Ladetid: Det svakeste leddet

Charging-time--The-weakest-link

Et av de vanligste spørsmålene når du kjøper en elektrisk eller hybridbil er: Hvor lang tid tar det å lade kjøretøyet mitt?

For å besvare det spørsmålet, bør det bemerkes at laderen ikke er den eneste faktoren i ladeprosessen, derfor må man også kjenne til begrensningene som kan påvirke strømnettet, som ladekapasiteten til selve hybrid- eller elbilen.

Strømnettet innenlands

Alle boliginstallasjoner har en maksimal strømleveransekapasitet. Dette er strømstyrken som kan forsyne vårt apparat og alle elektriske enheter som er koblet til den. For eksempel, hvis vi har en strømtilførsel på 5,5 kW så vil dette forhindre tilkoblede enheter å tilføre ytterligere strøm som overstiger 5,5 kW (f.eks. en elektrisk ovn kan forbruke 1,5 kW på maks).

Laderen

Laderen, som er vegginstallert (modus 3) eller bærbar (modus 2), vil ha en maksimal effekt som kan overføres fra installasjonen til kjøretøyet. Ladere som er på markedet kan håndtere strøm inntil 7,4 kW i én fase og opp til 22 kW ved tre faser.

Kjøretøyet

Den maksimale ladeeffekten til kjøretøyet er også en begrensning. Strømstyrken kan variere fra 3,7 kW for eksempel i Mitsubishi Outlander PHEV, til 22 kW (i tre-fase-modus) som kan innlemme Tesla Model S som et alternativ.

Praktisk eksempel

Her er et grafisk eksempel som illustrerer begrensningene for det svakeste leddet i denne kjeden av elektrisk strømoverføring:

Som vi ser i dette tilfellet vil den maksimale ladeeffekten være begrenset av det elektriske systemet i huset. Dette betyr at den maksimale strømstyrken som kan oppnås, er 3,3 kW selv om laderen kan levere opp til 7,4 kW, og bilen opp til 3,7 kW. Det er fordi det innenlandske strømnettet der alle enheter tilkobles ikke kan levere mer enn 3,3 kW.

Forslag til Wallbox

Mange ladere på markedet krever kunnskap om strømstyrken i huset/innenriksnettet for å kunne velge den beste etter brukerens behov, fordi de opererer i områder med et begrenset strømnett. Dessuten kan prisen i forhold til strømeffekten i laderen variere.

Alle produkter designet og produsert av Wallbox kan tilpasses alle elektriske installasjoner og gir en drivkraft på inntil 22 kW i ett enkelt produkt, noe som gjør det enklere for kundene våre å velge den laderen som passer best til sine behov.

Wallbox tilbyr også kunder å velge sine egne nettverksinstallatører, som kan analysere kundens innenriksnett og foreslå, hvis egnet, en optimalisering av anlegget som kan gi optimal strømtilførsel for Wallbox-laderen og elbilen din.

Når det gjelder kjøretøyets ladekraft er dette en begrensning Wallbox ikke kan gjøre noe med …. ihvertfall for øyeblikket … 😉

Del denne meldingen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp