Eiffel Plus – Online Installatiegids

1. Technische specificaties

Algemene specificaties

ModelEiffel Plus Copper SB 22kW
Algemene afmetingen585x1303x240 mm
Gewicht40 kg
OplaadmodusModus 3 (IEC 61851-1)
BeschermingsindexIK 10
Bescherming IP IP54 elektrisch paneel en lader
Materiaal van de structuurGegalvaniseerd staal
Voldoet aan de Britse regelgeving voor slim opladen

Elektrische specificaties

ModelEiffel Plus SEiffel PlusEiffel Plus Frankrijk
Stroomvoorziening3P + N + G3P + N + G3P + N + G
Nominale spanning AC ± 10 400 V/230 V 400 V/230 V400 V/230 V
Nominale frequentie 50 Hz/60 Hz 50 Hz/60 Hz 50 Hz/60 Hz
Categorie overspanning CAT III CAT IIICAT III
Type connector Type 2 rolluik Type 2 rolluikType 2 rolluik
Vermogensmeting Energiemeter (MID gecertificeerd) Energiemeter (MID gecertificeerd)Energiemeter (MID gecertificeerd)

2. Veiligheidsinstructies

• Rondvliegend puin, kans op oogletsel
  • Risico op elektrische schokken.
    Ontkoppelen en 10 minuten wachten
  • Let op
  • Scherp element, risico op snijwonden
  • Aardverbinding vereist
  • Speciale afvalverwerking

3. Opmerkingen

• Het wordt afgeraden om de lader te installeren op een plek met direct zonlicht of onder extreme weersomstandigheden.
  • Houd er rekening mee dat er twee of meer operators nodig zijn voor de installatie.
  • Zorg ervoor dat het montageoppervlak het gewicht van de lader voldoende kan dragen en bestand is tegen de mechanische krachten tijdens het gebruik van de lader.
  • De klant moet zorgen voor een geschikte bescherming tegen botsingen als hij de Eiffel zuil op een parkeerplaats monteert.
  • De berekening, het ontwerp en de productie van de betonnen fundering vallen onder de verantwoordelijkheid van de producent van de site.
  • De installatie vereist een horizontale, vlakke fundering.
  • De basis moet het opgehoopte water laten weglopen.
  • Monteer de sokkel niet op asfalt. De stabiliteit van het voetstuk is niet gegarandeerd op dit soort oppervlak. Wallbox raadt aan om de Eiffel Plus sokkel op een betonnen fundering te monteren.
  • Installeer de sokkel in een voldoende geventileerde ruimte. Installeer het apparaat niet in direct zonlicht.
  • Installeer uw Wallbox-sokkel niet in de buurt:
  • Brandbare, explosieve of ontvlambare materialen.
  • Chemicaliën of oplosmiddelen.
  • Warmtestralers zoals radiatoren of batterijen.
  • Gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen, hoge vochtigheid en stromend water.

4. Gereedschap en montagedelen

Deze sokkel is ontworpen om twee Copper SB laders uit het pakket te installeren.

Vereist gereedschap

• Hamer
  • Elektrische boor // Bits Ø12 mm
  • Potlood
  • Schroevendraaier kruiskop
  • Snijtang
  • Schroevendraaier Torx T15, T20 & T25
  • Gereedschap voor bekabeling
  • Meetlint
  • Hobbymes
  • Waterpas
  • Dopsleutel // Doppen: 8 & 19mm
  • Beitel
  • Dynamometrische sleutel

Meegeleverde montageonderdelen

• Boutanker x4
  • Noten x4
  • Sluitringen x4
  • Schroeven M5x20 x8
  • Wartel x3
  • Tule x2
  • Kabelbeschermer x2

Raadpleeg de Copper SB installatiegids voor meer informatie over het gereedschap en de montageonderdelen.

5. Productoverzicht en installatievereisten

Zorg tijdens de installatie voor een minimale afstand tot mogelijke voorwerpen in de buurt, zodat de deur open kan gaan en eventuele onderhoudswerkzaamheden gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. De onderstaande afbeelding toont de aanbevolen minimale afstand die nodig is om de installatie uit te voeren.

Er zijn twee verschillende opties voor het installeren van Eiffel Plus: het gebruik van een ondergrondse voedingskabel en een voedingskabel op grondniveau.

6. Installatie met ondergrondse voedingskabel

De basis monteren

Bouw een betonnen fundering met een lege doorvoer en leg alle kabels in het midden van de fundering.

Zorg ervoor dat de kabels de juiste overtollige lengte hebben voor de resterende installatie.

De afstand tussen de voet van de sokkel en het elektrische paneel is 0,3 meter. Voor de benodigde kabellengte moet je minstens 0,6 meter voorzien voor de voedingskabels en tot 1 meter voor de communicatiekabels.

Boren

Plaats het op de bovenkant van de fundering, leid de voedingskabel door het middelste gat en markeer de posities van de vier boorgaten op de betonnen fundering.

Verwijder de boormal en boor vier gaten. De boren voor de ankerbouten moeten Ø 12 mm zijn.

