Eiffel Plus – Online installasjonsveiledning

1. Tekniske spesifikasjoner

Generelle spesifikasjoner

ModellEiffel Plus Copper SB 22 kW
Generelle dimensjoner585x1303x240 mm
Vekt40 kg
LademodusModus 3 (IEC 61851-1)
BeskyttelsesindeksIK 10
Beskyttelse IP IP54 elektrisk panel og lader
Materialet i konstruksjonenGalvanisert stål
I samsvar med britiske forskrifter om smartlading

Elektriske spesifikasjoner

ModellEiffel Plus SEiffel PlusEiffel Plus Frankrike
Strømforsyning3P + N + G3P + N + G3P + N + G
Nominell vekselstrømspenning ± 10 400 V/230 V 400 V/230 V400 V/230 V
Nominell frekvens 50 Hz/60 Hz 50 Hz/60 Hz 50 Hz/60 Hz
Overspenningskategori CAT III CAT IIICAT III
Koblingstype Type 2-lukker Type 2-lukkerType 2-lukker
Effektmåling EnergimålerMID ) EnergimålerMID )EnergimålerMID )

2. Sikkerhetsinstruksjoner

• Flygende rusk, risiko for øyeskader
  • Fare for elektrisk støt.
    Koble fra og vent i 10 minutter
  • Forsiktig
  • Skarpt element, fare for kuttskader
  • Jordforbindelse er påkrevd
  • Spesiell avfallsbehandling

3. Merknader

• Det anbefales ikke å installere laderen i direkte sollys eller under ekstreme værforhold.
  • Husk at det er nødvendig med to eller flere operatører for å utføre installasjonen.
  • Sørg for at monteringsflaten tåler vekten av sokkelen og de mekaniske kreftene som er forbundet med bruk av laderen.
  • Kunden må sørge for tilstrekkelig kollisjonsbeskyttelse ved montering av Eiffel på parkeringsplasser.
  • Beregning, konstruksjon og produksjon av betongfundamentet ligger innenfor byggherrens ansvarsområde.
  • Installasjonen krever et horisontalt, avrettet fundament.
  • Underlaget må tillate avrenning av akkumulert vann.
  • Ikke monter sokkelen på asfalt. Stabiliteten til sokkelen er ikke garantert på denne typen underlag. Wallbox anbefaler å montere Eiffel Plus på et betongfundament.
  • Installer sokkelen i et tilstrekkelig ventilert område. Ikke installer den i direkte sollys.
  • Wallbox-sokkelen må ikke installeres i nærheten av:
  • Brannfarlige, eksplosive eller brennbare materialer.
  • Kjemikalier eller løsemidler.
  • Varmeavgivere som radiatorer eller batterier.
  • Områder som er utsatt for flom, høy luftfuktighet og rennende vann.

4. Verktøy og monteringsdeler

Denne sokkelen er beregnet for montering av to Copper SB som følger med i pakken.

Nødvendige verktøy

• Hammer
  • Elektrisk boremaskin // Ø12 mm bits
  • Blyant
  • Skrutrekker Phillips
  • Skjæretang
  • Skrutrekker Torx T15, T20 og T25
  • Verktøy for kabling
  • Målebånd
  • Brukskniv
  • Vaterpass
  • Sokkelspennøkkel // Sokkelspennstørrelser: 8 og 19 mm
  • Meisel
  • Dynamometrisk skiftenøkkel

Inkluderte monteringsdeler

• Boltanker x4
  • Nøtter x4
  • Skiver x4
  • Skruer M5x20 x8
  • Kabelgjennomføring x3
  • Gjennomføring x2
  • Kabelbeskytter x2

Se installasjonsveiledningen for Copper SB for mer informasjon om verktøy og monteringsdeler.

5. Produktoversikt og installasjonskrav

Under installasjonen må du sørge for å holde en minimumsavstand til eventuelle gjenstander rundt døren, slik at døren kan åpnes og muliggjøre vedlikehold. Bildet nedenfor viser den anbefalte minimumsavstanden som er nødvendig for å utføre installasjonen.

Det finnes to ulike alternativer for installasjon av Eiffel Plus: strømkabel i bakken og strømkabel på bakkenivå.

6. Installasjon med nedgravd strømforsyningskabel

Montering av sokkelen

Bygg et betongfundament med tomrør og legg alle kablene i midten av fundamentet.

Sørg for at kablene har tilstrekkelig lengde for den gjenværende installasjonen.

Avstanden mellom sokkelen og det elektriske panelet er 0,3 meter. For å få den nødvendige kabellengden må du sørge for minst 0,6 meter for strømkablene og opptil 1 meter for kommunikasjonskablene.

Boring

Plasser den på toppen av fundamentet, før strømkabelen gjennom det midtre hullet og merk av posisjonene til de fire borehullene på betongfundamentet.

Fjern boremalen og bor fire hull. Borene til ankerboltene bør være Ø 12 mm.

