Hur man ansluter leverantörens Stripe-konto till Wallbox-plattformen

1. Introduktion

Wallbox vill alltid förse sina kunder med de bästa produkterna, tjänsterna och användarupplevelsen. En viktig del av användarupplevelsen är Wallbox-appen och myWallbox-portalen.

Både appen och portalen tillåter kunden att ha full kontroll över sin laddningsupplevelse, samla in information om laddningssessioner, statistik, förbrukning, användare, etc. Detta gör det möjligt för alla våra kunder att ha full hantering av sin energiförbrukning och sina kostnadsbesparingar i samband med införande av elbilar.

myWallbox-portalen har möjlighet att integrera en betalningsplattform för att direkt debitera dina potentiella kunder/användare för varje användning av din laddningsinfrastruktur. Nedan finns instruktioner för att ansluta Stripe-konto med myWallbox plattform.

Wallbox erbjuder för närvarande tre olika programvaruavtal: Basic, Standard och Business. Kunder med Wallbox Basic- och Standard-avtal kan inte aktivera ett betalningssystem eller skanna och använda taxa baserat på tillgänglig laddningstid. Kunder med Wallbox Business-avtal kan ansluta sitt Stripe-konto till myWallbox-plattformen, skanna och använda taxa baserat på tillgänglig laddningstid.

Se anmärkning om appen Abonnemangsavtal för mer information om abonnemangsavtal för programvara.

2. Ansluter leverantörens Stripe-konto till Wallbox-plattformen

För att kunna utföra betalningar via Stripe måste du först ansluta leverantörens Stripe-konto till Wallbox-plattformen.

Från myWallbox-portalen får du tillgång till avsnittet betalningar:

När du klickar på “Anslut till Stripe” kommer systemet att omdirigera dig till Stripe-sidan där du måste logga in med ett redan skapat Stripe-konto.

Om du inte har ett Stripe-konto måste du registrera ett konto för att kunna ta emot betalningar.

Klicka sedan på “Logga in” i det övre högra hörnet.

Du loggar in med det befintliga kontot eller skapar ett nytt genom att klicka på “Skapa ett konto”.

Du väljer profil för Stripe-kontot som du vill ansluta och klickar på “Anslut mitt konto till Stripe”.

Kontot kommer att anslutas till Stripe och kommer att omdirigera dig till Wallbox administrationsportal.

Updated on 19/02/2020