Verwijder de moeren en ringen van de ankerbouten. Plaats de ankers in de geboorde gaten en zorg ervoor dat ze waterpas staan en minstens 40 mm boven de bovenkant van de fundering.

De sokkel monteren

Haal de sokkel voorzichtig uit de verpakking. Als je een hobbymes gebruikt, zorg er dan voor dat je geen krassen maakt. Gebruik de sleutel om de deur te openen; dezelfde sleutel opent beide sloten. Plaats de sokkel over de vier ankerschroeven en leid de voedingskabel door het middelste gat in de sokkel.

Plaats de sluitringen en moeren over de ankerschroeven en draai de schroeven vast met de dopsleutel. Draai de ankerschroeven vast met 34 Nm voor metselwerk en 54 Nm voor beton. Sluit vervolgens de voedingskabel aan op de zekeringkast.

Installeer de lader volgens de installatiehandleiding. Vergeet niet de speciale overwegingen te controleren die in het volgende hoofdstuk worden uitgelegd.

7. Installatie met gelijkvloerse voedingskabel

De voedingskabel kan worden bewaard en langs de muur/vloer worden gelegd.

De basis monteren

Bouw een betonnen fundering met een lege doorvoer en leg alle kabels in het midden van de fundering.

De afstand tussen de voet van de sokkel en het elektrische paneel is 0,3 meter. Voorzie minstens 0,6 meter voor de voedingskabels en tot 1 meter voor de communicatiekabels om over de nodige kabellengte te beschikken.

Voordat u verdergaat met de installatie, verwijdert u de bovenkap en bewaart u de schroeven voor later gebruik.

Boren

Vind de boorsjabloon op www.support.wallbox.com. Plaats het op de bovenkant van de fundering en markeer de posities van de vier boorgaten op de betonnen fundering.

Verwijder de boormal en boor vier gaten. De boren voor de ankerbouten moeten Ø 12 mm zijn.

Verwijder de moeren en ringen van de ankerbouten. Plaats de ankers in de geboorde gaten en zorg ervoor dat ze waterpas staan en minstens 40 mm boven de bovenkant van de fundering.

De sokkel monteren

Haal de sokkel voorzichtig uit de verpakking. Als je een hobbymes gebruikt, zorg er dan voor dat je geen krassen maakt. Gebruik de sleutel om de deur te openen; dezelfde sleutel opent beide sloten. Plaats de sokkel over de vier ankerschroeven.

Plaats de sluitringen en moeren over de ankerschroeven en draai de schroeven vast met de dopsleutel. Draai de ankerschroeven vast met 34 Nm voor metselwerk en 54 Nm voor beton.

Zoek de drie voorgestanste gaten in de achterkant van de sokkel en klop ze uit. Steek vervolgens een wartel door het gat en bevestig deze met een moer aan de sokkel. Sluit de kabel aan op de zekeringkast.

Installeer de lader volgens de installatiehandleiding. Vergeet niet de speciale overwegingen te controleren die in het volgende hoofdstuk worden uitgelegd.

8. Installeren van Copper SB

Voordat u de lader installeert

Controleer of de aardingskabel is aangesloten.

Twee eindbuizen worden op de zekeringkast geplaatst. De dikkere (stroomkabels) gaat in het bovenste gat aan de linkerkant van de sokkel. De andere (communicatiekabels) gaat door het kleinere gat onder de andere.

Zodra de kabels geïdentificeerd zijn, verwijder je de moer van de hoofdbuis.

De lader installeren

Zorg ervoor dat u de kabelbeschermer in de sokkel bevestigt met de bijbehorende ringen en moeren.

Bevestig de doorvoertule en haal vervolgens de communicatiebuis door het betreffende gat. Zorg ervoor dat er 10 cm kabel van de sokkel overblijft.

Verwijder de uitsparing aan de achterkant van de lader.

Steek de hoofdbuis door het achterste gat. Zet het dan vast met de moer. Steek de communicatiebuis door de onderste opening van de lader.

Elektrische bedrading

Sluit kabels en connectorpunten aan en zorg ervoor dat elke kabel is aangesloten op de overeenkomstige faselijn:

Zwarte draad L1
Bruine draadL2
Grijze draadL3
Blauwe draadNeutraal
Groen&GeelPE

Communicatiekabels

Gebruik het volgende schema om de Power Boost en Static Load Management kabels te bevestigen.

Groene kabelKAN L
Groen/Witte kabelKAN H
Oranje12V
Blauw/Witte kabelGND
Oranje/WitD+
BlauwD-

Ethernetverbinding

Verwijder de uitsparing naast de voedingsingang en steek er een rubberen plug in. Maak vervolgens een sneetje in de rubberen plug en steek de ethernetkabel zonder RJ45-connector erin.

Let op het overtollige snoer in de lader en zorg ervoor dat het snoer niet te strak zit, maar wel wat speling heeft zodat het later gemakkelijker is om het deksel te openen voor onderhoud of service.

Krimp de RJ45-connector op de kabel en sluit de kabel aan op de ethernetpoort van de lader.

