Hur ställer jag in Pay per Month (månadsabonnemang)?

Du kan fakturera för användningen av dina Wallbox-laddare och hantera alla betalningar som görs av dina användare via Wallbox-portalen . Du kan använda två faktureringsmetoder: Pay per Charge och Pay per Month.

Vad är Pay per Month?
Pay per Month är en faktureringslösning som du kan konfigurera i Wallbox-portalen, så att den eller de Wallbox-användare som du har bjudit in kan använda din laddstation och debiteras månadsvis baserat på det pris och/eller de abonnemangskostnader som du har definierat.
Hur mycket kostar den här funktionen?
För varje session som utförs och betalas av dina användare tar Wallbox en avgift på 5% av det totala priset för den debiteringssession som uppnåtts innan betalningen kommer in på ditt bankkonto.

Exempel: användaren utför en laddningssession för ett belopp på 5,00 €. Det totala beloppet du får är 5 – 0,25 (5 % av 5) = 4,75 euro.
Hur konfigurerar jag Pay per Month för min(a) laddpunkt(er)?
När du har skapat ett Wallbox-konto och lagt till din(a) laddare till ditt konto måste du:

1. Skapa och anslut ditt Stripe-konto i Wallbox-portalen .
2. Skapa Pay per Month-priser och tilldela dem till din(a) laddare .
3. Bjud in din(a) användare att använda dina laddpunkter.
4. Definiera en åtkomstmetod för din(a) användare:
– Utan autentisering (fri åtkomst)
– Med autentisering ( RFID-kort , Wallbox app, PIN-kod (endast för Commander))

Observera att du måste vara superadministratör för ditt utrymme för att kunna utföra dessa steg.
Hur kan användare använda min laddstation?
Användarna måste godkänna det abonnemangsavtal som skickas automatiskt via e-post och följa de angivna stegen för att börja använda laddarna. Du kan läsa denna artikel för mer information.
Vilka är installationskraven för Pay per Month?
Internetanslutning
För att laddningsstrukturen ska kunna användas på rätt sätt är det viktigt att förstå att användarna bara kan låsa upp en laddare om både appen och laddaren har en internetanslutning.
Observera att detta systemkrav gör lösningen restriktiv för specifika installationsscenarier. Dessa begränsningar är dock nödvändiga för att säkerställa säkerheten för autentiseringar via Wallbox-molnet.

MID-mätning
För att sälja energi inom vissa länder måste dina laddare vara utrustade med en MID-mätare . Hänvisa till denna artikel för ytterligare information om hur du installerar den här enheten.
Updated on 26/06/2024