Beheer van laders en betalingen

1. Inleiding

Wallbox wil zijn klanten altijd de beste producten, diensten en gebruikerservaring bieden. Een zeer belangrijk onderdeel van deze gebruikerservaring is de Wallbox-app en de myWallbox-portal.

Zowel de app als de portal stellen de klant in staat om de oplaadervaring volledig te beheren, het verzamelen van informatie over de laadsessie, statistieken, verbruik, gebruikers, enz. Dit stelt onze klanten in staat volledig beheer te hebben over hun energieverbruik en kostenbesparingen met betrekking tot het gebruik van elektrische voertuigen.

De myWallbox-portal heeft de mogelijkheid om een betaalplatform te integreren om uw potentiële klanten/gebruikers direct te laten betalen voor elk gebruik van uw laadinfrastructuur. Hieronder vindt u de instructies om uw laadinfrastructuur te beheren in het geval u een betalingsplatform hebt geïntegreerd.

2. Beheer van betalingen

In dit gedeelte kunt u de betalingen bekijken die door gebruikers zijn gedaan. Om de lijst te openen, gaat u naar het gedeelte ‘Betalingen’ (menu aan de linkerkant).

2.1 Betalingslijst

2.2 Betalingsgegevens

In de betalingsgegevens kunt u gegevens met betrekking tot het opladen verifiëren, zoals betalingsmethode, valuta, brutobedrag, netto en in rekening gebrachte provisies, bedrag en toegepaste BTW, identificatie, land en staat waarin de lader is geïnstalleerd.

3. Instellingen van laders

Om betalingen in de laders te kunnen uitvoeren, moet u ze configureren voor openbaar opladen. Hiervoor gaat u naar de portaal of mobiele app en voegt u een lader toe op het Wallbox-platform.

3.1 Lader toevoegen

Klik in het gedeelte ‘Laders’ op ‘Lader toevoegen’ (knop rechtsonderaan)

Voer het SN van de lader, de UID-code, het land en de provincie in waar de lader is geïnstalleerd.

3.2 Stel de lader in voor ‘Opladen met QR’:

U moet de lader configureren als een openbare lader zodat gebruikers die geen deel uitmaken van de ladersgroep openbaar kunnen laden.

U moet de gegevens van de lader invoeren en ‘Configuratie van lader’ selecteren.

Schakel ‘Opladen met QR’ in en sla op.

3.3 De verkoopprijs instellen

In het gedeelte Laders kunt u op de configuratie van uw groep of subgroep klikken om de energiekosten en de verkoopprijs in te stellen.

3.4 myWallbox-betalingslijst.

U kunt de betalingen in de groepen van onze laders bekijken, laders inschakelen/uitschakelen om te laden met QR en de verkoopprijs op groeps- en laderniveau wijzigen via het gedeelte Betalingen in de portaal (menu aan de linkerkant).

[elementor-template id="1022"]
Updated on 18/02/2021