Elektrische hoofdaansluiting

Installeer de primaire elektrische ingang via de hoofdkabel onder het elektrische paneel. Bevestig de draden aan het bovenste deel van de hoofdschakelaar of hoofd-MCB (afhankelijk van elk Eiffel Plus model).

9. Power Boost, Static Load Management en Dynamic Static Load Management

Power Boost- en Static Load Management-aansluitingen worden rechtstreeks op het meegeleverde elektrische paneel gemaakt en niet op de laders.

Power Boost & MID-meter

In combinatie met de Power Boost-snelkoppeling is elke MID-meter al voorbedraad, dus je hoeft verder niets te doen.

Als je een Power Boost-meter moet toevoegen, sluit deze dan aan op de gemarkeerde aansluitingen, afhankelijk van de positie van de hoofdlader.

Volg de installatiehandleiding om de MID-meter te configureren.

Volg de EMS installatiegids om de Power Boost te configureren.

Static Load Management

Static Load Management is standaard geconfigureerd.

Huidige selector

Zet de stroomkeuzeschakelaar in de juiste stand volgens de elektrische installatie.

De posities 0, 8 en 9 zijn gereserveerd voor Static Load Management.

Raadpleeg de EMS Installatiehandleiding voor meer informatie over het configureren van Power Boost of Static Load Management.

10. Ethernetverbinding

Er kunnen drie beschikbare RJ45/ethernetpoorten gebruikt worden:

• 1 x 3G/4G-routerverbinding
  • 1 x ingang voor serieschakeling
  • 1 x uitgang voor serieschakeling

Gebruik de onderste aansluitingen van het paneel om de Ethernetkabels aan te sluiten op het elektrische paneel.

Verwijder de doppen en installeer de meegeleverde wartels.

11. Teltonika router

Wat is inbegrepen

• TRB140 router
  • DIN-ondersteuning
  • Compacte antenne
  • Ethernetkabel
  • USB-configuratiekabel
  • Stroomvoorziening

De klant moet voor de SIM zorgen.

Fysieke installatie

1. Schroef twee zeskantbouten van het achterpaneel los en verwijder het achterpaneel.
  2. Plaats uw SIM-kaart in de SIM-aansluiting.
  3. Bevestig het paneel en draai de zeskantbouten vast.
  4. Bevestig de mobiele antenne (maximumkoppel 0,4 Nm) en sluit de USB-kabel aan.

1. Bevestig de compacte antenne aan de router.

1. Monteer de DIN-railsteun

Softwareconfiguratie

Het wordt aanbevolen om de volgende configuratie uit te voeren voordat je de router op de sokkel installeert.

• Zorg ervoor dat de voedingskabel en antenne op de router zijn aangesloten.
  • Sluit de micro-USB-kabel aan op de Teltonika router en uw laptop.
  • Voer het volgende IP-adres in uw webbrowser in: http://192.168.2.1/
  • Log in op het Teltonika systeem. Als het de eerste keer is dat je inlogt op het systeem, gebruik dan de volgende gegevens: admin / admin01.

Snel instellen

• SIM PIN invoeren (indien nodig). Schakel RMS in en voltooi SETUP.

FW update

APN-configuratie

• Als een aangepaste APN vereist is, ga dan naar Netwerk > Interface en bewerk (potlood) MOB1S1A1
  • Deactiveer de functie Auto APN en stel uw aangepaste APN in.

Rebindbescherming

• OCPP backends konden niet worden bereikt wanneer er een privé APN is. Om het toegankelijk te maken, ga je naar Netwerk > DNS en deactiveer je de “Rebind protection” functie.

Automatisch opnieuw opstarten

• Om te voorkomen dat de router wordt losgekoppeld van het internet en niet opnieuw verbinding maakt, ga je naar Services > Auto-reboot > Reboot scheduler en stel je een periodieke auto-reboot in.

Controleer de status en LED’s

Ga naar de hoofdweergavepagina om te controleren of het apparaat via de SIM correct verbinding heeft gemaakt met het internet.

In het gedeelte Modem zou je het volgende moeten zien:

Back-up maken en herstellen

Ga naar Systeem > Back-up en gebruik de configuratiehulpmiddelen voor back-up en herstel om een back-upbestand aan te maken of terug te zetten.

12. Installatie router

• Plaats de DIN-steun van de router op dezelfde DIN-rail als de huidige ethernetschakelaar.
  • Zet hem aan via de meegeleverde voeding. Sluit het aan op de beschikbare Schuko.
  • Sluit de meegeleverde ethernetkabel aan tussen de router en de switch om de verbinding tot stand te brengen.

13. Installeer Shucko (Frankrijk)

Voor de Eiffel Plus versie in Frankrijk kan een Shuko connector op de sokkel worden geïnstalleerd. De compatibele is Legrand Green Up Access.

Om de Schuko aan de sokkel te bevestigen, moet u eerst het voorgeboorde gat uitkloppen (zie de afbeelding hieronder) en vervolgens het achterframe van de connector aan de sokkel bevestigen met vier zelftappende schroeven met behulp van de vier boren rond het uitgeklopte gat.

Volg de instructies van de connector zelf om de installatie te voltooien.

Updated on 26/03/2024