Commander 2 – Online installationsguide

1. Tekniska specifikationer

Allmänna specifikationer

FärgVit/Svart
Kabellängd5 m (7 m som tillval)
Laddningsläge (IEC 61851-1)Läge 3
Mått utan kabel221x152x115 mm
Vikt utan kabel2,4 kg
Driftstemperatur-25 ºC till 40 ºC (50 ºC med derating)
Förvaringstemperatur-40 ºC till 70 ºC
MiljöbetygIP54, IK10 (hög motståndskraft)
Plats för installationAnvändning inomhus och utomhus
MonteringsmetodStationär utrustning är monterad på väggen. Golvmontering med lämpliga tillbehör för Wallbox.
Avsedd för användningUtrustning som är avsedd att användas av vanliga människor.
PlatsåtkomstUtrustning för platser med obegränsad åtkomst och begränsad åtkomst
Produktens överensstämmelseCE-märkt (RED-direktivet 2014/53/EU och RoHS-direktivet 2011/65/EU). Huvudsakliga IEC-standarder: IEC 61851-1, IEC 61851-21-2, IEC 62196. TR25-certifikat (Singapore)

Elektriska specifikationer

Laddningseffekt3,7 kW (1P) 7,4 kW (1P)11 kW (3P)22 kW (3P)
Nominell spänning AC ± 10%.230 V230 V400 V400 V
Nominell ström16 A32 A16 A32 A
Typ av kontaktdon (IEC 62196-2)Typ 1 / Typ 2Typ 1 / Typ 2Typ 2Typ 2
Konfigurerbar strömfrån 6 A till märkström
Nominell frekvens50 Hz / 60 Hz
Nominell diversitetsfaktor (RDF)1
Nominell isolationsspänning1430 Vrms
Nominell spänning för impulstålighet4000 V
Överspänning KategoriCAT III
Detektering av restströmDC 6 mA / AC 30 mA
Extern RCCB krävs enligt lokala föreskrifter.Typ A eller Typ B
Skydd mot elektriska stötar.KLASS I
KabelavsnittUpp till 5 x 10 mm²
Anslutning av EV-försörjningsutrustning:AEVCS permanent ansluten till AC-strömförsörjningsnätet

2. Säkerhetsvarningar

3. Verktyg och monteringsdelar

Verktyg som krävs

• Hammare
  • Elektrisk borrmaskin 8 mm bits
  • Blyertspenna
  • Phillips skruvmejsel
  • Torx T9
  • Andlig nivå
  • Måttband
  • Verktygskniv
  • Skärande tång
  • ø8 x 40 mm väggankare
  • ø6 x 50 mm skruvar
  • ø5 x 40 mm skruvar
  • ø3 x 6 mm skruvar
  • 1-utgång M25 genomföring
  • Skyddslock
  • Öppningsverktyg

4. Borrning

Markera tre borrpunkter med hjälp av den medföljande borrmallen och använd sedan borren för att slutföra proceduren och sätta i väggankarna.

Fäst inte laddaren i väggen om du väljer en bakre anslutning. Se avsnitt 7 för mer information om hur du fäster laddaren på väggen vid bakre anslutning.

5. Nedre anslutning

Vid montering av Commander 2 är både nedre och bakre anslutning möjlig. Följ anvisningarna nedan om du tänker installera produkten med hjälp av det nedre hålet. För anslutning på baksidan, se avsnitt 6.

Fäst laddaren på väggen genom att sätta i skruvarna och skyddslocken. När laddaren sitter fast i väggen gör du ett snitt i genomföringen och drar matningskabeln genom snittet.

6. Bakre anslutning

Ta bort knockouten på laddarens baksida och sätt i genomföringen för 1-utgång. Gör ett snitt i genomföringen med en verktygskniv och dra kabeln genom snittet.

Fäst laddaren på väggen med hjälp av lämpliga skruvar.

I EMS installationsguide kan du läsa om vilka funktioner som stöds av Commander 2.

7. Elektrisk ledningsdragning

8. Plugghållare

Placera plugghållaren på väggen och markera fästpunkterna. Borra sedan hål i enlighet med fästpunkterna och sätt i förankringarna.

Fäst enheten på väggen genom att dra åt skruvarna.

9. Anslutning

Det finns två anslutningsmöjligheter när det gäller Commander 2. Laddaren kan anslutas via Ethernet eller med hjälp av 4G-dongle.

Ethernet-anslutning

För att ansluta laddaren med Ethernet-kabeln tar du bort knockouten bredvid strömförsörjningsingången och sätter i M25-gjuthylsan med 3 utgångar.

Gör ett snitt i gummiproppen och för in Ethernet-kabeln utan RJ45-kontakt. Se till att kabeln inte är för hårt åtdragen och att den har ett visst glapp för att underlätta öppning av locket för eventuellt underhåll eller service. Pressa fast RJ45-kontakten på kabeln och anslut kabeln till ethernetporten i laddaren.

4G-uppkoppling

4G-anslutningen är en tillvalsfunktion som kräver ett extra tillbehör. Se installationshandboken för Mobile Connectivity som finns på https://support.wallbox.com. Kontakta ditt försäljningsombud för mer information.

10. Stängning av laddaren

Anslut den öppna änden av kommunikationskabeln till kontakten på kåpan. Placera strömväljaren i lämplig inställning enligt den elektriska installationen.

Positionerna 0, 8 och 9 är reserverade för Power Sharing.

Placera kåpans övre klämställen på laddaren. Fäst först sidoklämmorna på laddaren och sedan de nedre klämmorna.

Sätt i och dra åt Torx-skruven i botten av laddaren för att säkra frontluckan.

Rekommenderat åtdragningsmoment 0,7 Nm +/- 10%.

11. Registrering av laddaren

Hitta serienumret (SN) och UID för din laddare.

Ladda ner myWallbox och registrera dig. lägg sedan till din laddare genom att ange den information som efterfrågas.

Ladda ner APK
Ladda ner app

Updated on 30/04/2024