Fjern muttere og skiver fra forankringsboltene. Sett inn ankrene i de borede hullene og sørg for at de er i vater og minst 40 mm over toppen av fundamentet.

Montering av sokkelen

Ta forsiktig ut sokkelen fra emballasjen. Hvis du bruker en hobbykniv, må du passe på å ikke rispe den. Bruk nøkkelen til å åpne døren; samme nøkkel åpner begge låsene. Plasser sokkelen over de fire forankringsskruene og før strømkabelen gjennom det midtre hullet i sokkelen.

Plasser skivene og mutterne over ankerskruene, og stram til skruene med en fastnøkkelforlenger. Trekk til ankerskruene med 34 Nm for mur og 54 Nm for betong. Koble deretter strømforsyningskabelen til sikringsskapet.

Installer laderen ved å følge installasjonsveiledningen. Husk å sjekke de spesielle hensynene som forklares i neste kapittel.

7. Installasjon med strømtilførselskabel på bakkenivå

Strømforsyningskabelen kan bevares og plasseres langs veggen/gulvet.

Montering av sokkelen

Bygg et betongfundament med tomrør og legg alle kablene i midten av fundamentet.

Avstanden mellom sokkelen og det elektriske panelet er 0,3 meter. For å få den nødvendige kabellengden må du sørge for minst 0,6 meter for strømkablene og opptil 1 meter for kommunikasjonskablene.

Før du fortsetter med installasjonen, må du fjerne toppdekselet og ta vare på skruene til senere bruk.

Boring

Du finner boremalen på www.support.wallbox.com. Plasser den på toppen av fundamentet og merk av posisjonene til de fire borehullene på betongfundamentet.

Fjern boremalen og bor fire hull. Borene til ankerboltene bør være Ø 12 mm.

Fjern muttere og skiver fra forankringsboltene. Sett inn ankrene i de borede hullene og sørg for at de er i vater og minst 40 mm over toppen av fundamentet.

Montering av sokkelen

Ta forsiktig ut sokkelen fra emballasjen. Hvis du bruker en hobbykniv, må du passe på å ikke rispe den. Bruk nøkkelen til å åpne døren; samme nøkkel åpner begge låsene. Plasser sokkelen over de fire forankringsskruene.

Plasser skivene og mutterne over ankerskruene, og stram til skruene med en fastnøkkelforlenger. Trekk til ankerskruene med 34 Nm for mur og 54 Nm for betong.

Finn de tre forhåndsutskårne hullene på baksiden av sokkelen og slå dem ut. Før deretter en kabelgjennomføring gjennom hullet og fest den til sokkelen med en mutter. Koble kabelen til sikringsskapet.

Installer laderen ved å følge installasjonsveiledningen. Husk å sjekke de spesielle hensynene som forklares i neste kapittel.

8. Installasjon av Copper SB

Før du installerer laderen

Kontroller at jordingskabelen er tilkoblet.

To utgangsrør er plassert på sikringsboksen. Den tykkere (strømkablene) går inn i det øvre hullet på venstre side av sokkelen. Den andre (kommunikasjonskabler) går gjennom det mindre hullet under den andre.

Når kablene er identifisert, fjerner du mutteren fra hovedrøret.

Installere laderen

Sørg for å feste kabelbeskyttelsen inne i sokkelen med tilhørende skiver og muttere.

Fest gjennomføringen, og før deretter kommunikasjonsslangen gjennom det aktuelle hullet. Sørg for å la det være igjen 10 cm kabel fra sokkelen.

Fjern utsparingen på baksiden av laderen.

Før hovedrøret gjennom det bakre hullet. Fest den deretter med mutteren. Før kommunikasjonsslangen gjennom laderens nedre hull.

Elektriske ledninger

Koble til kabler og kontaktpunkter, og sørg for at hver kabel er koblet til den tilhørende faselinjen:

Svart ledning L1
Brun ledningL2
Grå ledningL3
Blå ledningNøytral
Grønn og gulPE

Kommunikasjonskabler

Bruk følgende diagram for å feste Power Boost og Static Load Management.

Grønn kabelCAN L
Grønn/hvit kabelCAN H
Oransje12V
Blå/hvit kabelGND
Oransje/hvitD+
BlåD-

Ethernet-tilkobling

Fjern utsparingen ved siden av strømforsyningsinngangen og sett inn en gummiplugg. Deretter lager du et snitt i gummiproppen og setter inn Ethernet-kabelen uten RJ45-kontakten.

Hold øye med kabelen inne i laderen, og pass på at den ikke er for stram, men at den har litt slakk slik at det er lettere å åpne dekselet ved senere vedlikehold eller service.

Klem RJ45-kontakten til kabelen og koble kabelen til Ethernet-porten på laderen.

Elektrisk hovedtilkobling

Installer den primære elektriske inngangen gjennom hovedkabelen under det elektriske panelet. Når ledningene er satt inn, festes de til den øvre delen av hovedstrømbryteren eller hovedstrømbryteren (avhengig av Eiffel Plus ).

