Hoe stel je de verkoopprijs in voor opladen en hoe laad je op met QR

1. Inleiding

Wallbox wil zijn klanten altijd de beste producten, diensten en gebruikerservaring bieden. Een zeer belangrijk onderdeel van deze gebruikerservaring zijn de Wallbox-app en de myWallbox-portal.

Zowel de app als de portal stellen de klant in staat om de oplaadervaring volledig te beheren, het verzamelen van informatie over de laadsessie, statistieken, verbruik, gebruikers, enz. Dit stelt onze klanten in staat volledig beheer te hebben over hun energieverbruik en kostenbesparingen met betrekking tot het gebruik van elektrische voertuigen.

De myWallbox-portal heeft de mogelijkheid om een betaalplatform te integreren om je potentiële klanten/gebruikers direct te laten betalen voor elk gebruik van je laadinfrastructuur. Hieronder vind je de instructies om een Stripe-account te koppelen aan het myWallbox-platform.

Wallbox biedt momenteel drie software-abonnementen: Basic, Standard en Business. Klanten met een Wallbox Basic- of Standard-abonnement kunnen geen betalingssysteem inschakelen of scannen en tarief rekenen op basis van de beschikbare oplaadtijden. Klanten met een Wallbox Business-abonnement kunnen hun Stripe-account koppelen aan het myWallbox-platform en kunnen scannen en tarief rekenen op basis van de beschikbare oplaadtijden.

Raadpleeg de Abonnementen APP-toelichting voor meer informatie over software-abonnementen.

2. De verkoopprijs instellen

In het gedeelte Laders kun je op de configuratie van je groep of subgroep klikken om de energiekosten en de verkoopprijs in te stellen.

3. Stel de lader in voor “Opladen met QR”

Je moet de lader configureren als een openbare lader, zodat gebruikers die geen deel uitmaken van de ladersgroep openbaar kunnen laden.

Je moet de gegevens van de lader invoeren en ‘Configuratie van lader’ selecteren.

Schakel ‘Opladen met QR’ in en sla op.