Hoe stel je bescherming met automatische vergrendeling in

1. Inleiding

Wallbox wil zijn klanten altijd de beste producten, diensten en gebruikerservaring bieden. Een zeer belangrijk onderdeel van deze gebruikerservaring zijn de myWallbox-app en de myWallbox-portal.

Zowel de app als de portaal bieden de klant de volledige controle over zijn/haar laadervaring, door het verzamelen van informatie over de lader, statistieken, verbruik, gebruikers, enz. Hierdoor hebben al onze klanten een volledig beheer van hun energiegebruik en kostenbesparingen met betrekking tot de invoering van een elektrisch voertuig.

Om de bescherming tegen onbevoegd gebruik voor omgevingen met meerdere gebruikers te waarborgen, heeft de lader een ingebouwde bescherming door automatische vergrendelingsfunctie. Op basis van je software-abonnementsplan kun je de bescherming door automatische vergrendelingsfunctie in- of uitschakelen.

Wallbox biedt momenteel drie software-abonnementen: Basic, Standard en Business.

De abonnees van het myWallbox Basic-abonnement kunnen de bescherming door automatische vergrendelingsfunctie alleen in- of uitschakelen vanuit de myWallbox-app.

De abonnees van myWallbox Standard en myWallbox Business kunnen de bescherming door automatische vergrendelingsfunctie in- of uitschakelen vanuit de myWallbox portal en myWallbox-app.

2. Bescherming door auto lock

Om veiligheidsredenen hebben we een automatische vergrendelingsfunctie verplicht gesteld in situaties waarin er meer dan één gebruiker aan een Wallbox-lader is toegewezen. Je kunt de automatische vergrendelingsfunctie op ieder moment instellen of verwijderen.

Opmerking: De lader moet verbonden zijn met het internet om wijzigingen aan te brengen in de status van het automatisch slot. Anders kan het worden gedaan via de myWallbox-app als deze zich binnen het Bluetooth-bereik van de lader bevindt.

2.1 De bescherming door automatische vergrendelingsfunctie in-/uitschakelen vanuit de myWallbox-app

De automatische vergrendeling kan alleen via de myWallbox-app worden in- of uitgeschakeld als:

• De lader is verbonden met internet of bevindt zich binnen het Bluetooth-bereik.
  • Je bent de superadministrator of beheerder van de groep.

De bescherming door automatische vergrendelingsfunctie in- of uitschakelen:

1. Log in op de myWallbox-toepassing.
  2. Tik op de lader waarvoor u de automatische vergrendeling wilt in-/uitschakelen.
  3. Klik op het pictogram Configuratie rechtsboven in uw scherm.

Het menu CONFIGURATIE wordt weergegeven.

4.  Tik op GEAVANCEERDE OPTIES.

Het menu GEAVANCEERDE OPTIES wordt weergegeven.

De bescherming door automatische vergrendelingsfunctie is standaard ingeschakeld als er meerdere gebruikers aan de lader zijn toegewezen.

5. Schakel de knop uit om de beveiliging via de automatische vergrendelingsfunctie uit te schakelen.

6. Klik op OPSLAAN.

2.2 De functie voor automatische vergrendeling van beveiliging in-/uitschakelen vanuit de myWallbox portal

De automatische vergrendeling kan alleen via de portaal worden in- of uitgeschakeld als:

• de lader verbonden is met het internet;
  • je een abonnement hebt op de Business of Standard abonnementen van myWallbox;
  • je de super-administrator of beheerder van de ruimte bent.

De bescherming door automatische vergrendelingsfunctie in- of uitschakelen:

1. Log in op de myWallbox-portal.
  2. Klik op de pagina Laders op de betreffende lader.

De pagina met ladergegevens wordt weergegeven.

3. Toegang tot het tabblad Instellingen.

De admin of superadministrator van de ruimte kan de automatische vergrendeling inschakelen en de automatische vergrendelingstijd specificeren. Standaard is de automatische vergrendelingsbescherming ingeschakeld. Als je het wilt uitschakelen, klik je op de tuimelschakelaar.

Als je de automatische vergrendelingsbescherming wilt behouden, kun je de automatische vergrendelingsbeschermingstijd instellen.

4. Specificeer de tijd voor de automatische vergrendeling door de schuifregelaar op de schuifbalk te verplaatsen.

Je kunt de bescherming door automatische vergrendelingsfunctie op ieder moment uitschakelen. Wanneer de bescherming door automatische vergrendelingsfunctie is uitgeschakeld, kan iedereen je lader gebruiken met een eenvoudige stekker en opladen. Merk op dat in dit geval, hoewel gebruikers zich niet hoeven te identificeren om de lader te ontgrendelen, alle gegenereerde sessies in de statistieken worden doorverwezen naar een [email protected]-gebruiker.

[elementor-template id="1022"]
Updated on 03/02/2021