9. Power Boost, Static Load Management og Dynamic Static Load Management

Power Boost og Static Load Management gjøres direkte på det medfølgende elektriske panelet og ikke på laderne.

Power Boost og MID

I samsvar med Power Boost er hver MID allerede forhåndskoblet, slik at du ikke trenger å gjøre noe mer.

Hvis du trenger å legge til en Power Boost, kobler du den til de merkede tilkoblingene, avhengig av hvor hovedladeren er plassert.

Følg den respektive installasjonsveiledningen for å konfigurere MID.

Følg installasjonsveiledningen for EMS for å konfigurere Power Boost.

Static Load Management

Static Load Management er konfigurert som standard.

Strømvelger

Still strømvelgeren på riktig innstilling i henhold til den elektriske installasjonen.

Posisjonene 0, 8 og 9 er reservert for Static Load Management.

Se installasjonsveiledningen for EMS for mer informasjon om hvordan du konfigurerer Power Boost eller Static Load Management.

10. Ethernet-tilkobling

Tre tilgjengelige RJ45/ethernet-porter kan brukes:

• 1 x 3G/4G-rutertilkobling
  • 1 x inngang for kjedekobling
  • 1 x utgang for kjedekobling

Bruk panelets bunntilkoblinger til å koble Ethernet-kablene til det elektriske panelet.

Fjern dekslene og monter de medfølgende pakningene.

11. Teltonika-ruter

Hva er inkludert

• TRB140 Ruter
  • DIN-støtte
  • Kompakt antenne
  • Ethernet-kabel
  • USB-konfigurasjonskabel
  • Strømforsyning

Kunden skal levere SIM-kortet.

Fysisk installasjon

1. Skru ut de to sekskantskruene på bakpanelet og fjern bakpanelet.
  2. Sett inn SIM-kortet i SIM-kontakten.
  3. Fest panelet og trekk til sekskantboltene.
  4. Fest mobilantennen (maks. tiltrekkingsmoment 0,4 Nm) og koble til USB-kabelen.

1. Fest den kompakte antennen til ruteren.

1. Monter DIN-skinnestøtten

Programvarekonfigurasjon

Vi anbefaler at du utfører følgende konfigurasjon før du installerer ruteren på sokkelen.

• Kontroller at strømkabelen og antennen er koblet til ruteren.
  • Koble mikro-USB-kabelen til Teltonika-ruteren og den bærbare datamaskinen.
  • Skriv inn følgende IP i nettleseren din: http://192.168.2.1/
  • Logg inn på Teltonika-systemet. Hvis det er første gang du logger deg på systemet, bruker du følgende opplysninger: admin / admin01.

Rask konfigurering

• Legg inn SIM-PIN-kode (om nødvendig). Aktiver RMS, og avslutt SETUP.

FW-oppdatering

APN-konfigurasjon

• Hvis du trenger et egendefinert APN, går du til Nettverk > Grensesnitt og redigerer (blyant) MOB1S1A1.
  • Deaktiver Auto APN-funksjonen og angi ditt egendefinerte APN.

Beskyttelse mot ombinding

• OCPP-backends kunne ikke nås når det finnes et privat APN. For å gjøre den tilgjengelig går du til Nettverk > DNS og deaktiverer funksjonen “Rebind protection”.

Automatisk oppstart

• For å forhindre at ruteren kobles fra Internett og ikke kobles til igjen, kan du gå til Tjenester > Automatisk omstart > Planlegger for omstart og angi en periodisk automatisk omstart.

Kontroller status og lysdioder

Gå til hovedvisningssiden for å dobbeltsjekke at enheten har koblet seg riktig til Internett via SIM-kortet.

I delen Modem skal du se følgende:

Sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Hvis du vil opprette eller gjenopprette en sikkerhetskopifil, går du til System > Sikkerhetskopiering og bruker konfigurasjonsverktøyene for sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

12. Installasjon av ruteren

• Monter ruterens DIN-støtte på samme DIN-skinne som den nåværende Ethernet-switchen.
  • Slå den på via den medfølgende strømforsyningen. Koble den til den tilgjengelige Schuko-kontakten.
  • Koble den medfølgende Ethernet-kabelen mellom ruteren og bryteren for å opprette forbindelsen.

13. Installer Shucko (Frankrike)

En Shuko-kontakt kan installeres på sokkelen for Eiffel Plus i Frankrike. Den kompatible er Legrand Green Up Access.

For å feste Schuko-kontakten til sokkelen må du først slå ut det forhåndsutskårne hullet (merket på bildet nedenfor), og deretter feste kontaktens bakre ramme til sokkelen med fire selvgjengende skruer ved hjelp av de fire borene rundt det utslåtte hullet.

Følg instruksjonene på selve kontakten for å fullføre installasjonen.

Updated on 26/03/2024