan kabel 198x201x99 mm (utan kabel)
Vikt utan kabel 1,3 kg (utan kabel)
Driftstemperatur -25 ºC till 50 ºC
Förvaringstemperatur -40 ºC till 70 ºC
Miljöklassning IP55, IK10 (hög motståndskraft)
Plats för installation Inomhus- och utomhusanvändning
Monteringsmetod Stationär utrustning är monterad på väggen. Golvmontering med lämpliga tillbehör för Wallbox.
Avsedd för användning Utrustning avsedd att användas av vanliga personer.
Tillträde till platser Utrustning för platser med obegränsat tillträde och begränsat tillträde
Produktens överensstämmelse:

RED-direktiv 2014/53/EU, RoHS-direktiv 2011/65/EU och BS 7671:2018+A1:2020+A2:2022

Överensstämmer med brittiska bestämmelser om smart laddning

Elektriska specifikationer

Laddningseffekt 7,4 kW (1P) 11 kW (3P) 22 kW (3P)
Nominell spänning AC ± 10% 230 V 400 V 400 V
Konfigurerbar ström från 6A till märkström
Nominell frekvens 50 Hz / 60 Hz
Nominell mångfaldsfaktor (RDF) 1
Detektering av restström 6mA DC
Nominell isolationsspänning 1430 Vrms
Nominell impulsspänning 4000 V
Överspänningskategori CAT III
Extern RCCB krävs före lokala bestämmelser Typ A, Typ B eller Typ EV
Skydd mot elektriska stötar Klass I
Kabel sektion Upp till 13 mm²
Anslutning av utrustning för elförsörjning AEVCS permanent ansluten till växelströmsnätet

2. Säkerhetsvarningar

Varningssymboler för säkerhet
  • Flygande föremål, risk för ögonskador
  • Risk för elektrisk stöt.
    Koppla från och vänta 10 minuter
  • Varning
  • Skarpt element, risk för skärsår
  • Jordanslutning krävs
  • Särskild avfallshantering

3. Verktyg och monteringsdelar

Verktyg som krävs

verktyg och monteringsdelar
  • Hammare
  • Stegborr 32mm och borr 8mm
  • Blyertspenna
  • Platt skruvmejsel
  • Pillips skruvmejsel
  • Skärande tång
  • Torx T20 och T15
  • Måttband
  • Verktygskniv
  • Andlig nivå

Inkluderade monteringsdelar

• Phillips-skruvar ø6 x 50 mm
  • Phillips-skruvar ø5 x 40 mm
  • Väggankare ø8 x 40 mm
  • M32 genomföring
  • Torxskruvar T20 4 x 10 mm
  • Torxskruvar T15 ø3,5 x 8 mm

4. Förberedelse av laddaren

Ta bort de två hörnskruvarna och lyft försiktigt upp kåpan. Koppla sedan försiktigt loss bandkabeln och lägg locket åt sidan.

Innan du fortsätter med installationen måste du stänga av alla anslutningar.

5. Montering av väggplattan

Ta bort tejpen från väggplattan för att lossa den från laddaren. Placera den sedan rakt och markera tre hål med en penna. Borra nu med ett borr av lämplig storlek och placera väggplattan i linje med hålen.

Om du monterar laddaren på en fast vägg ska du använda de väggfästen som medföljer laddaren.

Montera väggplattan på väggen och se till att inte dra åt skruvarna för hårt.

Om strömförsörjningskablarna kommer från väggen ska du se till att dra kablarna genom väggplåtens hål innan du fäster väggplåten.

6. Nedre anslutning

Både nedre och bakre anslutningar är möjliga vid installation av Pulsar Max. Om du tänker installera produkten med hjälp av bottenhålet ska du följa anvisningarna nedan. För bakre anslutning, gå till avsnitt 7.

Lyft upp laddaren och häng den från toppen av väggplattan. Fäst laddaren på väggplattan med lämpliga skruvar, undvik att dra åt för hårt.

Gör ett snitt i genomföringen och för in nätkabeln.

7. Bakre anslutning

Gör ett hål på baksidan av laddaren med hjälp av en 32 mm Step-borr. Gör sedan ett snitt i genomföringen och för in strömförsörjningskabeln.

Fäst laddaren på väggplattan och skruva sedan fast den med lämpliga skruvar.

Besök EMS installationsguide för att ta reda på vilka funktioner som stöds av Pulsar Max.

8. Elektriska ledningar

Version för enfas

• Inställning för enfas
  • Tvåfas Nej Neutral
  • Enfas PME

(endast Storbritannien) kan anslutas till PME-försörjningen enligt BS7671:2018-amd1:2020 722.411.4.1

Trefasversion

D. Uppställning med tre faser

E. Trefas Nej Neutral

F. Uppställning för tvåfas

För installationen med trefas utan neutral, kontrollera kompatibla EV-modeller som stöder denna konfiguration.

Pulsar Max trefasversion kan installeras med A – B-uppställningar.

Se till att den maximala spänningen är mindre än 264V mellan L & N ingångarna.

9. Stängning av laddaren

Ställ in strömväljaren på en lämplig inställning. Sätt sedan försiktigt tillbaka kommunikationskabeln i laddarkåpan och stäng den.

Kontrollera att väljaren inte pekar på 0, 8 och 9.

Sätt i de fyra hörnskruvarna för att fästa laddarkåpan. Se till att den nedre skruvöppningen är korrekt inriktad, placera täckramen på laddaren och fäst ramen med skruven. Dra inte åt för hårt.

10. Montering av plugghållare

Placera plugghållaren på väggen och markera fästpunkterna. Borra sedan hål där fästpunkterna är markerade.

För in förankringsskruvarna i fästhålen. Fäst sedan enheten på väggarna genom att sätta i och dra åt skruvarna.

11. Registrering av laddaren

Ladda ner myWallbox och registrera dig.

Ladda ner APK
Ladda ner app
Updated on 12/03/2024